Halil EROĞLU
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.061
- Bisiklet
- Salcano
Pek sanmıyorum fakat diyelim uyumlu olsunlar kalite farkı o kadar fazla olacak ki bir süre sonra sizi rahatsız edecek bence. Sizin yerinizde olsam xt ya da deore gibi üst modellerde 2.el satılan ürünlere yönelirdim. Misal geçtiğimiz yıl 3x9 xtr olan grupsetimi 1x11 xt (aynakol deore) olarak değiştirdim, aynakolu farklı, arka kaset, artırıcı ve vites kolunu farklı bir kişiden aldım. Malzeme maliyeti olarak o günün parasıyla 1.600-1.700₺ gibi bir maliyeti olmuştu bana. O gün o malzemeleri sıfır almak isteseydim sanıyorum 8-9 bin ₺ gibi bir maliyeti olacaktı.3x10 bisikletime vites kolları alacağım. Aktarıcı xt. Fiyatlar çok yüksek geldiği için decatlon un mega 10 vites kollarını düşünüyorum ama performans ve dayanıklılık konusu şüpheye düşürüyor. xt aktarıcı ile uyumlu çalışır mı ve dayanıklılığı nasıldır var mı kullanan?
Pek sanmıyorum fakat diyelim uyumlu olsunlar kalite farkı o kadar fazla olacak ki bir süre sonra sizi rahatsız edecek bence. Sizin yerinizde olsam xt ya da deore gibi üst modellerde 2.el satılan ürünlere yönelirdim. Misal geçtiğimiz yıl 3x9 xtr olan grupsetimi 1x11 xt (aynakol deore) olarak değiştirdim, aynakolu farklı, arka kaset, artırıcı ve vites kolunu farklı bir kişiden aldım. Malzeme maliyeti olarak o günün parasıyla 1.600-1.700₺ gibi bir maliyeti olmuştu bana. O gün o malzemeleri sıfır almak isteseydim sanıyorum 8-9 bin ₺ gibi bir maliyeti olacaktı.
O gün 1.600-1.700₺ ye sıfır alabileceğim bir grupset olsaydı da muhtemelen dibin de dibi plastik vites kollu vasatın altında bir grupsetim olacaktı.
Karar sizin 😉
11/40 kaset - 32t aynakolDişli oranlarınız nedir ? 1x11 olarak .
illaki xt gibi olmayacaktır ama aldım bakalım vites geçişleri nasıl olacak. Decathlon da denediğimde vites yükseltirken kolu biraz uzun iktiriyoruz gibi geldi. Bir deneyeyim bakayım nasıl olacakPek sanmıyorum fakat diyelim uyumlu olsunlar kalite farkı o kadar fazla olacak ki bir süre sonra sizi rahatsız edecek bence. Sizin yerinizde olsam xt ya da deore gibi üst modellerde 2.el satılan ürünlere yönelirdim. Misal geçtiğimiz yıl 3x9 xtr olan grupsetimi 1x11 xt (aynakol deore) olarak değiştirdim, aynakolu farklı, arka kaset, artırıcı ve vites kolunu farklı bir kişiden aldım. Malzeme maliyeti olarak o günün parasıyla 1.600-1.700₺ gibi bir maliyeti olmuştu bana. O gün o malzemeleri sıfır almak isteseydim sanıyorum 8-9 bin ₺ gibi bir maliyeti olacaktı.
O gün 1.600-1.700₺ ye sıfır alabileceğim bir grupset olsaydı da muhtemelen dibin de dibi plastik vites kollu vasatın altında bir grupsetim olacaktı.
Karar sizin 😉
Bence o 7li kol SLX değildir. 😉Ben 7'li tourney vites fren kollarımı Slx special edition 7'li kollarla değiştirmiştim. Arada hem hissiyat olarak hem de frenleme olarak çok fark oldu. Bence aktarıcıların ve frenlerin kalitesini hissedebilmek için kollar çok önemli.
Haklısınız sanırım STX yazıyor kolda. T yazısı silindiği için ve bize satan bisikletçi de slx bu dediği için şuana kadar öyle zannediyordum.Benötigt o 7li kol SLX değildir. 😉
Moralinizi bozmak hiç istemem ama bırakın xt yi tourney gibi olsun yeterli bence. Decathlon bisikletlerinde kullanılan kollar çok kaba gelmişti mağazada bakmıştım meraktan.illaki xt gibi olmayacaktır ama aldım bakalım vites geçişleri nasıl olacak. Decathlon da denediğimde vites yükseltirken kolu biraz uzun iktiriyoruz gibi geldi. Bir deneyeyim bakayım nasıl olacak