Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sizce fark edermi ?

NightRider

Forum Demirbaşı
Tepki
119
İsim
Süleyman Özgün
Bisiklet
Lapierre
Merhabalar. Arkadaşlar haziranda yeni bir bisiklet almayı planlıyorum. şuan elimde çift amortisörlü bisikletlerden var en fazla 30 km gidebiliyorum. Size sorum mesela ben salcano alacak olsam 700 800 e olan bisikletle 1300 1500 civarı bisiklet arasında yolda akıcılık farkı var mıdır ?

Scudo
Jantlar daha kaliteli olur,lastikler daha kaliteli olur kısacası her şey daha iyi olur.
Ne kadar ekmek o kadar köfte

Hocam öğrenci olduğum için fazla yükselmek istemiyorum. çok farkı olurmu sizce. zaten lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum sonra da grupset i yükseltmeyi.

@BikeEditör hocam yüksek almayı istiyorumda acera setli felan alabilirim sadece okul zamanı elimde para oluyor. deore ye felan çevirmeyi düşünüyorum. teşekkürler.

hazirana kadar 1000 biriktirebiliyorum. 3 ay tatil içinde de sürmeyi planlıyorum. o yüzden sordum hepinize teşekkürler.

@suleymanozgun33 Bisikletsiz geçecek sürede ulaşım için harcayacağınız masraflarıda düşerseniz kâra geçeceksiniz. O yüzden kesinlikle bütçenize göre bir bisikleti alıp başlayın. Sonrasında satar yükseltir veya istediğiniz şekilde hareket edersiniz. Yarış koşmayacaksınız ve günlük kullanacaksanız no name çekiş sistemi bile işinizi görür. Market bisikleti kullanıp günde 100km üzeri yol yaptım. 6 Ay boyunca hiç inmeden her gün sürdüm. Hepsi iş görüyor yani.. Herkes 100 artır,200 artır,500 artır, vs.. daha iyisini al demeyi biliyor. Düşünmedikleri olay şu; zaten birşeyi çok istiyorsan elde etmek için maksimum çaba harcarsın, paranın yetmediği bisikletlere bakma. Bütçene ve görselliğine göre beğendiğin bisikleti al ve kullan.

Not: Düşünmedikleri şey diye bahsederken aslında bisiklet olarak iyi olanı düşünüyorlar fakat empati yaparak düşünmüyorlar demek istedim.

Marka ve akıcılık seçimi önemli.Bazı iyi isim yapamamış markaların akıcılığı çok iyiyken ünlü markaların bazı modellerindede akıcılık tam bir fiyasko olabiliyor.Ama genel anlamda akıcılık kullanılan materyallerin kalitesie göre artar.Bu yaz bir olay geldi başıma.Gece parka hava almaya çıkmıştım.Bir müddet sonra bir amca ile tanıştım biraz samimi olduk.Filanca marketten kendisine birşey almamı rica etti.Bende tabiki amca alırım dedim.Yandada külüstür bir bisiklet gözüme çarpıyordıu meğerse amcanınmış."Bisikletle gidip al oğlum" dedi.Yok amca bisiklet küçük gelir bana dedim.Ama ısrar etti mecbur binmek zorunda kaldım.Boy 1.87 sele en altta sabitlenmiş yükseltilemiyorda:) Ulan dedim inşaAllah bisklet üstüme kalmaz:)Bir pedal attım Allahım o ne akıcılık inanamadım üç pedalda 300 mt gitti diyeceğim abartı gelecek ama benim Trek bile yanında hikaye kalır.İşte bazende 100 tl etmez dediğimiz bisikletler böyle akıcı olabiliyor.Hazirana kadar vaktiniz var iyice araştırıp mukayese etme imkanınız olur ve iyi bir bisiklet edinebilirsiniz İnşaAllah.

Sedona nın 2016 model şehir bisikletlerine bakacaz artık :) Hepinize teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@suleymanozgun33 Benim günde 100 km ve fazlası için kullandım dediğim bisiklet profil resminizdeki bisiklet gibiydi. Ümit markaydı. Şu ayarlar ile gayet rahat yol alıyordum. Hatta amortisörü aktif edip bisikletle ara sıra araziye girip 1-1,5 metrelik sıçrayışlarda yaptım. Canını çıkarttım 6 ayda..

Düz yolda kullanırken ön amortisörü en sıkı haline kadar pasolayın ve koltuk ayarınızı düzeltin. Lastik basınçlarınızı kontrol edin lastik ebatınız 2 veya üzeride olsa yanaklar çok yayılmayacak şekilde hava basın. Doğru vites kullanımına da dikkat edin. Zinciri çapraz kullanmayın.

• Beğen
Tepkiler: NightRider
Geri