Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Son Düzlükteyim Triban 3 Almaya Gideceğim

Berkay*

Daimi Üye
Tepki
88
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar, bugün decathlon'dan triban 3 almayı düşünüyorum. Bisiklet hakkında araştırdım kullananlar memnun. Fiyatıda kafama uydu. Orada deneyebileceğimi söylediler. Gidip görüp deneyeceğim. Fakat sirkeciyi falan gez diyor herkes ben ise gitmedim oralara. Yol bisikleti için max. 1300 lira ayırabilirim (bisiklet için olan fiyat) Salcano xrs 040 sora istemiyorum hep rengi sekli hem de eski sora diyorlar. Carraro 032'ye de 1700 veremem. Baska bana önerebileceğiniz suna bakmadan alma diyeceğiniz bu fiyat civarı (1400 ise pazarlıkla inebilir) bisiklet var mıdır? Eğer bir öneriniz olmazsa bugün gidip triban 3'ümü alacağım. Yardımlarınızı acilen bekliyorum.

Edit: Boyum 1.76-1.77 bacak boyumu gitmeden ölçeceğim. Bacak boyumun boyuma göre uzun kısa olmasını nasıl anlayabilrim?
triban 3 (benim için) 54-57 cm kadro boyları var. Sürdüğüm yerlerde yokuş var okulumun yolu çok yokuş. (istanbul yasar acar fen belki bilirsiniz) Yokuş olan yerlerde sürücekseniz kücük boy tercih etmenizde yarar var diye okudum bu forumda.

Scudo
Yokuş olan yerde küçük boy bisiklet tercih edilmez küçük aynakol tercih edilir. Yanlış bilgilendirme olmasın. Kadroyu her zaman boyunuza göre alın değişenler dişli oranlarıdır.

Yol bisikletine 1300 lira ayırabileceksen ben acele edip 900 küsür lirayı microshift donanımlı bir bisiklete verme derim.Ben yakın zamanda %10 nakit indirimiyle birlikte 1270 liraya sedona 610 aldım.Bisikleti merak edersen buyur:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=137679

Dediğim gibi 1300 liran varsa,900 lirayı oldukça düşük donanımlı bir bisiklete verip yazık etme.Triban5 de olurdu fakat onun kadro boyu yok sanırım.

@F.Yıldırım

Katılıyorum. :in:

Şu konuda böyle yazıyordu. Bir de triban3'te ayna kolun 3'lü olması bana avantaj oldu. Bu 3 aynakolun dezavantajları nelerdir neredeyse tüm yol bisikletlerinin ayna kolunda 2.
@ulas

@Ahmet AKÇA
Konunu okumuştum fakat shimano claris'te çok iyi değil diye biliyorum microshift'ten memnun insanlar. Yaklaşık olarak aynıdır diye düşünmüştüm. Sizin görüşünüz nedir? B'twin fransaya göre bizde ucuz. Sedona iyi bir marka ve bisikletin sekli var diye yüksek fiyat olabilir diyorum. Triban 3'ten daha iyi olabilir fakat 400-500 lira kadar fark yaratır mı bu sizce?

bende çok araştırdım triban 3 almaya karar verdim 2-3 hafta sonra nasipse alacağım. bir bisiklete 750 liradan fazla verileceğini düşünmüyorum ben 2-3 bin verenler var o para güzel bir motor alınır şahsen ben öyle yapardım. bisiklet zevk içindir yani 750den fazla verileceğini düşünmüyorum ama her sene bisiklet değiştirmeyeceğim için bir kere 900 vereyim birdaha uğraşmayım diye triban 3 uygun geldi bana da. fazla kafana takma birinin aliminyumu daha iyiymiş yok 0, bilmem kaç kg daha hafifmiş bunlar aşırı profesyoneller için gidipte dünya yarışlarına katılmıyorsan kafana takma böyle şeyleri derim.

@Berkay*

Açıkcası benim takıldığım yer tribanın microshift olması,yani güvensizlik veriyor bana.Birde clarisle ilgili şikayeti sezon başında beri ilk senden duydum linkini gösterebilir misin ? Bende bir okuyayım.

