Scudo Sports

solar enerji mi? depo edilmiş enerji mi?

http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v1/1330075227_1/Free-Shipping-Travel-Dual-USB-10000-mAh-Portable-Solar-Power-Bank-Panel-Charger-Charging-Battery-for.jpg
 
Scudo
Hocam bisikletteyken dinamo mantığından daha etkili bir yöntem düşünemiyorum. Diğerleri de iyi ama sonuçta uzun bir turda bisikletin tekerleği sürekli dönüyor. Bunu değerlendirmek lazım :) Bir tane de depolanabilir alırsınız, telefonun şarjı dolunca onu da bisiklete şarj ettirirsiniz, bir taşla iki kuş :) Böylece 24 saat kesintisiz şarj imkanı. Bir tek 2-3 gün seyir yapmazsanız sorun olur.
 
@Hamit E.

Zincire takilan ilk urun verimsiz. kendi bataryasi olmasi guzel ancak iptal edilemiyor, direnc yaratiyor, yagmur camurda su gecirme ihtimali yuksek, cark plastik ve erimesi uzun surmez. Ucuz da degil. Bununla ilgili yazilar var internette. Dinamo seklinde usb port kullandim. Cok yavas sarj ediyor. Bu urunun de cok bir farki oldugunu zannetmiyorum.

Ikinci urun 20bin mah guzel bir arti olsa da urun cok agir gorunuyor ve fiyati cok yuksek. 25 dolara 10bin mah solar paneller var 2 telefon buyuklugunde sadece ve surekli bataryasi panel sayesinde doluyor.
 
ucuzlarıda var ancak 80tlye falan ancak ben arayıp link koyamadım şuan
bataryaların hepsi ağır.
uzun turda akşamlarıda düşünmek gerekir diye düşünüyorum. zaten bir sürü çanta olacak bataryanın ağırlığı arada kaynar gider bence.
tercih meselesi tabiiki
 
Daha önce bu konu ile ilgili yazmıştım. Goal zero isimli bir solar panel var. Eski sümen çantalar gibi katlanıyor açıldığında güneş paneline dönüşüyor. Benim gibi turlarda römork kullananlar için çok ideal bir ürün. yalnız netbook şarj edecek güçte enerji üretenlerin (12 volt) fiyatı oldukça yüksek. N11 de satılıyor ve fiyatı 900 tl civarında. Birde solaristan da satılan fuse isimli bir panel var. bunun da fiyatı 300 tl den başlıyor. bence turlarda turların doğasınada en uygun cihaz solar paneller. Hiçbir yere bağlı kalmıyorsunuz.
 
@Hamit E.

bu tarz buyuk bataryaya sahip solar paneller, gunduz sarj olurken aksamlari kullanmak icin zaten mantikli ama surekli telefonu kullanmak ya da laptop sarj etmek gibi durumlar mumkun degil tabi.
Benim kullandigim batarya sadece 200gram ve 10.000 mah.
 
@Hamit E.
Bahsettiğiniz ucuz olan aşağıdaki, bende cengiz beyin kullandığı(HD500 Solar Powered External 5000mAh) ile aşağıdaki ürün arasında gidip geliyorum. aslında 20.000(17600) mah yeterli olur diye düşünüyorum ama bir yandan güneş paneli de ayrı bir cezbediyor.
(link)
@verisakeet
Linkini veya modelini yazabilir misiniz? birde 10.000 mah ile 2,3 kez şarj edebiliyorum demişsiniz. daha fazla şarj etmesi gerek değil mi. tabii bu arada kullandığınız telefonun bataryası da devreye giriyor Galaxy note gibi büyük bir telefon mu kullanıyorsunuz acaba. sormamda ki sebep çoğu zaman belirtilen güç değerlerinin şişiriliyor olması.
 
@Cihan Şar

Kesin olarak birsey soyleyemiyorum maalesef. Bu sebepten "sanirim 2-3 defa" dedim. Hic butun bataryayi bitirip 2-3 defadan fazla sarj etme sansim olmadi. Belki daha fazla sarj ediyordur. Telefonum iphone 4. Yanilmiyorsam 1500-1700mah arasi bataryasi var. Teknik olarak bakarsak evet 5 kere falan sarj etmesi lazim ancak o kadar basarabilecegini zannetmiyorum. Belki de yapiyordur.

