Arkadaşlar bu akşam babamıda yanıma aldım aç acına gittim başakşehir decathlon mağazasına. İftar vaktiydi bomboştu mall of istanbul girdim mağazaya, mağazada aynı şekilde 3 kişi var çalışan. Triban 3'ün yanına gittim. İlk gözlenimim hayal kırıklığı oldu belki ilk defa yol bisikleti gördüğümdendir. Fakat ben daha büyük daha güzel bir bisiklet bekliyordum. 54 kadro minicik gibi geldi gözüme nedense, daha güzel hayal etmiştim. Bekledikten sonra sorumlu olan kişi geldi 57 kadroyu aldım denemek için. Bindim
fotoğraftaki 2 numaralı yerden tuttum çok zor geldi. Daha önce hiç dropbar kullanmadım belki bu yüzdendir. Ama sağa sola dönmeyi bırak düz gitmek dahi zor geldi. Frenleri kullanamıyordum doğru düzgün ordan tutarken. Mağaza içinde olduğumdan ötürü ve alışmadığımdan ötürü tutamamış olabilirim belkide. 1 numaralı yerden tutmaya cesaret edemezken 3 numaralı yerden tuttum ve böyle rahat bir şey yok. Gerçekten orası çok rahat geldi fakat yinede düz gidon kadar kontrol edemedim alışık değilim. Sonra 54 kadroya bindim. Fakat pek farklı bulmadım. Çünkü sele ayarını falan yapmadan deniyordum bisikletleri ayrıca daracık yerlerde.
Neyse, garanti alırım diye gelmişken. İlk başta bir hayal kırıklığı yaşadım. Sonra bindim ve bisikleti beğendim. Benim gibi doğru düzgün bir bisiklete binmemiş birisi için gerçekten güzel. Fakat beklediğim gibi değildi. İşin garibi rockrider 8.3'e bakmaya gelen mtb'ci bir abi buna bu parayı vereceğine, madem ki yol bisikleti alıp bu spora merak sardın iyi bir bisiklet al bu kondisyon bisikleti bir zaman sonra sana yetmez dedi ve mesela sedona 610 var claris donanımlı ondan al bir tane dedi. (Birde lastiklerin çok kötü olduğunu söyledi 2 mazgala girersin patlar dedi) Ben burada ondan yana özellikle fiyat farkından ötürü düşünmemişken onunda böyle demesi beni düşündürdü. Bir de bunlardan önce satış sorumlusuna sorduğumda bana burdaki kurulu bisikletlerden vereceğini söyledi. Bunlar burda denenen ürünler ben bunu neden almak isteyeyim ki? Ayarlarını yapıp burdan veriyorlarmış bisikleti öyle dedi.
Diğer bisikletleri de görmeden denemeden almak istemedim. Sonuçta iyi de olsa benim beklediğim gibi değildi. Ben ilk defa yol bisikletine bindim. İyi kötü anlayamam. Beklentilerim vardı işte. Belki de sadece 15-20 metrelik bir alanda git gel deneyemediğim içindir. Ve diğer mağazaları gezip diğer bisikletleri denemeye karar verdim. Çıkmadanda bir mtb'ye bineyim dedim. İlkine bindim lastiği inikmiş kaydırdım biraz sonra onu bırakıp rockriderlardan bir şey aldım ne bilmiyorum ama bisikletin kontrolu çok güzeldi o dropbardan sonra. Fakat hantaldı gerçekten. Öyle olsada düz gidon bana güven verdi. Sizde ilk bindiğinizde yol bisikletine dropbar zor geldi mi?
Bu arada sunuda diyemeden edemeyeceğim triban 3'ü denerken daracık u dönüşü yapıyordum sürekli. Tam yaptım derken ayağım karton reklama sürtücek diye dengemi kaybedip saçma sapan bir şekilde yavaşça sağıma bisikletlere doğru düştüm.
(link)
@verisakeet
Kesinlikle sesli çalıştığına katılıyorum.
@Uğur S.
Denediğim 57 kadroda ön vites en büyük dişliye geçmiyordu. 1-2 kere geçti ama çok zor geçiyordu dediğiniz gibi sordum ordaki eleman da ayardan dedi.
@Ahmet AKÇA
Teşekkür ederim. Fakat daha tam seçememişim diyebilirim.
Sedona 610'u da denemeye gideceğim.
Edit: Sedona 601'de demiş olabilir. Kafam allak bullak oldu zaten onuda karıştırmışımdır belki.