Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Soğuk havalar :(

Termal içlik, üzerine eşortman ve rüzgarlık ile rahat bir sürüş yapabilirsiniz.
Birkaç gün önce bu şekilde 20km yolu sabah 7'de yola çıkarak yaptım ve hava 4-5 dereceydi.
Çantada kar maskesi de vardı ama ihtiyaç duymadım. İlk birkaç dakika soğuk hissediliyor, sonra vücut kendi ritmini yakalıyor.
Bisiklet sürüşünün bitiminde ise kurulanmak çok önemli. Bence asıl dikkat edilmesi gereken de bu.
Herkese sağlıklı kış sürüşleri dilerim...

• Beğen
Tepkiler: bua ve Kazuya
Scudo
bisiklet sürerken hareketten mütevellit ısınırız ama faranjit ! sorunu bence birincil problem

Teri atan termal, ince bir polarlı kışlık dar ceket ve windstopper tarzı rüzgarlık olacak.

Kıyafetinizle ilk dışarı çıktığınızda hafif üşümeniz lazım ileride sürdükçe ısınacaksınız.

Göğüs bölgesine gelecek rüzgarı kesmezseniz, boyun ve kulaklarınızı rüzgardan korumazsanız hasta olursunuz.

Bu yüzden windstopper özellikli balaklava veya buff kullanmak şart.
Soğuğa göre buff'ı iki tane de kullananilirsiniz.

Yokuşa başlamadan fermuar açmayı adet haline getirmek, yokuş aşağı giderken rüzgarı kesmek unutulmamalı. Çok terliyorsanız çok kalın giyiyorsunuz demektir.

İnce katmanları üst üste giyin duruma göre sürekli çıkarıp takın.

Ben bir de bisikletçiye özel maske kullanıyorum (respro) , tavsiye ederim.

öncelikle bunlar kişisel fikir ve deneyimlerimdir , yanlış anlaşılmasın... diğer arkadaşlar kullanmışmıdır bilemem amma velakin outdoorda bir sürü marka olmasına rağmen çoğu hava civa.. başka sporlarda denediğim goretex softshell windshell vs. vs. ıvır ıvır kıvırların hiçbirinde söyledikleri teri dışarı atma şeyleri olmadı.. sana iki tane ürün söyleyeceğim..
bir tanesi Nike thermal fit tayt.. bacak kısmı vs tam oturuyor.. gram terletmiyor.. içerisi polarlı hep kuru kalıyor çok güzel sıcak tutan bir ürün. 149 TL ye aldım.. ayrıca tam bel apış arası kısmı çok hafif bol kesil hem rahatsız etmiyor, hemde dışardan bakıldımı futbolcu eşofmanı gibi duruyor. 2 cisi ise, yine nike'ın "therma fit hyper elite pants" bu daha kalın.. bunun yağmur geçirmeyen versiyonu da var.. ama bu versiyonu daha iyi.. Aynı şekilde bunların üstleride mevcut... 2 yıllık outdoor denemelerinden sonra adidas nike'ın bildiğim ürünlerine yöneldim.. ayakkabıda da Adidas terrex swift kullanıyorum yine bence az evvelki markalardan çok daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Adidas'ın gore tex ekipmanları var. ayrıca onlarda çok başarılı..

• Beğen
Tepkiler: bua ve hogutmen
@Hamid Asım powa tavsiye ederim daha büyük valfleri ile nefes alıp vermek kolay.
Yalnız burun çene gibi ölçüleri alıp ona göre beden seçmek lazım, boy kiloya göre almayın uymayabilir

powa valfli olanları gördüm de hangi model ona karar veremedim Ultra Light ya da Cinqro olabilir sanki

@Erbay Hocam malumatınız vardır diye soruyorum. Ben Nike'ın storm-fit diye bir modelini almak gafletinde bulundum. Bu ürünü bisiklet kullanırken giyebilir miyim? Terletme durumu ne olur? Nefes alan bir ürün müdür? Denedim ürünü kalın mı giyindim bilemedim. Biraz hava sirkülasyonu yok gibi. Ne dersiniz bu ürün için ?

@hogutmen storm fitlerde yağmur geçirmez, rüzgar geçirmez soğuk havalar için üretilmiş ürünler. Ama yine teri atmayı becerebilen ürünler. ama nike'ın durağan sporlardan ziyade , koşu , basketbol ,futbol , training için ürettiği ürünler çok çok iyi nem atma becerisine sahip.. diğer ıvır kıvır firmaların yaptığı ürünlere nazaran, nike adidas puma vs. zaten yıllardır profesyonel olarak sporculara bu ürünlere yapıyor.. şu an kışlık üst olarak düşündüğüm almayı niyetlendiğim ürün "Nike Therme Sphere Max Jacket" aşağıda 3dakkalık videosu var.. hava en iyi yalıtım malzemesidir mantığı ile çalışıyor..

• Beğen
Tepkiler: bua ve hogutmen
@Hamid Asım ben cinqro kullanıyorum, yedek filtresi de kutudan çıkıyor, kaliteli bir ürün.

