Scudo Sports

Size göre en iyi ve hızlı bisiklet markası?

Scudo
"En iyi" ve "En hızlı" göreceli kavramlar sevgili dostum.
En iyi yol mu?mtb mi?hibrid mi downhill mi?
İyi kavramına fiyat performans mı giriyor? Dayanıklılık mı? Albeni mi? Tanınmışlık mı?
En hızlı kavramına da aynı ekipmanla karşılaştırma yapılmak kaydıyla kadro açılarına göre mi karar vereceğiz? Ağırlığa göre mi?
Sürat rekoru kıran bir bisiklet ile tur yapamayabilirsin. Ya da sürat rekorunun 2/3 üne ulaşan ama Dünyayı gezebileceğin bir bisiklete de en iyi diyebilirsin.
Soru bence açık değil. Kaldı ki şahsi fikrim soru soru değil.
Sahip olduğun ya da almayı hedeflediğin bisiklet En iyi bisiklettir bana göre.
Yoksa yukarıda anlattığım parametreler değişir de değişir.
Şunu da düşün en iyi ye karar verilebilseydi herkes onu alırdı zaten.

Hız ve performans markaya değil bisiklet üzerindeki donanıma bakar. En iyi marka ise tartışılır bence Canyon, Pinarello, Cannondale, Orbea, Specialized say say bitmez

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@emir arıca

Bisiklet modelinden bahsetmemiş zaten arkadaş markadan bahsetmiş . Yani en iyi bisikletleri yapan firma (farklı kulvarlarda) . Fakat hızlı bisiklet markasını bende anlamadım :)

• Beğen
Tepkiler: emir arıca
Trek ve Scott bana göre.

@Metin Öztürk

Peki sadece yol bisikleti yapan bir marka "En iyi" olabilir mi? Ya da En iyi markanın her türlü bisikleti yapması gerekir mi? Bir markanın yol bisikletleri takdire şayan ancak mtbleri değilse durum ne olur? Sorular bitmez. Dediğim gibi göreceli bir kavram. İyi markalar sorulabilir ama En iyi kısmına pek katılmıyorum.

yol yarış için colnago ve pinarello diyorum

Her sınıfın en iyisi farklıdır genelleme yaparsak pinarello, Specialized , Trek, Scott, Colnago vs.

yolda-pınarello ' dan

dağda-cube ve specialized'den iyisi yoktur bence

arkadaşlar kullanmadığınız bisikletler için ha şu pahalı şu iyi şu hızlıdır gibi saçma yorum yapmanızı GEREKSİZ olur böyle bir başlıktada zaten yorum yapmak saçma olur hızlı olan insandır bisiklet değil.bisiklet de motormu varda hızlı olsun arabamı bu.

Hızlı bisiklet yoktur, hızlı sürücü vardır bence. Sonuçta insan gücüyle hareket eden alet. Altımda pinarellonun en iyi modellerinden olsun profesyonel bir arkadaş benim mtbmi alıp beni geçebilir. :)

Lisedemiyiz :rolleyes: :)

Bana göre en iyi ve hızlı bisiklet markası herkesin kendi kullandığı markadır.

@emir arıca

Saol emir yanlışımı düzeltiğin için doğru ben yanlış sormuşum sevdiğiniz bisiklet markası desem doğru olur.

• Beğen
Tepkiler: emir arıca
Bence iş sürücüde bitiyor.Ama tabi bisikletin donanımıda önemli.Markaya pek takılmamak lazım.Sonuçta bisiklet yarışlarında bir sürü marka var

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@Orhanalkaya

Katılıyorum, çoğu dışarda bile görmediği markaları buralara öneri olarak yazmış, binmeden, kullanmadan bir bisiklete olumlu-olumsuz yorum yapanlara ve böyle konu açanlara hayretle bakıyorum :) Kimse alınmasın ama öyle.

Geri