Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme SJCAM SJ6 Legend 4K Aksiyon Kamerası

war3z

Üye
Kayıt
1 Temmuz 2015
Mesaj
76
Tepki
78
Yaş
38
Şehir
Diyarbakır
İsim
Enes
Bisiklet
Lapierre
Merhaba arkadaşlar yakın süre önce denemek için sjcam sj6 legend modelini aldım,
En önemli özelliği Gyro sensörü ile titreşimleri önleyerek bisiklette kullanırken titreşimsiz görüntüler elde edebiliriz,
Kısaca sj6 legend özellikleri ;

-4K çekim yapabilmesi
-Gyro sensörü (titreşim engelleme özelliği)
-2" dokunmatik ekranı
-Harici mikrofon takılabilmesi
-Full kutu içeriği

Rakipleri xiaomi yi 4k ve Gopro 5 den fiyatının uygun olması önemli bir artı
Kutu açılımı ve inceleme videoları aşağıda umarım almak isteyenlere fikir verebilir

Genel olarak aksiyon kameraları ile ilgili aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz, elimden epey aksiyon kamerası geçti :)

iyi seyirler...


 
Scudo
Çekimleriniz ne kadar iyi, izlerken hiç sıkılmadım. Ürün de gayet iyiymiş gyro özelliği tam aradığım şey, aksiyon kamera almaya niyetlenirsem mutlaka değerlendireceğim bir ürün olacak.

 
  • Beğen
Tepkiler: war3z
@Yalchinosis lens ve islemcisi iyi olan aksiyon kamerlari tercih edilebilir..yanilmiyorsam bu kamerada ambrella a7 islemci olmasi lazim yanlista yonlendirmeyim..bu islemciler lensin gordugu goruntuyu iyi bir pixel ve frame ile kayit yapabilmekteler..gopronun fiyatina bu kameralardan 4,,5 tane alabiliyosun..saglam olup olmadigi tartisilir..
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalchinosis
@war3z pili tamamen bittiğinde veya pili çıkarttığımızda tarih ve saati sıfırlıyor mu?
 
@Yalchinosis Yorumunuz için teşekkür ederim:harika: yeni nesil aksiyon kameralarının çoğunda gyro sensörü mevcut gerçekten çok işe yarıyor

@Atacan Sıfırlamıyor

@madman1 o zaman dans ;):harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalchinosis
güzel inceleme olmuş hemşeri :) bisiklet turlarında hiç görmedim takılmıyorsun
 
Teşekkür ederim daha yeniyim :) inşallah yakın zamanda katılacağım
 
Fiyat nedir ?

Galaxy S7 Edge cihazımdan gönderildi
 
Videoyu yeni gördüm, elinize sağlık, harika bir inceleme olmuş.

Ben 2014 yılında SJ4000 modelini almıştım, wi-fi olmayanını. O günlerden bugünlere SJCAM kendini hayli geliştirdi. Benim aldığım modelin çekim kalitesi fiyatına oranla çok çok iyiydi (tabii genele vurursak kötüydü). Kasası, yani malzeme kalitesi ise berbattı. Hem aksesuarları sağlam değildi, kırılıyordu, hem de kameranın dış kasası o kadar kötü bir plastikten yapılmıştı ki insan tuşlara basarken bile korkuyordu. Zaten bir süre sonra "titreşimden" ötürü kameranın açma/kapama tuşu bozuldu, kamera kullanılamaz hale geldi. Belki de tuştan değil de işlemcisinden falan kaynaklanıyordu sorun, tam bilmiyorum. Fakat problemin titreşim olduğuna neredeyse eminim. Gidonda kullanınca kısa ömürlü olmuştu maalesef. Halbuki bir aksiyon kamerasından beklenen ilk şey, zorlu kullanım şartlarına maksimum dayanıklılık olmalı herhalde.

Bu yeni modeller daha güven verici görünüyorlar. Ama yine de benim tercihim, buna para vermektense gidip Sony'nin gerekirse en düşük modelini almak olur. Bunda önceki deneyimimin de etkisi var tabii.
 
@war3z emeğinize sağlık. almayı çokk istediğim bir kamera. harici mikrofon desteği olması da bence gayet iyi. ürünü nereden aldınız acaba türkiyede bulamadım henüz.
 
  • Beğen
Tepkiler: war3z
Ürünle çok ilgilenmesem de video yu hazırlayan arkadaşı tebrik ederim.
 
Ben cihazdan aldım birkaç ay kadar önce. Bu cihazların çekim açıları hoşuma gittiği için aldım. Henüz video kayıt yapmadım ama fotoğraf çekimleri beni mutlu etti. Ayrıca kumandalı monopodu da çok kullanışlı.

Ben cihazdan aldım birkaç ay kadar önce. Bu cihazların çekim açıları hoşuma gittiği için aldım. Henüz video kayıt yapmadım ama fotoğraf çekimleri beni mutlu etti. Ayrıca kumandalı monopodu da çok kullanışlı.
 
@war3z Acmis olduğun konu için minnettariz,elimde siradan bir kamera var,çektiğim videolar oval cıkıyor sızce nedeni nedir??
 
@Yasin donmez sanıyorum geniş açı kullanmanız ile alakalı olabilir. isterseniz ayarlarını kontrol edin.
 
@Yasin donmez

Aksiyon kameralarda daha geniş alanı kaydedebilmeleri için optik olarak ultra geniş lens kullanılır. Bu lens tipi karakteri gereği kenarlarda distorsiyon yani bozulma yaratır. Kullandığınız aksiyon kameranın modeli ile mukabil ayarlardan köşelerdeki bozulmayı azaltma seçeneği varsa deneyin.
 
@hydrocon @Yalchinosis teşekkür ederim.sizlerinde dediği gibi ultra geniş lensten olabilir galiba,bazen videolar izliyorum sabit ekranli öyle özellikli olan markalar hangileridir.
 
Çekim öncesi açı özelliği sunan modelleri tercih edebilirsin bendeki X3000'de bu özellik mevcut geniş, orta ve dar. Dar seçilirse açıyla mukabil görüntü daha düz olup kenarlarda distorsiyon oluşmuyor.
 
Bende de Sj 5000x Elite var ama şarjı çok az gidiyor çok sinir bozcu :/
 
Geri