Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sizce hangisi ?

utku bayburt

Daimi Üye
Tepki
76
Bisiklet
Trek
merhaba arkadaslar

bir arkadasim icin bisiklet bakiyoruz.asgidaki 3 secenekten birisini degerlendiricez.siz de yardimci olursaniz sevinirim.senede 1 kere uzun tur yapacagiz.onun disinda sehir icinde en fazla 80-100 km arasi asfalt zeminde yol yapilacak.

1.alternatif:
(link)

bir bayi ile konustuk trek icin 1800 lira fiyat verdi.

2.alternatif:(link)

3.alternatif:(link)

giant bisikletin 2li aynakol olmasi bizim gibi hobi amacli kullanicilar icin dezavantaj yaratirmi sizce?(rampalarda falan)ayni zamanda bu bisikletin jant teli sayisinin az olmasi arkaya bagaj takip,20-25 kg arasi yük ekledigimizde sorun yaratirmi sizce?

simdiden yorumlariniz icin tesekkur ederim.

Scudo
bir de şu bisiklet var ama cok tanimiyorum bu markayi.(kimse de yorum yapmiyor nedense)
(link)

@utku bayburt

Çok iyi bisiklet Fransız...

bayide fransada uretildigini ve ömur boyu kadro garantisi de oldugunu soylediler.özellik olarak daha iyi aslinda ama fiyatin ucuz olmasi karistirdi kafayi.

Yalnız siz buna Lapierre diyorsunuz da alt düzey Lapierre bisikletler Manisa'da yapılıyor fransız değil yani bunlar :)

@Tolga Çelebi valla bayideki satis elemani fransa'da uretildigini soyledi ben ondan duydugumu soyluyorum.zaten hic tanimiyorum markayi da.

@utku bayburt

Doğrudur marka Fransızdır ama Türkiye'ye bayağı üst seviye bisikletleri sadece Fransa'dan geliyordur oda bir kaç tane ancak bı linkteki Fransadan gelmiyor. Manisada montajlanıyor galiba.

• Beğen
Tepkiler: utku bayburt
Donanım olarak incelemedim ama ilk görüşte aşk diye soracak olursanız Giant derim ben

• Beğen
Tepkiler: utku bayburt
giant göruntu olarak cok çekici fakat tek kafayi karistiran 2li aynakol zorlarmi acaba ve arkaya yük de bindiginde jant tellerinin az olmasi sikinti yaratirmi?şehir ici kullanim icn cok iyi bence.ama uzun turlarda biraz sorun yaratabilir gibi geldi bana.

@utku bayburt
Şu an Trek FX 7.5 kullanıyorum ve ikili aynakol (50/34) var üzerinde. Herhangi bir problem oluşturmuyor. Mutlaka deneyerek alın ve içinize sinsin.

aslinda giant'i denedik cok da hosumuza gitti fakat iste uzun turlarda arkada yükle beraber 2li aynakolla rampalar zorlarmi bizi diye tedirgin olduk.bakalim bir karar vericez artik.tesekkur ederim

@utku bayburt.Merhaba.Bu kadar marka arasında Merida speder bakmalısınız mutlaka.Merida fabrikası tayvan da kurulu ve işçilik ucuz olduğundan burada üretim yapıyorlar.Birçok bilmeyen kişi buna Tayvan malı der ki öyle değil.Hakiki alman markasıdır , sadece tayvan da üretiliyor.Ömür boyu kadro garantisi ve yaygın servis ağı da var.Donanım olarakta her türlü donanım mevcut yani paranıza göre.T serisi olmak üze 1-2-3-4-5 serilerine bakmanızda yarar var.Bol pedallı iyi günler ....

Merhaba arkadaşlar,

Forum yeni konu açmama nedense izin vermedi. O sebeple konuyu açan arkadaşın affına sığınarak sizlere danışmak istiyorum. Yeni başlık açmam konusunda yardımcı olabilecek biri var ise yardım etsin lütfen.

3 ay önce katlanır bisiklet almak için çıktığım bu yolda Dahon firmasının türkiyeye yeni modeller göndermemesi üzerine normal boyuttaki bisikletlere merakım uyandı ve bir hibrit bisiklet ile başlamaya karar verdim. Açıkçası çok araştırdım ve yoruldum. Artık daha fazla düşünmeden alıp pedallamak istiyorum. Merida Crossway 100 ile Specialized Crosstrail modelleri (base model veya sport disc , belki elite disc) arasında gidip geliyorum. Artık bir an önce alıp binmek istiyorum. Siz olsaydınız hangisini alırdınız. Specialized modelleri üzerindeki componente göre oldukça pahalı modeller. O yüzden başlangıç için base modeli alıp biraz kullandıktan sonra modifiye mi yapsam diyorum. (Hiç anladığım bir konu değil ama deneyebilirim.) . Diğer yandan da Merida Crossway 100 ü öneren çok oldu ve araştırdığımda epey tutulan bir model olduğunu gördüm.

Aslına bakarsanız ben bir kere alıp bir daha değişikliğe girmeden uzun seneler kullanma taraftarıyım. Genel kullanım amacımdan bahsetmek gerekirse şehir içinde sahilde sürmek ve senede 3 4 defa çanakkale , izmir gibi lokasyonlarda 3 4 günlük turlar yapmak. Bütçemi 2500 olarak belirledim ama inceledikçe daha yüksek bütçeye ihtiyacım olduğunu hissediyorum. Bu işin sonu yok. Bir de sizlerin yorumlarınızı almak istedim.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Burçin Çoban
Su montajlama olayi ne kadar cok gundeme geliyor, yok tayvandaymis yok manisadaymis. Arkadaslar montajlama kadar basit bir sey yok. Getirin bana 10 numara montaji yapayim bir saatte. Zor degil ki. Nerede yapildigi da onemli degil.

Bu sektorde onemli olan montajlama sonrasi "kalite kontrol" bandinin duzgun calismasidir. Ozellikle sedona ve accell bu konuda kendini gelistirmeye basladi. Salcano ise kalite kontrolde her konuda oldugu gibi "yerlerde"

Geri