Scudo Sports

Son yıllarda daha da çok artan doğa tahribatları için düşünceleriniz?

Nallart gibi çalıntı yayın yapmıyoruz beyler. 2020 de kar garanti yağacak! Artılar buradan

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Scudo
ülkemizin her yerinde çevre katliamları yaşanıyor ama bu konuda bisikletli arkadaşlarımızdan yeterince duyarlılık göremiyorum ben maalesef.
Oysa yaşanabilir bir çevre biz bisikletliler için olmazsa olmaz.
Ormanların olmadığı derelerin akmadığı kuytularda sincapların domuzların kuşların seslerinin olmadığı bir çevrede kim bisiklet sürmek ister ki.
Ne zaman bir çevre eylemi olsa bisikletçilerin çoğu korkuyor ve topa girmek istemiyorlar.
Oysa duyarlılık göstermenin bin türlü yolu var.
Bu duyarlılığı gösteren gurup ve kişiler olsa da çoğunlukta değil maalesef.
Sanırım güzel ülkemde bisiklet sporu ve kültüründen sonra çevre duyarlılığı da önümüzdeki günlerde gelişecek.
Umarım geç olmaz...

Vahşi kapitalizmin dayattığı tüketim kültürü,başta doğa olmak üzere herşeyi tahrip ediyor.
Fen ve sosyal bilimler bunun önüne geçmeye çalışırken biz fani yurdum insanları da" modernizm" e ayak uydurma uğruna tüm tuzaklara düşüyoruz.
Örneğin ben "balık kültürü" ile büyüdüm,şimdi "kültür balığı" na alıştırılıyoruz...
Kendi toprağımızın binlerce yıllık ürünlerini bitirdik,şimdi g.d.o. ve hibrit tohumlara mecbur bırakılıyoruz...
Yerli ırk hayvancılıkla uğraşanlar işi bırakma noktasına geldi.Şimdi ne olduğunu bilmediğimiz ithal hayvanları yemeğe zorlanıyoruz.
Flora ve Fauna hızla yokoluyor,fakirleşiyor....
Örnekler çoğaltılabilir...
Toplumsal anlamda bir çok değerli,davranış,tutum ve geleneklerimiz de aynı hızda değersizleştiriliyor...
Gelişmek ile değişmek arasında çok ciddi bir fark vardır:Gelişmek olumlu bir yöndedir.Değişmek ise olumsuzluğu da kapsar.
Hal böyleyken "değişiyormuyuz" yoksa " gelişiyormuyuz" gelin bunu tartışalım...

Ülkede pek çok şey ters gidiyor ama ne hikmetse ne büyük bir çaplı eylem,ne bir sivil itaatsizlik,efendim ne bir boykot.Hiçbir şey yok.İnternet ortamındaki herkes ülke kötüye gidiyor yeahh diye söyleniyor ama hangimiz bunu değiştirmeye çalışıyoruz?Hangimiz işini iyi yapan stk'lara sendikalara yardım ediyoruz?Hangimiz çıkıp eylemlere katıldık mesela?Hangimiz sokak ortasında dövülen kadına yardım edecek cesareti gösterdik?Hangimiz tutup düğün eğlencesi adı altında havaya sıkıp insanları tehlikeye atan magandaları uyaracak gücü kendimizde bulduk?Bırakın bunu ihbar etmeye bile cesaret edemeyecek insanlarla dolu bu ülke.

Savaştan kaçan suriyelilerden birinin söylediklerini okumuştum bir sitede.İç savaştan önce her şey güllük gülistanlıkken yüzüne gülen komşusunun o kaos ortamında evini yaktığını,yaşanan onca vahşeti vs vs anlatıyordu.Ve dediği çok ilginç bir şey vardı.Her şey yavaş yavaş kötüye giderken kimse yeterince mücadele etmemişti.Alışmışlardı kısacası.Röportajın sonlarında dediği bir cümle çok can alıcıydı:

"Savaşı biz başlatmadık ama bizim sessizliğimiz büyüttü."

Bu cümle sadece bizim coğrafyamızda yaşananların değil,tüm ortadoğu'nun sorunlarının temeli gizli bence.Bunu okuduktan sonra tüm hareketlerinizi buna göre ayarlayın."Ülke uçuyor müthişiz!!!" deyip kendinizi kandırırken,"Ülke artık bitmiştir,diktatörlükte yaşıyoruz peeh." deyip soruna yaklaşsa bile bir şey yapmayanlar,görmezden gelenler,korkanlar,yitmişler...Bilin ki vatanımızı dinamitliyorsunuz.Çocuklarınızın geleceğini mahvediyoruz ve her geçen saniye,felaketin yaklaşmasını garantiliyorsunuz.Günün sonunda kendimizi sadece evinizde hissedeceğimiz tek bir ülke var.Vatan bambaşka bir şey arkadaşlar,bambaşka.Çocukluğunuzu geçirdiğiniz,acı tatlı yaşayıp gittiğiniz ülke alevler içinde yanarken çekeceğiniz acı,inanın iktidara karşı geldiğinizde çekeceğinizden çok daha az.Bakın ben reşit bir insan değilim ama vakit geldiğinde,uygun yerde olduğumda savaşacağım.Elimden gelen tüm gücümle hemde.Siz de savaşın...Tüm gücünüzle ve kalbinizle...

