Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sonbahar-Kış sezonunda bisiklet kullanabilmek.

onatartem

Üye
Kayıt
17 Haziran 2011
Mesaj
14
Tepki
2
Şehir
İzmir
Merhaba , Sedona 711-V bisiklete sahibim . yaklaşık 2.5 ay önce aldım . Bir sorum olacaktı.Bisikleti aktif olarak kışında kullanmak istiyorum .Ancak eski bisikletimde olduğu gibi bu bisikletinde suyla temas ettiğinde (yağmurdan dolayı) paslanacağından korkuyorum. mesela haftada 3 kez spor salonuna gitmem gerekiyor.Bisikletle gitmek istiyorum fakat bisiklet yağmurun altında kalırsa yada yolda yağmura yakalansam bir süre ıslak kalsa paslanma olur mu .eğer oluyorsa bu gibi durumlarda bunu nasıl veya neyle önlerim.İnternetten bisiklet kılıfları buldum fakat pek taşınabilir görünmüyor.

Bu konuyu açmamdaki başka sebep, eylül ayına geldiğimizden beri çevremde bisiklet turu yapanların bayağı bir azaldığını gördüm(İzmir-Karşıyakada oturmaktayım.) .Acaba insanların tur yapmama sebebi bu mu diye merak ettim açıkcası:) Çünkü bana yağmurda doğru düzgün giyindiğiniz sürece bisiklet sürmek hiç acayip gelmiyor :)
 
Scudo
maşaya kılıf takın..zincirinizin yağına dikkat edin..her sürüşten sonra zinciri , fren padlerini , jantları , rubleyi ve aynakolu yani genel olarak tüm çekiş ve fren sistemini temizleyip yağlarsanız sıkıntı olmaz...tek paslanacak parça vidalardır..zincir , ruble yağsız ise belki paslanır..
 
  • Beğen
Tepkiler: onatartem
Öncelikle merhaba bisikletinizin kadro aliminyum yani herhangi paslanma söz konusu olmaz ancak diğer aksamlar metal yada çelikse olabilir.

Ancak siz her ihtimale karşı bisikletinizi sudan olabildiğince koruyun ama bu korku haline gelmesin sonuçta bunları üreten insanlar düşünmüştür bence :)
 
  • Beğen
Tepkiler: onatartem
sen hiç kafana takma bisikletin aliminyum olduğu için paslanma olmaz ancak arkadasımında dediği gibi vidlar paslanabilir ama bi sorun oluşturmaz değiştirirsin ve zincir yağın gidebilir tekrar yağlarsın sen merak etme
 
  • Beğen
Tepkiler: onatartem
bişe olmaz kardeş ben kaç kez nöbete gittim burda10 saat bile yağdığı oluyor paslanmadı felan ama seninkinde olursa bilmem bisikleti koyduğun yerde poşetle bazı yerleri kapatırsan sıkıntı olmaz ama binerken illaki ıslanır
 
  • Beğen
Tepkiler: onatartem
valla kardeş ist arkadaşın varsa sirkecide satılıyor 10 15 tl ye alıp gönderir bnde aynı sorunu yaşıyordum aldım kurtuldum.
 
  • Beğen
Tepkiler: onatartem
@sonEr´´


tavsiyeniz için teşekkür ederim yanlız bisiklet sürme sporunu yeni yeni hobi edinmeye başladım. bu yüzdende zincir yağlama-lastik değiştirme vs. bunun gibi şeyleri hiç bilmiyorum. sizin yazınızı okur okumaz yağlara baktım internetten grease yağlar fren yağları gibi çeşitler var .Bunlardan hepsini ayrı ayrı almalı mıyım?birde yağlama yaparken herhangi dikkat etmem gereken birşey var mı ?
 
salcanomla ilk yagmur gezimi yaptim bugun.
benden cok o islandi.

eve geldim hemen bir kuru bezle heryerini kurladim.
islak birakmak istemedim bence sizde disardan glence kurlarsaniz iyi olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: onatartem
@onatartem

zincir için doğal olarak zincir yağı kullanıcaksınız....gres olmaz toz toplar dahada mahfeder..
aynakol ve rubleyi temizlerseniz kafi extra olarak bunlarıda yağlarsanız israf olur... frenleriniz v fren ise sürüsten sonra bu yarım daire şeklindeki yüksüklerinden gevşetip pabuclarını temızlersınız..ara sırada kabloları telleri pas sokucu ile temizleyip sprey yağlıyıcı ile yağlarsanız sıkıntı olmaz..sonra jantın yanaklarını temizlersiniz bakım olayı tamamdır...
 
  • Beğen
Tepkiler: onatartem
Yağmurlu havada kullanılan yağların kimyasal içeriği kuru hava yağlarından farklıdır.Yağmurlu havada yağın,zincir ayna ve rubleye daha yüksek oranda tutunması gerekir.
Basit yağlamalarda (Hani şu bisikletçilerin badana fırçasıyla sürdükleri ince gaz yağı karışımı) yağmur ve yüksek dişli devirleri esnasında yağ sıçraya sıçraya hem bisikletin diğer aksamına,hem giysilerinize hem de dişli ruble ve zincire zarar verir.Kısaca yağmura dayanıklı yağışlı havalarda kullanabileceğiniz bir yağ edinin.Marka vermem,verilmesini de doğru bulmam.Ciddi bisikletçilerin hepsi bu tip yağları satar.
Yağıştaki gizli tehlike fren ve vites donanım kablolarına sızan suyun,zamanla burada korezyona yol açmasıdır.Suyun ve havanın aşındıramayacağı hiç bir metal yoktur.İşiniz bittiğinde yüksek basınçlı hava ile (tüm lastikçilerde olur) temizlik şart.
 
yağmur yağarken bisiklete binmek iyi bi'şey ya... çamur yoksa, antrenman sonunda bisiklet pırıl pırıl olmuş oluyo :D
 
Geri