Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sonunda bisiklet alıyorum, yardım lütfen :)

7haiku

Daimi Üye
Tepki
369
İsim
Ömür
Bisiklet
Diğer
Herkese merhabalar. Birçok arkadaşımızdan yardım alarak -sağolun- artık bütçeme göre birkaç modeli net olarak belirledim, son tavsiyelerinizi, fikirlerinizi almak istedim. Kullanım alanım ev, kütüphâne, spor merkezi gibi aralarında 2-4 km. lik mesâfeler olan, şehir merkezinde kullanacağım bir bisiklet. Bolca kaldırım inip-çıkacağımı düşünerek ve çocukluktan kalma özlemle MTB de düşündüm. En uzun gideceğim mesâfeler 20-30 km. ancak olacaktır. Seçeneklerim şunlar:

1- Öncelikle, Mosso' larda 100-130 lira arası indirim yapıyorlar... Düz maşa olsun istedim:
(link)

2- 27,5 jant alırsam, yanına da şehir lastiği alıp arada kullanırım diye düşündüm:
(link)

3-Şunda uzun zamandır gözüm vardı, 16"kadrosu kalmadığı için alamamıştım, 18" olursa bakacağım:
(link)

4- Ankara Performans Bisiklet şunu çok övdü, hattâ şöyle dedi: "İddia ediyorum Kron XC 150-200' den daha iyi, 300' le de yarışır. Bence hak ettiği fiyat 1000 lira civârı." Kadrodaki kaynak yerleri neredeyse görünmüyor, işçiliği iyi gibiydi. Parçaları Tourney, birkaç yıl önceki bir model:
(link)

5-Son olarak da Salcano Astro' nun 2014 modeli:
(link)

İki gün içinde değişiklik olmazsa bunlardan birisi alacağım gibi.
Şimdiden teşekkür ederim. Hepinize saygılar, sevgiler :)

• Beğen
Tepkiler: maco2186
Scudo
Şimdiden hayırlı olsun diyerek başlayayım o zaman. Sunduğun modeller arasında komponentleri itibariyle en iyisi Salcano Astro 2015 bana kalırsa. Hem aktarıcıları, hem ruble ve fren seti açısından diğer bisikletlere göre gayet başarılı. O fiyat senin için sıkıntı olmayacaksa bence direkt onu al sunduğun modeller arasında. Biraz kaldırım hoplayıp zıplayacağım dediğin için düz maşa çok mantıklı değil. Ki malzeme olarakta zayıf bir model. Orbis gayet lüzumsuz 1000 lira çok çok fazla bir fiyat. Sadun bey yine elinde kalan ürünleri çıkarma gayretinde belliki.

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
@M.Burak KARADAĞ Teşekkür ederim :) Düzelteyim, Orbis' in fiyatı 599 TL. Sadun Usta, "bu bisikletin fiyatı 1000 lira olmalıydı, çok başarılı" diyordu. Dediğiniz gibi mağazada tek kalmış bir üründü:)

Salcano genel olarak fiyat performans açısından iyidir diyebilirim bende kullanıyorum ve memnunum

Teşekkürler arkadaşlar.

Mosso'ları bilmem ama kullananlardan pek şikayet vs. duyup görmedim. Kendim salcano kullanıyorum f/p açısından memnunum. Bende salcano ng350 var,astro'ya yakın özellikte şahsen benim işimi çok iyi görüyor, bende astro düşünüyordum, gidondan kilitlemeli ve 27 vites diye ng350'yi tercih ettim. Astronun şu eksisi var gidondan kilitlemeli değil, artısı da acera sistemi ve kadrosu benimkine göre daha üstünmüş.(Bisiklet bayi sahibi söyledi, ne kadar doğru bilgim yok.) Bence mosso, yada salcano arasında düşünürdüm fakat, özellik açısında salcano sıraladığın modeller arasında en iyisi.

@Osman Tuğrul 2015 Astro 735 liraya var nette. 2014 Astro ise taksitle 599 TL. 2014 modelinde arka vites Acera değil Tourney. Alırsam memnun kalacağımı düşünüyorum evet. (link) Sağolun.

NG350 de çok hoş görünüyor. Güle güle kullanın.

@7haiku Çok teşekkürler, Tourney almanızı pek önermiyorum ama işinizi görmez değil. Bende Altus var, bence altus ve üzeri alın, ben sadece aktarıcı vs. yüzünden carraro crs 600 düşünmüştüm, Siz bilirsiniz benim kişisel fikrim bu.

@Osman Tuğrul Altus üzeri aklımda, tamam :)

Şu bisikleti nasıl bulursunuz acaba?
(link)

@7haiku Tektro v-fren, acrea 24 vites güzel, faakt maşa kısmında bilgi eksikliği var kaç mm, kilitlemeli mi? yazılmamış. Maşa kilitli bisiklet alın, çok faydasını görürsünüz.

@Osman Tuğrul

Dediğiniz gibi maşanın durumu belli değil, bugün bisikletçiye gittiğimde göreceğim.

@Orhan A

Teşekkür ederim ilginiz için. Gecenin bu saati Mosso' ya doğru kaymıyor değilim.

@7haiku on gün önce aldım mosso özellik fiyat olarak hepsine takar

2671tb deore aldım ben

@7haiku

Dosyalar

• IMG_0143.JPG
    IMG_0143.JPG
    193,2 KB · Okunma: 29
  • IMG_0144.JPG
    IMG_0144.JPG
    194,7 KB · Okunma: 26
  • Beğen
Tepkiler: 7haiku
@erol__152 Sizin Mosso' ya diyecek yok, benim baktıklarıma göre epeyce bir üst seviye olmuş, hayırlı-uğurlu olsun, güle güle kullanın.

@7haiku çok sağol yani her modelde mosso fiyatına göre çok iyi

Geri