Scudo Sports

Slx mi Xt mi?

Bu arada Mosso Çin değil Tayvan malıdır. Web sitesindeki ekten de görülebilir. Ek not olarak belirteyim...

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
@ihtiyar

Bülent abi ben zaten kadro hakkinda yorum yapmadimki, tanimadigim icin yorum yok demistim. Tanimadigim bir seye de yorum yapmam.

@Halil EROĞLU

Iste ben de bu yüzden yorum yapmadim, huyum degildir birseyin üzerine okuyarak kulaktan duyarak yorum yapmak, tercübem ve bilgim varsa yorum yaparim.

• Beğen
@Halil EROĞLU

Tayvan Cin ülkesi degil mi? :) :) Kusura bakma ama, biz ülkeyi siz daha dogmadan Milliyetci Cin (Formoza) olarak ögrendik okulda! Cin Halk Cumhuriyetine ait olmamasi cin olmadigini göstermez. Bu mantikla Hong Kong ta Cin degildi bir kac sene öncesine kadar. Uzatmaya gerek yok, netice itibariyle neyi kastettigimiz acik.

@ihtiyar
Ben onu kastettiğinizi anlasaydım zaten açıklama gereği duymazdım. Forum genelinde Çin Halk Cumhuriyeti ürünlerine olan antipati biliniyor ve Mosso markasının da markasız bir çok Çin ürünlerinden iyi olduğu belirtilirken özellikle Tayvan'da üretildiği hatta bu ülkede üretilen diğer markalı kadroların da kötü olmadığı yönünde bir kanaat olduğu için belirtmek istedim. Bugün belki uzakdoğu mallarına kötü gözüyle bakılıyor olabilir ama hatırlatmak isterim ki bundan 200 sene önce Japon ürünlerine çöp gözüyle bakılıyordu ve şimdiki ürün kaliteleri ortada. Siz Çin diye tüm uzakdoğuyu kastetmişsiniz, öyle olsun diyeyim ve bundan sonra sizin yorumlarınızda Çin ismine denk gelirsem o şekilde algılarım. Teşekkürler...

• Beğen
@Yakup548
Forumda aratmanızı öneririm, çünkü bu özelliğin açıklaması yapıldı.

@BF Okuru

Araştırdım,anladığım kadarıyla darbelerden korumak amacıyla aktarıcının iç tarafa konumlandırılması imiş.Benim için çok önemli bir özellik değil ama mtb lerde çok işe yarar diye düşünüyorum.
Konuyu okuyan ve shadow hakkında bilgisi olmayanlar için buraya yazdım.Teşekkürler

Fiyat performans iyi degilmi 2900 e veriyolar 9 taksid
mosso nun kadrosu icin 3 kez dipciklenmiş 7005 sert alu diyorlar
epicon x2 yide begenıyor insanlar 2900 luk full xt bisiklet

Bu arada arkadas tourneyden slx'e gececegim demis. Bu arada slx 9 hizli arka kaset icin uymludur. Bunu da soylemis olalim

3x10 bisikletime vites kolları alacağım. Aktarıcı xt. Fiyatlar çok yüksek geldiği için decatlon un mega 10 vites kollarını düşünüyorum ama performans ve dayanıklılık konusu şüpheye düşürüyor. xt aktarıcı ile uyumlu çalışır mı ve dayanıklılığı nasıldır var mı kullanan?

3x10 bisikletime vites kolları alacağım. Aktarıcı xt. Fiyatlar çok yüksek geldiği için decatlon un mega 10 vites kollarını düşünüyorum ama performans ve dayanıklılık konusu şüpheye düşürüyor. xt aktarıcı ile uyumlu çalışır mı ve dayanıklılığı nasıldır var mı kullanan?
Pek sanmıyorum fakat diyelim uyumlu olsunlar kalite farkı o kadar fazla olacak ki bir süre sonra sizi rahatsız edecek bence. Sizin yerinizde olsam xt ya da deore gibi üst modellerde 2.el satılan ürünlere yönelirdim. Misal geçtiğimiz yıl 3x9 xtr olan grupsetimi 1x11 xt (aynakol deore) olarak değiştirdim, aynakolu farklı, arka kaset, artırıcı ve vites kolunu farklı bir kişiden aldım. Malzeme maliyeti olarak o günün parasıyla 1.600-1.700₺ gibi bir maliyeti olmuştu bana. O gün o malzemeleri sıfır almak isteseydim sanıyorum 8-9 bin ₺ gibi bir maliyeti olacaktı.
O gün 1.600-1.700₺ ye sıfır alabileceğim bir grupset olsaydı da muhtemelen dibin de dibi plastik vites kollu vasatın altında bir grupsetim olacaktı.

Karar sizin 😉

Pek sanmıyorum fakat diyelim uyumlu olsunlar kalite farkı o kadar fazla olacak ki bir süre sonra sizi rahatsız edecek bence. Sizin yerinizde olsam xt ya da deore gibi üst modellerde 2.el satılan ürünlere yönelirdim. Misal geçtiğimiz yıl 3x9 xtr olan grupsetimi 1x11 xt (aynakol deore) olarak değiştirdim, aynakolu farklı, arka kaset, artırıcı ve vites kolunu farklı bir kişiden aldım. Malzeme maliyeti olarak o günün parasıyla 1.600-1.700₺ gibi bir maliyeti olmuştu bana. O gün o malzemeleri sıfır almak isteseydim sanıyorum 8-9 bin ₺ gibi bir maliyeti olacaktı.
O gün 1.600-1.700₺ ye sıfır alabileceğim bir grupset olsaydı da muhtemelen dibin de dibi plastik vites kollu vasatın altında bir grupsetim olacaktı.

Karar sizin 😉

Dişli oranlarınız nedir ? 1x11 olarak .

Karar sizin 😉
illaki xt gibi olmayacaktır ama aldım bakalım vites geçişleri nasıl olacak. Decathlon da denediğimde vites yükseltirken kolu biraz uzun iktiriyoruz gibi geldi. Bir deneyeyim bakayım nasıl olacak

Ben 7'li tourney vites fren kollarımı Slx special edition 7'li kollarla değiştirmiştim. Arada hem hissiyat olarak hem de frenleme olarak çok fark oldu. Bence aktarıcıların ve frenlerin kalitesini hissedebilmek için kollar çok önemli.

Ben 7'li tourney vites fren kollarımı Slx special edition 7'li kollarla değiştirmiştim. Arada hem hissiyat olarak hem de frenleme olarak çok fark oldu. Bence aktarıcıların ve frenlerin kalitesini hissedebilmek için kollar çok önemli.
Bence o 7li kol SLX değildir. 😉

Son düzenleme:
Benötigt o 7li kol SLX değildir. 😉
Haklısınız sanırım STX yazıyor kolda. T yazısı silindiği için ve bize satan bisikletçi de slx bu dediği için şuana kadar öyle zannediyordum.

• Hahaha
Tepkiler: Burak B.
illaki xt gibi olmayacaktır ama aldım bakalım vites geçişleri nasıl olacak. Decathlon da denediğimde vites yükseltirken kolu biraz uzun iktiriyoruz gibi geldi. Bir deneyeyim bakayım nasıl olacak
Moralinizi bozmak hiç istemem ama bırakın xt yi tourney gibi olsun yeterli bence. Decathlon bisikletlerinde kullanılan kollar çok kaba gelmişti mağazada bakmıştım meraktan.

İnşallah yanılırım.

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Geri