Scudo Sports

Somunlu Göbekten Mandallı Göbeğe Geçmek

Sercan Can

Daimi Üye
Tepki
39
Bisiklet
Carraro
Bisikletimin göbekleri yani tekerleri maalesef somun ile monteli.

Somunlarda bisikletçilerin havalı anahtarları sayesinde dişleri sıyırmış durumda. Hatta açılmıyor ingiliz anahtarıyla bile çok sinirlendim.

Fazla bütçemde yok ama mandallı göbek yapmak istiyorum ön ve arkayı.

Fiyatı uygun kalitesi kötü olmayan göbek tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ankara'da neresi yapar, işçilik dahil ne kadara patlar, ortalama tahminleri de yazarsanız sevinirim.

Scudo
Mandallı göbek+işçilik masrafları olayına girene kadar;

(link)

Böyle birşey yapmak ne kadar mantıklıdır?

Yok mu hiç anlayan ve yardım edecek birisi?

Sorduğun yeni jant seti 3400 gram kullanmak ister misin böyle bir jant bilemiyorum.Genelde tandem bisikletler üzerinde çıkıyor.Asıl soruna da gelirsek sadece orta göbek milini değiştirerek ve mandal satın alarak bu işi yapabilirsin.Göbek milleri en son geçen sene bir arkadaşım için almıştım 3-5 lira birşeydi.Mandallar ise marka olmayacaksa 5-10 lira civarına ucuzları satılıyor.İşçilik dersen bana göre karşılığı yok ama ustana bağlı.Mantıken 10 lira civarına göbek millerini değiştirmesi lazım .Göbek değişikliği çok daha masraflıdır işçiliğide jant yeni baştan örüleceği için çok fazlaya mal olur.Onun yerine forumda ikinci el uygun fiyatlara jant setleri satılıyor(50-100 lira arası) göbek değiştirmekten çok daha hesaplı olur.Bu bilgilerden sonra en ucuz tavsiye göbek millerini değiştirmektir......

@ferhat köse

Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Göbek millerini değiştirmek derken, ön-orta-arka göbeklerin milini değiştirip mandallı yapmak mı anlamadım.

@Sercan Can

Şu anki göbek millerinin içinin dolu olduğunu varsayarak yazdım.Somunlu göbek millerinin içi doludur dolayısıyla mandallar girmez.O yüzden sadece göbeklerin millerini içi boş mandala uygun miller ile değiştirirseniz ve bir çift mandal satın alırsanız isteğiniz yerine gelecektir.

@ferhat köse

Ön+arka bu ne kadara mâl olur bana peki?

@Sercan Can

Bir önceki mesajda yaklaşık fiyatlar yazıyor Sercan.Bu gittiğin bisikletçiye ve malzemeciye göre 3 artar 5 azalır bu civarda olur.

@ferhat köse

Yani mandallar hariç ön+arka+işçilik 50TL'ye çözülebilir öyle mi? Mandalları da aldık ve taktık diyelim, kaliteli birşey olur mu yani sonuç olarak yaptığıma değer mi?

Konuyu hortlatacam ama bişey sormak istiyorum somunlu göbekli bir jantım var. Mandallı göbekli bir hant alırsam sorun yaşarmıyım

@bysutcu Kaliteli bir masa ve kadron varsa sorun olmaz benim emektar bisan gibi bir bisiklete takarsan da olurda cikar taklarda biraz yorar cok dengeli degil cunku elle janti cekmeden ayarlanmiyirv

• Beğen
Tepkiler: bysutcu
@bysutcu
yukarıda da bahsetmişler, milleri değiştirmeniz yeterli. bir de mandal alırsınız, oh mis..

@alperr125
Maşa ve somun şeklideki gibi sence geçeyim mi :)
image.jpeg image.jpeg

@bysutcu arka kisimda onemli orada saglikliysa (hizalamasi kolay duzgun oturuyorsa) gec. gecersen de tavsiyem qr iyi tutarda yinede cok guvenme biraz sıkı olsun ön taraf

• Beğen
Tepkiler: bysutcu
@alperr125

@Kuzey Ege

@alperr125
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim:)

Sadece mili değiştirsen olmazmı 10 lira civarına göbek değişmiyor hem.

Defalarca Qr mil borusu kırarak bu işte mütehassıs olan ben derimki;
piyasadaki imalat çeliğinden (kaplama demir) yapılmış 10 ₺ lik Qr borulardan almayın.
Sert çukurlarda bile yamulur yada diş çekilmiş kısmın bitiminden kırılır.

Biraz daha sert olan Qr boruları var 20₺ civarı onlardan takarsan sıkıntı yaşamazsın.Mandal çok kaliteli olmasada olur.

Birde kafes set bilya taktırtma yada takma.Dizgi bilya en sağlıklısı.

Arka göbek somunları için kac numara acık ağız anahtar lazım?? Teşekkürler

@Mosso Relativo
15 numara olması lazım

@Mosso Relativo
Kurbağcık bulabilirseniz daha sağlıklı olur

@bysutcu teşekkür ederim.. İnce olanlardan iki tane lazım galiba. Bir tane ürün var 13-14-15 ve 17 numara.. İşime yarar mı?

Geri