Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Soğuk Havalarda Ne Giyilmeli?

Kayıt
29 Mart 2011
Mesaj
42
Tepki
6
Şehir
İzmir
Arkadaşlar merhaba. soğuklar başladı ve ne giymek lazım sorusu artık hepimiz tarafından sorulmaya başlandı. En büyük dert soğuktan ziyade sert esen rüzgarlar. Soğuk ve rüzgardan korunmak için nasıl giyinmek gerekir. Bir de Decathlonda B'Twin marka çok güzel ürünler var fakat internet üzerinden satış yapmıyorlar. İzmirde yaşayan biri olarak bu ürünlere nasıl ulaşabilirim. Yardımlarınız için teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: kdralan
Scudo
bende aynı konuda sıkıntı çekiyorum..inş güzel yorumlar gelirde bilgileniriz:))
 
burak bey verdiğiniz yararlı bilgi için teşekkürler. çok işe yarıyabilir.
 
Mor Outletin termal içliklerini ben de kullanıyorum, gayet başarılı tavsiye ederim. Alt ve üst şeklinde kullanmakta fayda var. Kar maskesi, boyunluk ve uzun parmak eldiven(bisiklet eldiveniniz yoksa yünlü değil de polar eldiveni tavsiye ederim) rüzgar geçirmeyen mont olmazsa olmazlar. Havanın sertliğine göre de içinize başka giysiler giyersiniz.
 
Aynen.. Moroutlet'den aldığım tayt ve içlikten ben de memnunum...
 
Ben de bugün Mor outlete üst içlik siparişi verdim. Bakalım elime geçince göreceğiz..
 
Güzel ve kullanışlı ürünler.Sıkıntı olmaz merak etme.Ben geçen kış için aldığım termal içlik ve formaları serin ve soğuk havalarda kullandım.Bir eksisini görmedim bugüne kadar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Arkadaşlar kesinlikle termal alt üst içlik kullanın. Zira donarsınız :) Ayrıca maske muhakkak takın .. Şu an maske takmadığım için evde yatmaktayım. Sinüzit oldum. Başım felaket ağrıyo. Bide kaldıysa Thcibo' da su geçirmez uzun eldiven aldım 17tl ye.. bilginize..
 
  • Beğen
Tepkiler: Gürhan Taşpınar
şimdilik termal içlik,üstüne ince polar ve polyester mont..sırt çantasında daima alt üst yağmurluk var..iyice soğuyunca da alt termal lazım...birde ön çamurluktan hız biraz artınca paçalığından az da olsa su geliyor ayakkabının üstüne..kılıf lazım (kesicem bi tane araba iç lastiğini geçiricem ayağıma en sonunda çok sinir bozucu bi durum) :)
 
  • Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
@Barış TURAN

Bu fikir bana da mantıklı geliyor. Önümüzdeki günlerde deneyeceğim. Yani alt-üst termal içlik ve ince polar. Üzerine gerekirse bir rüzgarlık..bence de uygun gibi.:)
 
ama o poların da teri dışarı atma özelliğinin olması gerekli dii mi? normal polar olmaz sanırım...clima cool olması lazım...sadece içlik üstüne de çok ince olur gibi bence...
kış için alt almayı düşünüyordum ama 2 tane taytım var,boşuna para vermiicem mesela...pedli kısa taytımı giyicem,üzerine de normal uzun taytlarımı çekicem..geçen giydim,ama kısası üstteydi,çok rahattım...kış için balaklava almayı düşünüyorum..baff aliim dedim ama bence çok soğukta yetmez,eee atkı da takacak haalimiz yok,mecbur balaklava diye düşünüyorum...yanlış bişii varsa düzeltin..haa bir de ayakkabı koruyucular var,onları niye düşünmüyorsunuz,ne lastiği???
 
@gülden öztürk

Benim de en temel ihtiyacım şu anda balaklava gibi görünüyor. Geçen hafta biraz rüzgarlı ve serin bir havada sürüş yaptım. Migrenim öyle bir azdı ki 24 saat baş ağrısından duramadım. Migreni olanlar dikkat etmeli bence.
 
@gülden öztürk

balaklava kaba duruyor gibi sanki...abimin buff'ını sadece gözler açıkta kalacak şekilde taktım denedim süper oldu hava mava soğuk hak getire...hem estetik duruyor..üstüne de gözlük..buff hem istediğimiz an istediğimiz kısmı örtmemizi sağlıyor esnek olduğu için,ben buff alacağım..kışlıkları da var buff ların çok çeşitli...ayaklara lastik takma kısmı da şakaydı :) ::in:
 
@gülden öztürk


ClimaCool sadece bir markanın üretimi. Polar basitçe açıklamak gerekirse tüylendirilmiş sentetik kumaştır. Piyasada bir sürü polar var. Geliştiricisi ve en bilineni Polartec. Markaya çok takılmayın derim. Piyasadaki polarların %95i işinizi görür. Balaklava da kalın gelir diye düşünüyorum. Terleme probleminiz olduğundan da bahsetmişsiniz başka bir yazıda. Bu kadar çok giyinmemek sizin faydanıza olur. Kışın dağlarda bile sıcaklayıp balaklavayı çıkartıp attığımız oluyor. En güzeli buff gibi görünüyor. İstanbulun en soğuk halinin de 0 derecenin altına düşmediğini göz önüne alırsak balaklava gerçekten kalın olur.
 
izmirde oturuyorum kışı geçirmek için linkteki (link) buff iş görür mü ? hem sıcak tutup hemde teri atabilir mi ?

ayriyetten birde şu balaklava var. (link)

fiyatları gayet uygun. sizce hangisini tercih etmeliyim?
 
@orkun taşkın

İzmir'de Kızlar Ağası Hanının karşısında Kutup Ayısı Outdoor var. Yanılmıyorsam tabelada dikeylimit yazıyor. Orayı bir ziyaret edin kış için polar buff'lar var. İzmirin soğu özelliklede sürekli esen rüzgarı ile birleştiğinde baş ve boyun kısmını iyi korumak gerekiyor. İzmir'de 4 yıl kaldım ilk yıl sadece boyunluk ve bere ile bisiklet kullanma gafletinde bulundum sinüzit oldum. Baş ve boyun dışında alın ve burun bölgesinide korumak gerekiyor. Bütün bu korumayı en iyi polar buff'lar yapıyor. Yapıları itibari ile koruduğu bölgede terlemeyide engelliyor. Ayrıca YKM mağazalarında outdoor bölümlerinde bu ürünleri bulmak mümkün.


(link)

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: orkun taşkın
@MuratHan

anladım teşekkürler, oraya gidip inceleyip öyle alayım. anlattığınıza göre en sağlıklısı kar maskesi gibi takmak sanırım sacede döz bölgesinin açıkta kalması, onuda zaten gözlük kullandığım için bi sorun kalmıyor sanırsam.
 
Geri