Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

sonunda ben de bisikletimi aldım :)

Scudo
@Uğur P.

öyle bir işlem yapadım daha.. ellerimde çok fazla agrı oluyordu 10 dakıkalık suruslerde ama kullandıkca azalıyor gibi.. biraz daha zamana ihtiyacım var

@ouzoo
teşekkürler..
ben deneyerek bile zar zor ayakkabı bulabılıyorum ayagıma :) ayak çok taraklı olunca 41 de oluyor 42 de 43 de :) ayakkabının kalıplarına gore degısıyor

Bisikletimiz geldi ve ilk deneme Abant gölü çevresinde kısa bir tur oldu... Ama taşlı parke yolda ne kadar rahatsızlık verdiği konusunda bir bilgim olmuş oldu...Eşimin mtb den daha az sarsıntı hissettirdi şaşırdım... Kısa tur yormayınca dayanamadım gölün girişindeki yokuşu çıkmayı denedim. Artık ilk turun hevesimi bilemem ama hiç durmadan o güzelim yokuşu :) hızla çıkabildim... Çok sevdiğim yönlerinden biriside vites kolları...Mtb den sonra iki tuşlu olması çok kolay geldi... Düz yol performansını daha deneyemedim malesef. Yakın zamanda onuda paylaşabilirim umarım... Birde frenleri (kusuruma bakmasın) arkadaşımın soralı giantından daha iyiydi...
(link)
(link)
(link)

Bisikletleriniz hayırlı olsun.Ancak her ikinizin de dile getirdiği,lastik sebebiyle 51 yerine 54 kadro almış olmanızı pek-hiç- anlayamadım.Lastikle kadro boyunun ne alakası var.İç bacak boyuna göre seat tube(Orta boru) ve vücudun üst yarısı dolayısıyla kol uzunluğuna göre Top tube(Üst boru) uzunluğu da dikkate alınarak kadro seçilir.Boyunuza göre büyük kadroya binerseniz seleyi mecburen aşağı kadar indirirsiniz.Bu da sizin aero duruşunuzu etkiler ve yeterince yatamazsınız.Öte yandan 100-110 mm gidon boğazı da uzun gelecektir,o zaman da seleyi ileri almak gerekecek ve tüm dengeler değişecek.Özellikle zorlu yollarda ve rampalarda profesyoneller tam tersini yapar ve bir boy küçük kadroyu tercih ederler-ki bu da geçicidir-yani kadro boyu seçimi çok önemlidir.Sırtın ağrır,boynun tutulur,oturma açısından ötürü leğen kemiğinin seleye bastığı yer değişir (Kısa sürede ağrı oluşur) ...

• Beğen
Tepkiler: Efe Yamac Yarbasi
Arkadaştan falan 50 kadro bulabilirsen, deneme sürüşü yap 50 kadro bir bisiklet ile.
Bakalım ağrı sızı olacak mı yine.

Ağrı hangi bölgede var?

hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsınız inşallah :) ben de triban 3 üme 2 hafta sonra kavuşuyorum inş fotoğraflarda da çok güzel görünmüş isteğim arttı valla :)

Kadro boyu konusunda haklısınız. Ancak 26" bisikletim ile grubumuzun kondisyonu arttıkça onları yetişemez oldum. Dayanabildiğim kadar dayanıp en fazla 10 dk kadar 35 km hızla gidebiliyordum ada ciğerlerim sökülerek. 650 lastik ile bisiklet alsam bundan çokta farklı olmayacak yine gruba yetişmek için kadansımın yüksek olacağını hesapladım (ne kadar doğru hesapladım bilemem,tekerlek çevresi,dişli oranı, kadans düşünüp) Yarın sabah ilk kısa turuma çıkacağım 60 km... Umarım haklı çıkmazsınız ama korkum var ağrı konusunda :) Teşekkür ederim...

kadro boyu meselesini ben de hiç anlayamadım. ellerinizdeki ağrı, yanlış kadro boyu seçiminden kaynaklanıyor olabilir. ilk bindiğinizde ağrıması muhtemel yer sırt, bel ve boyun bence, en azından bana öyle olmuştu. daha sonra o ağrılar da geçiyor, sadece uzun süre bindikçe yavaş yavaş çıkmaya başlıyor bende.

Bisikletim ile ilk 50 km yolumu bu sabah yaptım. Kadro boyu ile hiçbir sıkıntım olmadı. Uyuşma ağrı hiç yok. İçim gayet rahatladı :) Yol bisikletinin sürüşüde gerçekten keyifliymiş. Düz yolda en alttan tutup biraz zorlayınca hemen hızlanıyor. Grubun arkasında dili dışarıda vücuttan alev çıkar şekilde değildim bu kez... Gayet rahat neredyse terlemeden bitti tur...

• Beğen
Tepkiler: Berke
yahu bu bisikletle o taşlı yollarda rahatlıkla sürebildiniz mi? ben hemen tekeleri patlar diye almamıştım bu tarz bir bisiklet. decatlonda bende takip ediyorum bu bisikleti belki alırım günün birinde.

bu arada vitesi kaç ? hızlanması nasıl? sürüşü rahat mı? gerçi Adana'nın yolları düz olsa da sanki pek uymaz gibi geliyor Adana'ya bu tarz bisikletler.

Bisiklet ile gelen ön farın ayağı kırık çıktı. Decathlon ile görüştüm lambanın yenisini gönderiyorlar. Lamba bulamasalardı kullandığım halde ürünü iade edebilirsiniz dediler şaşırdım, sevindim. Bu arada bisiklet ile gelen ön ve arka farlar çok hoş. Özellikle arka far sis farı gibi... Bu sabah arkadaşlarında dikkatini çekmiş...

Gerçekten taşlı yolda sürülüyor. Öyle bezdirici bir sarsıntıda hissetmedim. Bugünde düz yolda kullandım. km saati eski bisikletimde kaldığı için kaça kadar çıktım tam bilmiyorum. Ancak hendek-akyazı arasında hafif eğimli arkadaşlar uzun süre 40-45 arası kullanıyorlardı bisikletlerin. Onları rahatlıkla geçebildim. Arkadaşlarda kullandı. Ve bir arkadaşım 115 kg kadar. kadro ona çok çok küçük gelmesine rağmen bisikleti beğendiğini söyledi hendeğe doğru çıkışta.

ellerimdeki ağrılar geçti.. alışma süreciymiş ağrıların nedeni.. bugun sedona borlama bindim zorunluluktan.. allahım neymiş o öyle kendime ne garezim varmış nasıl kullanmışım bu bisikleti dedim :))

Geri