Aynı zamanda city modeli de var, o da iş görüyor ama yol bisikletine cinqro daha uygun...

@Erbay Teşekkür ederim. Ben bu ürünü 75 TL'ye aldım. Üzerinde çıt çıtları var. Sırt bölgesi falan açılabilen bir ürün. Tahmin etmişsinizdir. Kapüşonu yok. Fiyata aldandım diye düşündüm birden. Biraz daha soğuk havayı beklemek lazım demek ki. Bir nevi windstopper diyebilir miyiz? Çünkü bu ürün yerine softshell mont tarzı birşeylerden alabilirdim. İlginiz için teşekkür ederim.

Nike-adidas-puma-reebok hangi marka daha fiyat performanstır? Bisiklet durağan bir spor mudur?

HM ' de dar paça eşofman altı var bilek kısmı lastikli, tayta yakın ve kalın bir eşofman çok faydasını gördüm, üst içinde termal içlik kullanıyorum. tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@hogutmen evet zaten bir nevi windstopper.. aynısının koşu için windrunner'ları var.. fiyat iyi almışsın.. bende zaten ilk önce görüyorum araştırıyorum, bir mağazada bulup deneyebilirsem deniyorum, en son bedeni de bulduktan sonra iş internette bunu ucuza denklemeye kalıyor.. bizde kendi çapımızda ölücüyüz yani :)

• Beğen
adamlar yapmış, sırf bu iş için
bende bir kaç gündür senin gibi kışın nasıl üşümeden, terlemeden bisiklete binerim diye araştırıyordum, bu markayı buldum. İyice de araştırdım ve siparişini verdim. sende araştır biraz pahalı ancak mükemmel bir forma

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Arkadaşım durum biraz sıkıntılı.. Ankara'da hepimize malum hava güneş battıktan sonra ciddi soğuyor.. Ben açıkcası artık sabah erkenden çıkmıyorum. Hafta sonları süreceksem hatta saat 9:30 falan olmasını bekliyorum. Onda bile hız yaptığınız zaman soğuğu hissediyorsunuz. Ama tavsiye bağımında çok soğuk havalarda sürmedim ama kışlık konfigürasyon şu benim..

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Bir de geçen seneden aldığım bir eldiven var ama o sene satılmıyor ama yine Decathlon derseniz şunları mağazada gördüm ve var diye almadım ama benimkine göre daha kalın..

(link)

Gördüğünüz gibi Ben genelde Deacthlon'cuyum ve genelde de memnunum.. Ama extreme hava koşulları daha profesyonel giyim isteyebilir ve bu da fiyat konusunda biraz sıkıntı.. Tchiboda da iyi ürünler var.. Ama o haftayı yakalayacaksınız.. Bunların dışında içime de kolay ter atan koşu içlikleri giyiyorum.. Sporcu donu ile birlikte.. Kalın çorapta dahil bu işe.. Bu ürünlerin bir kısmını bu sene bir kısmını geçen sene almıştım.. Bazılarına çok zam yapılmış.. Dahada soğuduğunda bir de kask üstü koruyucu alabilirim. Rüzgarın içe işlememesi lazım.. Bazen tchibo soft shell mont ile yağmurluğu üst üste giyiyorum rüzgar sert ve soğuk estiğinde. Boyunluk takıyorum balaklava ( yüz maskesi ) giyiyorum.. Daha kışta ta sürmem herhalde.. Evde fitness falan formdan düşmemeye çalışırım.. Trainer alınabilir.. Arka trainer lastiği ile birlikte..

Geçmiş olsun.. Şifalar diliyorum..

çok daha soğuk havalar için, snowboard ürünleri tavsiye ederim.. yanlız snowboard ürünlerde waterproof seviyeleri malum kardan ötürü çok üst seviyelerde , pek öle teri dışarı atayım diye bir olayları yok, ama diğer montlara nazaran fermuarlı açıp kapatabileceğiniz özellikle koltuk altındaki havalandırma girişleri çok daha başarılı oluyor.

• Beğen
kış saati uygulamasına hep karşıydım. Çekincem Ankara'nın -10 derece soğuklarında kucağında bebek yarım saat otobüs-dolmuş bekleyen halkımdı. Çünkü Ankara'da dediğiniz gibi 08-09 saatleri arasında bir saatte bile 1-2 derece sıcaklık farkı var. Malum commuter'iz. Bizi de mağdur etti yaz saati uygulaması.

@gork26 Hocam bizim için (en azından benim için) fiyat çok önemlidir. Fiyat verme imkanınız var mı?

@hogutmen hocam bu hafta sonu 59 TL ' ye aldım eşofman altını, termal içlik eski o da maksimum 20-30 TL ' ye bulunabilir.

• Beğen
Tchibo'nun termal ürünleri uyabiliyor bakın. Koşu için olduğundan forma tasarımı olmayacaktır ama çanta veya freebag ile gayet güzel uyar.

Geri