Haklarınızı koruyun,ülkenize sahip çıkın!

ülke için faydalı bence, avrupa ülkelerinde o kadar nükleer santral var bizimkine şükredin

@Kovalski
Sadece elektirik enerjisi üretimi yapmamalıyız,yapamayızda ne yiyeceğiz neyi soluyacağız?

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
@Kovalski Buraya da kurulacak ya sevinebilriz :p Bizim burada da baraj mevcut şayet gidipte hiç görmedim ordakilerle hiç konuşmadım. Yapıldığı yerle ilgili bildiğim tek şey uçurumda yapılmış olduğu... Ama bu nükleerin evimizdeki tüpten daha az tehlikeli olmasına inanamıyorum :S

@Fırat Ç.
almanyada 64 tane nükleer santral var

@halil halil suriye ile ilgili mini iklim degişikliği ve mahsul düşüklüğü öngörülmüş ve ilk çıkan halk tepkileri de ön görülmüş diye duymuştum. Soguk değil sıcaklık yukselişi beklentisi var.

Korkmayın arkadaşlar en fazla tüm insanlık yok olur, sonrasında dünya tekrar toparlar kendini. Muhtemelen dinazorlara yaptığını bu sefer maymunlara yapar, ya da kim akıllanmaya başladıysa vurur kafasına meteoru :D :D Biz olmayız en fazla :D Tabi bu güneşe de bağlı şimdi o yok olursa zaten bitti :D

Dünyanın iki temel döngüsü var:

Karbon ve su döngüsü. Dünyanın son felaketi milyonlarca yıl önce baş edemediği için battığı karbon felaketidir. İşte şimdi çıkartıp tekrar atmosfere saldığımız fosil yakıtlar, dünyanın son felaketinde kendini tedavi ederek yerin dibine gömdüğü fosil yakıtlardır. Sonraki felaketi yine karbon felaketi olacaktır. (Karbon döngüsünün ne olduğunun bilindiği kanısıyla buraya yazmadım.) Karbon döngüsünün bozulması su döngüsünü de bozuyor. Bu sanıldığı gibi çekirdek yeyip yere çöp atanların neden olduğu bir şey değil. Dünyanın bu gibi küçük şeyleri tedavi edecek birçok mekanizması var.

Dünyanın baş edemediği, hükumetlerin yaptığı büyük kirliliklerdir.

1992 yılında Brezilya'nın Rio de Janerio şehrinde Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma konferansı düzenlenmiştir. Rio Zirvesi olarak da bilinen bu konferans, 108'i devlet başkanlığı düzeyinde olmak üzere 172 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilmişti. İki hafta süren bu konferansın hedefi, küresel ölçekte çevre sorunları.
Bu konferansa zamanın Başbakanı Süleyman DEMİREL'de katılmıştı ve bir İspanyol gazetecinin katılan liderlere ilişkin değerlendirmelerini okumuştum. En dikkate değer liderin Süleyman DEMİREL olduğunu söylüyordu. Uzun yıllar ülkesinde liderlik yapmış, darbelerle indirilmiş ama onlarca defa tekrar gelmiş. Ülkesine baktığımızda ise buradaki değerine ilişkin sunu söyleyebilirim demişti: " Burada göreceği değer sadece yaşlı olmasıyla ilgilidir."

@Fırat Ç. Bu başlığın, bisikletle ilgili konular dışında açılmış en değerli başlık olduğunu düşünüyorum size ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

Bizim köy tarafında kış turizmi ayağına teleferikler yapıldi. Cok sık igne yapraklı orman var. Güzelim göknarlari ladinleri teleferik uğruna hic ettiler. Ormana kayak tesisi yapilmasina karşıyım. Kayak tesisleri Dağlık tepelik orman üst sınırının yukarilarina yapılmalı.

Zannedersin milletde kayak yapmazsa cildiriyor! Acil ihtiyaç! Kış olimpiyatlarina nasil hazirlanacagiz yoksa?

@halil halil

Kusura kalma ama arkadaş 250 yılda bir değil buz devri algida dondurma çağı bile olmaz be.

Batılı ulkelerin nükleer santralleri kapatma veya sayisini azaltmalarinin tek sebebi zaten mevcut santralleri kendilerine yetiyor. Ayrica uretimlerini Asya ülkelerine kaydirdiklari icin enerji gereksinimleri azaldı. Almanlar durdurma karari alsalar bile Çin 18 tane yeni nükleer enerji santrali kurma çalışması yapıyor.

‎(link)

Avrupa kendi kıtasını koruma altına almaya çalışıyor. Ama uzun vadede zarar tum dünyaya. ABD ne yapsa gıglari çıkmıyor. Bunların insafi yoktur. Işlerini örnek alsak yeter.

Nat Geo'da ''iklim meselesi'' diye bir şey çıkıyor..Dün de denk geldim,baktım biraz..Ünlü isimlerle çekimler yapılmış,Türkiye'nin iklim konusu hakkında bilgiler sunuluyor filan..Son derece ürkütücü ama kimin umurunda..!

Geri