Şikayet değil kesinlikle sadece microshifti kullananlar claris sora arasında diyorlardı. Triban 3e karar kıldım. Gerek fiyat gerek 3lü ayna koldan ötürü. Şimdi çıkmam lazım acele almaya gidicem bu arada param çok olsa sedona alırdım şekil çok hoşuma gitti fakat simdi geri kalan paraya daha iyi aksesuar bakabilirim.

@Berkay*

Seçimin hayırlı olsun o zaman kardeşim,diğer kısma gelirsek sadece ilginç diyorum.

Triban 3 ustundeki microshift sorunsuz fakat biraz sesli calisan bir sistem. Gayet is goruyor. Bir tanidigim satin aldi, ben de 1-2 ayarinda yardimci oldum. Yani uzaktan marka ismi vererek yorum yapmiyorum, tecrube ile daha cok. Sti kollar disari egilimli (claris ve sora nin aksine). Droplardan ulasmasi rahat ve tum vitesler droplardan degisebiliyor (eski sora ve 2300lerin aksine). Hoodlar yuksek ve gayet konforlu. Claris de sinif olarak cok ustun degil bu sistemden.

@verisakeet

Bilgilendirme için teşekkür ederim,peki vites ayarıyla ilgili bir kaç soru sorabilir miyim özelden ?

Güzel secim olmuş.

Bisikletinizi aldiktan sonra magazadan ayrılmadan on vites ayarini tekrar tekrar kontrol edin. Triban 3'lerde gördüğüm tek sıkıntı bu. O da donanimdan değil, yanlis ayardan.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar bu akşam babamıda yanıma aldım aç acına gittim başakşehir decathlon mağazasına. İftar vaktiydi bomboştu mall of istanbul girdim mağazaya, mağazada aynı şekilde 3 kişi var çalışan. Triban 3'ün yanına gittim. İlk gözlenimim hayal kırıklığı oldu belki ilk defa yol bisikleti gördüğümdendir. Fakat ben daha büyük daha güzel bir bisiklet bekliyordum. 54 kadro minicik gibi geldi gözüme nedense, daha güzel hayal etmiştim. Bekledikten sonra sorumlu olan kişi geldi 57 kadroyu aldım denemek için. Bindim
fotoğraftaki 2 numaralı yerden tuttum çok zor geldi. Daha önce hiç dropbar kullanmadım belki bu yüzdendir. Ama sağa sola dönmeyi bırak düz gitmek dahi zor geldi. Frenleri kullanamıyordum doğru düzgün ordan tutarken. Mağaza içinde olduğumdan ötürü ve alışmadığımdan ötürü tutamamış olabilirim belkide. 1 numaralı yerden tutmaya cesaret edemezken 3 numaralı yerden tuttum ve böyle rahat bir şey yok. Gerçekten orası çok rahat geldi fakat yinede düz gidon kadar kontrol edemedim alışık değilim. Sonra 54 kadroya bindim. Fakat pek farklı bulmadım. Çünkü sele ayarını falan yapmadan deniyordum bisikletleri ayrıca daracık yerlerde.
Neyse, garanti alırım diye gelmişken. İlk başta bir hayal kırıklığı yaşadım. Sonra bindim ve bisikleti beğendim. Benim gibi doğru düzgün bir bisiklete binmemiş birisi için gerçekten güzel. Fakat beklediğim gibi değildi. İşin garibi rockrider 8.3'e bakmaya gelen mtb'ci bir abi buna bu parayı vereceğine, madem ki yol bisikleti alıp bu spora merak sardın iyi bir bisiklet al bu kondisyon bisikleti bir zaman sonra sana yetmez dedi ve mesela sedona 610 var claris donanımlı ondan al bir tane dedi. (Birde lastiklerin çok kötü olduğunu söyledi 2 mazgala girersin patlar dedi) Ben burada ondan yana özellikle fiyat farkından ötürü düşünmemişken onunda böyle demesi beni düşündürdü. Bir de bunlardan önce satış sorumlusuna sorduğumda bana burdaki kurulu bisikletlerden vereceğini söyledi. Bunlar burda denenen ürünler ben bunu neden almak isteyeyim ki? Ayarlarını yapıp burdan veriyorlarmış bisikleti öyle dedi.
Diğer bisikletleri de görmeden denemeden almak istemedim. Sonuçta iyi de olsa benim beklediğim gibi değildi. Ben ilk defa yol bisikletine bindim. İyi kötü anlayamam. Beklentilerim vardı işte. Belki de sadece 15-20 metrelik bir alanda git gel deneyemediğim içindir. Ve diğer mağazaları gezip diğer bisikletleri denemeye karar verdim. Çıkmadanda bir mtb'ye bineyim dedim. İlkine bindim lastiği inikmiş kaydırdım biraz sonra onu bırakıp rockriderlardan bir şey aldım ne bilmiyorum ama bisikletin kontrolu çok güzeldi o dropbardan sonra. Fakat hantaldı gerçekten. Öyle olsada düz gidon bana güven verdi. Sizde ilk bindiğinizde yol bisikletine dropbar zor geldi mi?
Bu arada sunuda diyemeden edemeyeceğim triban 3'ü denerken daracık u dönüşü yapıyordum sürekli. Tam yaptım derken ayağım karton reklama sürtücek diye dengemi kaybedip saçma sapan bir şekilde yavaşça sağıma bisikletlere doğru düştüm. :D
(link)
@verisakeet
Kesinlikle sesli çalıştığına katılıyorum. :D
@Uğur S.
Denediğim 57 kadroda ön vites en büyük dişliye geçmiyordu. 1-2 kere geçti ama çok zor geçiyordu dediğiniz gibi sordum ordaki eleman da ayardan dedi.
@Ahmet AKÇA
Teşekkür ederim. Fakat daha tam seçememişim diyebilirim. :(
Sedona 610'u da denemeye gideceğim.

