Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sizce gelecek elektrikli bisikletlerde mi? (Video: Giant Road E+ )

yyokes

Aktif Üye
Tepki
235
Bisiklet
Trek
Önce videoyu koyayım şuraya...

Yarışlardan veya %100 performans sürüşlerinden bahsetmiyorum tabii ki de...

Ancak bisikleti sadece "gezmek", "yol gitmek", "keyif için pedallamak", "spor yapmak" gözüyle görenler açısından irdelemek gerekir diye düşünüyorum...

Bu tip hibrit aletler size spor yapmak istediğinizde harcamak istediğiniz eforu kademeli olarak harcattırabiliyor, mümkün olduğu kadar uzun mesafe gidip daha çok yer, daha çok yol görmek istediğinizde size çok büyük oranda destek olabiliyor.... Uzun rampaları korkulu rüya olmaktan çıkartıyor, isterseniz full performans çıkın, isterseniz tatlı, tatlı, yorulmadan çıkın....

Ve bunu yaparken de "bisiklete binme" eyleminin birbir aynısını simüle ediyor olun....

Nedir yani, iş buna doğru mu gidiyor gidiyor sizce? Şu an için pahalılar ama elbet ucuzlayacaklar...

Yoksa siz de benim gibi "yok abi, bu iş yaş, bisiklet dediğin hafif olacak, %100 insan gücü ile gidecek, elektrik motoru da neymiş?" şeklinde düşünen radikal gruptan mısınız?

Ben o gruptanım da.... Ama bu bisikleti görünce hafiften kıllanmadım değil... :)

Scudo
Biraz daha yaşlandığımda düşünülebilir diyorum ama fiyatlar çok fazla....:(

@yyokes dediginiz gibi ileride bu sektor bence de gelisir.Ancak bana bisikletin felsefesine aykiri geliyor.
Bana gore bisiklet hayat gibidir.Hayatimizdaki bircok inis cikislarla bisiklet uzerinde de karsilasiriz.Bazen yokus cok uzundur suyumuz,yiyecegimiz ve gucumuz bitmistir ancak canimizi disimize takarak,buyuk bir sabir ve direnc gostererek o yokusu tirmaniriz ve yokusun basinda dinlenirken icimizde bir mutluluk belirir:Vay be!Basardim!
Biliyorum ki herkes bunu deneyimlemistir ve boyle anlari hayatimizda cok yasariz.Bazen bikmisizdir kacip gitmek isteriz ancak sabrederek o zorluklari astigimizda geldigimiz noktayi degerli kilan da o zorluklardir.O zorluklar olmasaydi bulundugumuz noktanin hic onemi olmayacakti.
Neyse cok felsefe yaptim

kaç kg acaba merak ettim

Oncelikle pedelec kullanicisi olarak soyleyebilirim ki; "yorulmadan" kismi tamamen hayal. En azindan gaz tetikleyicisi yoksa keza oyle olsa bu sinifa ait olmayacaktir... Pedelec sinifinin sevdigim ozelligi pedal cevirmeden, yorulmadan, seyahat etmenin imkansiz olmasi(3.parti yazilimlarla hack edenler varsa bunlari konunun disinda tutuyorum). Bu da zaten bisikletin dogasini destekleyici ozellikte.

Elbette bir destegi var ama videolarda izleyip,sadece okuyup onyargili yorumlarda bulunmak bana cok saglikli gelmiyor. "Bisiklete binme eyleminin simule edilmesi? Kismen buna katilabilirim. Fakat bunu test edip ardindan yorumlarda bulunmak lazim en sagliklisi bu olurdu. Ha gerekli midir? veya bisikletin dogasina aykiri midir? Farkli dusunen insanlar diger konularda oldugu gibi bu konuda da olacaktir elbet. Bisiklet sadece bir spor dali degil, ayni zamanda bir ulasim aracidir bunu da akildan cikarmamak gerekli.

Gelecek elektrik enerjisinde. Güneş gibi bitmek tükenmek bilmeyen (en azından milyonlarca yıl süreceği aşikar) enerji kaynağımız var. Bunu artık daha etkin şekilde elektrik enerjisine çevirmeye başladı insanoğlu. Maliyeti de düşük olduğu için tercih sebebi olacak. Kullanım alışkanlığına göre de elektrikli bisikletler yavaş yavaş normallerinin yerini alıyor. Bu tamamen ihtiyaç ile alakalı. Spor yapma vb amaçlarla klasiklerden şaşmayacaklar da vardır, konforu için sadece elektrikli kullanacaklar da. Özünde bu işin çeşitliliği olması bence gayet güzel. Zaman geçtikçe herkesin ihtiyacı değişebilir. Tabi fiyat konusu hala bir soru işareti. En kötü hibrit 3000 tl den başlıyor. Maliyetlerin düşmesi zaman alacaktır.