Aldigim urunun direkt linki burada. (link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Cihan Şar
(link)

oldukça uygun fiyata 20binlik bir cihaz. iş görür gibi
 
bunlara okadar para vereceğinize gidin küçük bir akü alın 12voltluk ve akım azaltıcı alın elektirikçilerde var o akü sizin telefonunuza 11,12 şarj boyunca dayanacaktır akü fiyatları ortalama olarak 20-35 tl arasında size toplam masrafı 50 tl olacaktır
not:akü diyince aklınıza 50-60 kglik araba aküsü gelmesin benimde kullandığım akü var 900 gram ağırlığında 17x10x5 ebatlarında cebime bile sığıyor akü aldığınız taktirde kamp yerinizde onunlan ateşde yakabilirsiniz ışık olarakta kullanabilirsiniz solar şarj aldığınızda hava şartları kötü olduğunda şarj edemezsiniz hazır depolanan şarjlardan aldığınız taktirdede en fazla 3,4 şarjınıza dayanacaktır
 
bi foto yada link koyabilirmisiniz ürünü görsek, ararken daha çabuk buluruz
 
akrabalarımdan biri 3-4 sene önce usb solar şarj cihazı almanyadan getirmişti ama bu kadar pahalı değildi ebay v.b sitelere bak daha ucuzunu bulursun
 
Forumla ilgili genel olarak gördüğüm problem, link verirken linkin öleceğini düşünerek ürün adı vermek verilen bilginin değeri açısından önemli. (link) gibi.

Benim dx ürünlerine güvenim olmadığı için benim önerim (link) olacak. Evet 20000mah'lardan bile pahalı ama onlar kadar verimli olacağını düşünüyorum. Ayrıca 500 şarj üzeri garanti vermesi ürünü en az iki yıl kullanacağım anlamına geliyor. Tek endişem siparişin gümrüğe takılması.
 
@fatih kurt

hocam önerdiğiniz ürün şu an indirimdeymiş 40 dolar, gümrüğe takılması imkansız, yasal sınırın oldukça altında.
 
@Salih Kü
@Hamit E.İkisinde de aynı mantık, ve bence hatalı mantık. Bilin bakalım hata nerede. :)

Yaz turu yapacaksanız ve Gobi çölünü geçmeyecekseniz, yaklaşık 20x30 cm ebatta küçük bir solar panel derim. Panel, gidon çantasının üstünde. Şarj edilen cihaz(lar) da çantanın içinde. Panel ebadı küçük olduğundan elektrik üretimi nispeten düşük olsa da, yazın güneşlenme miktarı fazla olur.

Solar panel, bozulmaz, ağırlık yapmaz, pedala yük olmaz.

En kötüyü hesaplayalım: Tüm cihazların bataryaları aynı gün biter, hava kapalıdır, solar panel tüm bataryaları akşama kadar şarj edemez ve o geceyi elektriksiz bir yerde geçiririm. Bu durumda şarj önceliğini acillere veririm, bataryaları idareli kullanırım, eksik şarjları ertesi gün güneşle tamamlarım, bir sonraki gece de prizden tamamlarım... sorunu her türlü aşarım yani. Bataryaların ağırlığı, dinamonun fren etkisi yanında, bence solar panel bir nimet. :)
 
@Abdullah.R

:alkis:

Ben de üç hafta evvel -biraz da "işe yaramaz, boşuna para verdik" korkusuyla- fotoğraftaki güneş panelini aldım. Bir hafta evvel de elime geçti. Yorumlarımı aktarayım:

-Hava soğuk olsa da gayet verimli çalışıyor, yeter ki güneş olsun.
-Güneş ışınları -güneş panelini düzlem olarak düşünün- dar açı yapsa da şarj edebiliyor. Yani, bisikletin heybesinin üstüne, gidon çantasının üstüne, güneş gören bir yere koyun, şarj etsin. AA pilden mp3 çalara, cep telefonuna kadar her şeyi şarj ettim meraktan.

Ee, şimdi, böyle bir nimet varken (fiyatı 33$) kullanmayalım mı?

Alet şu:

http://img.dxcdn.com/productimages/sku_226170_1.jpg

Satış bağlantısı da şu:

(link)

Paranız varsa GoalZero, Voltaic, Brunton gibi markaları, yoksa dealextreme, aliexpress gibi satıcıların ürünlerini değerlendirin derim.
 
Solar enerji devamlı bulunur doğada ancak depolama pil veya akü biter kalırsınız. Yukarıdaki gibi güneş enerjili ürünler tercih edilebilir.
 
Bana göre de güneşin ne zaman açacağı, ne zaman ve seyahatin hangi aşamasında hangi açı ile güneş alacağınız belli olmaz.
Hatta en parlak ve dik açılı güneş alacağınız durumlar için bile şarj zamanları hala pek güvenilmeyecek kadar uzun.
Depolanmış enerjinin ne kadar süre gideceği ve ne kadar zamanda yeniden şarj olabileceği yaklaşık kesinlikle bilinir ve buna göre plan yapılır.

@Gürkan Ç.
 
  • Beğen
Tepkiler: Sefa
Solar panellerden sağlanıp depo edilen enerji tabi ki :D
 
@Batuhan Köksal

Bak bu daha iyi gibi sanki. Örneğin şarj aparatları var. bataryayı ayrı olarak şarj edebiliyorsunuz. Öyle olursa daha sağlam olur.

@Batuhan Köksal

Bak bu daha iyi gibi sanki. Örneğin şarj aparatları var. bataryayı ayrı olarak şarj edebiliyorsunuz. Öyle olursa daha sağlam olur.
 
Geri