Edit: Sedona 601'de demiş olabilir. Kafam allak bullak oldu zaten onuda karıştırmışımdır belki. :D

@Berkay*

tüh bende hiç yol bisikleti kullanmadım ve triban 5 almak istiyordum benimde kafamda dropbara alışamayacağım yönünde soru işaretleri var

@Emre O.

Ben sürüldükçe alışılır kanısındayım. Orada ayarlamaları yapamamamın yanı sıra insanlara çarpmaktanda korktuğum için çokda denemek istemedim her denediğimde bisikletin beni kontrol ettiğini farkettim. Bir de istanbul'da sorduğum 2 mağazada da triban 5 yoktu gelmesininde zor olduğunu söylediler, eğer kocaeli'de varsa ve beğendiysen bir an önce git dene beğenirsen al derim, kalmaz falan sonra. Ama belkide benim gibi görünce vazgeçip biraz daha araştırmayı ama bisikleti listeniz de tutmayı isteyebilirsiniz. :D

Tecrubeli arkadaşlardan üstteki yazdıklarım hakkında yardım bekliyorum ya da bir yorum, eleştiri.

Dropbar gidona alisik degilsiniz. Bir sure sonra alisirsiniz. Almadan önce birkaç kez daha deneyin. Yine alisamazsaniz fitness modellere bakabilirsiniz. Fit 3 ya da Fit 5 modeli riser gidonludur.

Ayrıca o R.R. bakmaya gelen arkadasin lastiklere laf söylemesine katilimiyorum. Esimdeki Triban 3 toplam 900 KM yaptı. Ne mazgallara girdi, ne düşüşler yasadi. Hala tas gibi.

Kullanmadan yorum yapmamak lazim.

Sunu da ekleyeyim. Ben de düz gidondan dropbar gidona bir anda geçtim. Hic sıkıntı yasamadim.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2 numaralı noktadan tutmak aslında normal flatbar veya riserlara göre daha rahat/doğal bir tutuş şeklidir,alırsanız eğer 2 ile işaretlediğiniz yer ile sürün bir müddet,zamanla alışırsınız.

