Ülkede pek çok şey ters gidiyor ama ne hikmetse ne büyük bir çaplı eylem,ne bir sivil itaatsizlik,efendim ne bir boykot.Hiçbir şey yok.İnternet ortamındaki herkes ülke kötüye gidiyor yeahh diye söyleniyor ama hangimiz bunu değiştirmeye çalışıyoruz?Hangimiz işini iyi yapan stk'lara sendikalara yardım ediyoruz?Hangimiz çıkıp eylemlere katıldık mesela?Hangimiz sokak ortasında dövülen kadına yardım edecek cesareti gösterdik?Hangimiz tutup düğün eğlencesi adı altında havaya sıkıp insanları tehlikeye atan magandaları uyaracak gücü kendimizde bulduk?Bırakın bunu ihbar etmeye bile cesaret edemeyecek insanlarla dolu bu ülke.
Savaştan kaçan suriyelilerden birinin söylediklerini okumuştum bir sitede.İç savaştan önce her şey güllük gülistanlıkken yüzüne gülen komşusunun o kaos ortamında evini yaktığını,yaşanan onca vahşeti vs vs anlatıyordu.Ve dediği çok ilginç bir şey vardı.Her şey yavaş yavaş kötüye giderken kimse yeterince mücadele etmemişti.Alışmışlardı kısacası.Röportajın sonlarında dediği bir cümle çok can alıcıydı:
"Savaşı biz başlatmadık ama bizim sessizliğimiz büyüttü."
Bu cümle sadece bizim coğrafyamızda yaşananların değil,tüm ortadoğu'nun sorunlarının temeli gizli bence.Bunu okuduktan sonra tüm hareketlerinizi buna göre ayarlayın."Ülke uçuyor müthişiz!!!" deyip kendinizi kandırırken,"Ülke artık bitmiştir,diktatörlükte yaşıyoruz peeh." deyip soruna yaklaşsa bile bir şey yapmayanlar,görmezden gelenler,korkanlar,yitmişler...Bilin ki vatanımızı dinamitliyorsunuz.Çocuklarınızın geleceğini mahvediyoruz ve her geçen saniye,felaketin yaklaşmasını garantiliyorsunuz.Günün sonunda kendimizi sadece evinizde hissedeceğimiz tek bir ülke var.Vatan bambaşka bir şey arkadaşlar,bambaşka.Çocukluğunuzu geçirdiğiniz,acı tatlı yaşayıp gittiğiniz ülke alevler içinde yanarken çekeceğiniz acı,inanın iktidara karşı geldiğinizde çekeceğinizden çok daha az.Bakın ben reşit bir insan değilim ama vakit geldiğinde,uygun yerde olduğumda savaşacağım.Elimden gelen tüm gücümle hemde.Siz de savaşın...Tüm gücünüzle ve kalbinizle...
Haklarınızı koruyun,ülkenize sahip çıkın!