@yyokes eski köye yeni adet bunlar kesinlikle emek düşmanı icadı sonuçta hızlı gitmek istiyorsan alıcaksın motor ehliyetiyle birlikte tamam elektrikli bisiklet ne yapacak motoru gelebilecek kadar hızlı değil tabi bisiklet kadar yavaş da değil bisiklet sürüldükçe güzeldir bisiklet bizi sürdükçe değil
@murat85
güneş enerjisi en hızlı biten enerji haberin olsun tükenenler arasında en hızlısı o :D

ama konuya cevap olarak şunu diyebilirim bu bisikletler normal bisiklet çağını öldüreceği kesin bence de

Vay be.. Sworksler, pinarellolar falan bir gun klasik bisiklet olacak demek...
Artik gelir burada baslik acariz, "restore ettigim sworks bisikletim", "eskiciden aldigim pinarello kadroya maşa önerisi" falan gibi..

Dunya da yansa yine kullanmam bu ucube elektrobisikletleri. Zaten turkiyede yayildiginda da pizzaci, sucu, apaçi takimi falan kullanacak.yaslilar yine arabalara, otobuse minibuse binip trafikte kalmaya devam edecek. Saniyor musunuz ki millet bunlarla işe gidecek?

Motor gücüne dayanan bir sisteme ben bisiklet demeyi uygun bulmuyorum. Bu tarz yaratıcı fikirlerin olmasını tabi ki destekleriz. Ama adı elektrikli bisiklet olmasın. Elebis falan olsun:)

@H.T Sinifi zaten Pedelec olarak adlandirilmis. Ama elektrikli mopedlerin, elektrikli bisiklet olarak adlandirildigi bir ulkede bu yanlis kullanim cok normal :)

• Beğen
Tepkiler: H.T
Elektrikli bisikletler normal bisikletlerin fiyatını aşağıya çekerse iyi olur. Hımbıllar onu kullanır biz kaliteli klasik bisikletleri daha uyguna alırız.

Yani şimdi bisikletin üzerine o kadar elektrik zımbırtısını koyup ağırlığına ağırlık katıyorsun bütün yükü ister kendine alıyorsun istersen de %50'sini elektrik gücüne harcatıyosun, ağırlık artsa da aynı eforu sarf etmiyo musun ? benim mantığım almadı da..

• Beğen
Tepkiler: Fat1h ve Kuzey Ege
Bisiklet binince düşmeyecek kadar dik değilse dinlenip tekrar bisiklet ile çıkarım . Birde elektrikli bisiklet yerine motorsiklet alırım. Elektrikli bisikletleri hiç sevmiyorum

b
@ersin gürel
İlla bir işin doğasını bozacaklar, başka bir şey değil.

• Beğen
Tepkiler: ersin gürel
@Fat1h hocam tüketim toplumu olduğumuzdan bunu bide janjanlı ambalajlara sarıp öyle veriyolar elimize bizde alıp seve seve kullanıyoruz. Bu tür kolaylık sağlayan bişeyi BMW devrilmeyen motosiklet konsepti ile yapmıştı, Devrilmeyen motosiklet ne ya zaten ben bunu bu hızla deviririm dediklerinden adamlara heyecanlı geliyo e sen kalk tamamen kullanımı kolay bi araç geliştir ama adına motosiklet de..

• Beğen
Tepkiler: Fat1h
@ersin gürel
Adına bisiklet deyip bizim kulvara sokmasalar bari şu aletleri. :)

@Fat1h

Yakında görürüz yollarda :)

eğer maksat gezmekse bu bisikletin fiyatına 5 tane cup motor alınır

artı yakıt bitme derdi olmaz

Ben bisiklet üstünde telefonun internetini bile kapıyorum şarjım bitmesin diye, birde bisikletin şarjını düşüneceksek :) Tabi birde bunun yolda arıza faslı var. Aynı fiyata scooter alma gerçeği var, sporu, doğayla baş başa kalma hissini engelleme durumu var. Almamak için birçok bahane üretilebilir.

Ama bisikleti şehir içi ulaşımın parçasını haline getirmeye katkısı olacaksa, sağlık sorunları ya da mesafe yüzünden işine bisikletle gitme şansı olmayanlara yardımcı olacaksa çokta olumsuz bakmamalı bu tip gelişmelere.
Karbon kadrolar, vites ve amortisör sistemleri uçup gitmişken hala fixie bisikletleri süren insanlar olduğunu unutmamak lazım.
Birde downhill yapanlar için böyle motorlu modeller var ki, o bisikletlerle dağa tırmanmamak için kamyonetlerle zirveye çıkmalarından çok daha çevreci bir alternatif olacaktır bu tip araçların yaygınlaşması.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Geri