@Uğur S.
Aslında düz gidon almak istemiyorum. Dropbar çok hoşuma gidiyor. Fakat resimlerdeki gibi durmuyor gerçekte. Dropbar daha cafcaflı kalın şekil bir şey gibi dururken gerçekte çok ince. Bunun yanı sıra düz gidona alışık olmama rağmen dropbarı asağıdan tuttuğumda çok rahattı. Yine de zor kontrol ettim düz gidona göre ama düz gidonda böyle rahatlığı hiç bulamadım. Lastikler hakkındaki görüşünüz beni sevindirdi. Eşinizde triban 3 olduğuna göre siz iyi bilirsiniz. Bu model diğer yol bisikletlerine göre ince ve küçük mü duruyor? Yoksa ben ilk defa yol bisikletini gerçek gözle ve büyük beklentiye girerek gördüğüm için mi küçük ve cılız geldi.
Düşündüğüm; kadro ince fakat bisiklet büyük olacak, 28 jantla birlikte büyük kadro, seleyi ayarlayacaktım güzel ve büyük durmalıydı. Fakat sanki triban 3 altımda oyuncak gibi durucak. Kadro boyu 54'ü ilk gördüğümde bunu düşündüm 57'yi aldığımda da pek fark etmedi.
Bu arada boyum 1.76 idi 3-4 ay önce su an olsa olsa 1.78'dir daha uzun olmaz, kilom ise 59.

Edit: Bisiklet küçük durmadı bence. ayaklarımı yere bastığımda bacak aramla kadro arasında aşırı bir boşluk yoktu ama işte kücük gözüktü gözüme bisiklet. :confused:

@GurkanSamet
Seleyi ayarlamadan sürdüm. Satış görevlisi hem iftardan kalkmıştı hemde çok müşteri vardı tek kişiydi çok uğraştırmak istemedim adamı. Belki de sele ayarı olmadığı için orası bana rahat gelmedi. Ama oradan tutarken frenlere de iyi basamıyordum. Basabiliyordum ama hem zor hem de sadece bir kısmını geri çekebiliyordum frenlerin.
Sele ayarıyla düzelir mi o frene zor basmam yoksa alışmam mı gerek ya da yapılabilicek baska bir şey? Unutmadan sunu da söyleyeyim doğru mu bilmiyorum 2 numaralı yerden tuttuğumda dirseklerimi kırıp gidona yüklenmemeye çalıştığımda yapamıyorum dengem bozuluyor.

@Berkay*
Yol bisikletinin amaci aerodinamiktir.Siz sanirim cok buyuk birsey hayal ettiniz :) Kadro kucuk sele boyu yuksek olacak ki aerodinamik olsun.Oyuncak olacak tabiki rahatcana kontrol edeceksiniz.Ilk aldinizda 3 numaradan baslayin.Yokusta 1 numara ayakta yokus cikmak icin 2 numara duz yol kol bel vs dinlendirmek 2 numara aero pozisyon bol ruzgar 3 numara downhill 3 numara 7 aylik tecrube daha benim ogrendiklerim :)

@Onur Gunes

Anladım yani bütün yol bisikletleri bu şekilde küçük. Ben acaba triban 3 mü böyle küçük dedim. Peki dropbar neden bu kadar ince?
Aldığımda dropbar alıcam ve ne olursa olsun alışıcam. Alışabileceğime inanmadığım tek konu 2 numaradan tuttuğumda frenlere asılamıyorum. Gücüm yetmiyor, sanırım parmaklarım tam kavramıyor çok zor oluyor. Normal midir bu?

@Berkay*

Bedeni boyunuza göre küçük ise her bisiklet küçüktür,bunun dağı yolu şehiri yok,dropbar size ince geliyor ise biraz daha dolgun gidon sargısı veya iki kat gidon sargısı ile daha kalın yapabilirsiniz,sizin tercihiniz.Fren meselesi ise biraz alışmak gerekiyor,zamanla daha rahat edersiniz daha iyi şekilde kavrarsınız,yinede çok yumuşak bir frenleme beklemeyin.

Geri