Scudo Sports

Sonunda kavuştuk | 2013 Merida Crossway 40 V Şehir/Tur Bisikleti

Fatih Kibar

Aktif Üye
Tepki
78
İsim
Fatih K.
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar merhaba, malumunuz bende bisiklet bekleyen birisiydim 2 aylık "Bisiklet Forum" araştırmalarım sonucu gerek şehir içerisinde kullanmak için gerekse uzun turlarda kullanabilmek için min 1.000,00 TL, max 1.250,00 TL bütçe ile şehir/tur skalasın da bisiklet arayışlarım sonucu Merida CSW 40V modelinde karar kılmıştım uzun turlar için v-fren, şehir içi (İstanbul) sarsıntılı yollar ve stabilize yollar için ise amortisörlü maşa tercihlerimi de ön plana alarak uygun gördüğüm modeli dün itibari ile "B&O" Ozan Bey aracılığı ile satın aldım. Bayi, Ozan bey ve yanında çalışan arkadaşın titizlikle kurduğu ve gösterdiği ilgi için kendilerine buradan teşekkür etmek istiyorum.

Bisikleti Kadıköy mağazasından almıştım ben ise Taşdelen/Çekmeköy'de oturmaktaydım ve arada ki mesafe 31,5 km idi. Ne metrobüs ne de otobüs ile eve götürmek imkansızdı nakliye ise çok para isteyeceğinden kendi kendime dedim Fatih yapacak bir şey yok bisiklet ile eve gideceğiz ve ne kondisyon ne de profesyonel bisiklet kullanıcısıyken şaka gibi ama 1.10.42 sürede evime ulaşabildim toplam, ortalama hız ise 27.5 km idi.

Bugün ise toplam 3.32.08 süre ile Taşdelen>Sultanbeyli>Ömerli yaptım toplamda 48 km.

Bisikletten bahsetmek gerekirse;

8 dişli 24 vitese tekabül etmektedir, yokuşlarda 27 vitesin eksikliğini hissedersiniz 1e1 viteste iyi bir kondisyon ile ancak yokuş çıkılır. Düz yolda bisiklet yağ gibi akıyor yokuş aşağı ortalama 57.2 km hızı gördüm km saatinde. Selesi 5 para etmez kaba etim ağrıyor şuan ve koltuğa oturmakta zorluk çekiyorum. Elcikleri hoşuma gitmesi sert amortisör kilidini açtığınız taktirde sarsıntıları gayet iyi absorbe ediyor.

Yol tutuşu, akışı, kadro görünüm ve komponent olarak başlangıç çok çok iyi bir bisiklet alacaklara tavsiye eder miyim? Elbette, tavsiye ediyorum arkadaşlar bisikleti gören tüm çevrem harika bir görünüme sahip olduğun söyledi ayrıca şunu da eklemek istiyorum bisiklet sizi kendinize bağlıyor ve inmek istemiyorsunuz bugün yukarıda da dediğim gibi 3.32.08 süre bisiklet kullandım henüz doymadım bile ama o derece.

Merida uluslar arası bir firma olması ömür boyu kadro garantisi olması ayrı bir artı diyebilirim, servis ağını TR Distrübütör Aslı bisiklet sağlamaktadır. Gidonun ayarlanabilir olması da artı bir avantaj. Benim kadro 48cm olduğu için 2 suluk yerim yok ama 52 ve üzeri kadrolarda 2 matara yeri mevcuttur. Arka bagaj ve heybe bağlanabiliyor. Yine kadrom 48cm olduğu için sele altı çanta kullanamıyorum bu eksikliği kadro çantası ile çözeceğim fakat yine 52 ve üzeri kadrolarda sele altı çantası kullanabiliyorsunuz. Lastiklerin yol tutuşu şuan için iyi 57.2 km hızı gördüğüm an beni heyecanlandırmadı ama tabi ileride schwalbe tour takmakta yarar var zira ben o lastiği kullanacağım bütçesi olan siyah brooks sele ile taçlandırabilir bisikletini.

Bu arada vites geçişleri sorunsuz hemen vitese geçiyor zincir aksaması olmuyor, bilginize.

Bir kaç fotoğraf ile süslemek istiyorum konumu; (Düşünenler gözü kapalı alabilirler, tavsiye ediyorum)

http://k1306.hizliresim.com/1b/9/nyl1v.jpg
http://k1306.hizliresim.com/1b/9/nyl37.jpg
http://k1306.hizliresim.com/1b/9/nyl4d.jpg

Scudo
Çok güzel gözüküyor , hayırlı olsun bol pedallamalar :)

• Beğen
Tepkiler: Fatih Kibar
Teşekkür ederim arkadaşlar, en güzelleri sizlerin olur inşallah.

çok güzelmiş saglıkla binin .. ben de kron aldım , km saati hakkında bilgi verirmisiniz biraz teşekkür ederim
....

• Beğen
@magan
Bisiklet kadrom 48cm olduğu için ve biraz da seleyi indirerek topuklarımın pedala tam basması için ayarladığım doğru boy/kullanım ölçüsü yüzünden sele altı çanta kullanamıyorum. Bu diğer boylarda sıkıntı yaratmamaktadır.

@ayhanminep

Km saati Blackburn Atom marka gayet kullanışlı bir cyclometer.

* Hız
* Ortalama hız
* Maximum hız
* Sürüş mesafesi
* Km sayacı
* Bisiklet binilen süre
* Saat

özellikleri mevcuttur.

• Beğen
Tepkiler: ayhanminep
Öncelikle güle güle kullanın. Forumda sele boyu ayarlama tarzında bir arama yaparsanız en doğru ve en rahat edeceğiniz ayarları da bulabilirsiniz. Ayrıca seleniz fotoğraflarda ki konumdaysa sele altı çantanın olmaması için bir sebep yok.

• Beğen
@Tamer KAMIŞLI
İlginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim bu durum aslında benimde içimde ukte kaldı hemen araştırıyorum zira bende sele altı çanta olmasını istiyorum.

Peki, şöyle bir şey diyeceğim malumunuz profesyonel deneyimim yok donanımsal olarak. Boyum 1.72 ve kadro boyum 48cm. Doğru kadro boyu için yazılanlar bacak hafif kırık vaziyette ayak topuklarının pedala basılması sonucu öğrenilir. Ben bunlaru harfiyen yerine getirmem için seleyi bir miktar indirdim. Resimde görünen sele için sele altı çanta takılabilir mi bayinin dediği ise heybe olacağından sele altı çanta takamazsın arada sıkışır tam işlevini görmez?

Merhaba Fatih Bey, bisikletiniz hayırlı olsun, iyi günlerde, güle güle kullanın... :)
Çok güzel bir bisiklet Merida Crossway; ben de sizin daha once yazdıklarınızdan yola çıkarak 40 D modelini aldım. Hatta eşimin de çok hoşuna gitti, bayan modelini ısmarlamıştık dün teslim aldık. Bu konuda tekrar buradan teşekkür etmek istedim.
Bol pedallamalar :)

• Beğen
@Haluk Tarhan
Haluk bey sizlerin adına çok sevindim. Size de hayırlı olsun kazasız, sağlıklı bir şekilde bol pedallar dilerim ailenize.

• Beğen
Tepkiler: Haluk Tarhan
iyi günlerde kullanın çok hoş bir bisikletiniz var... keyifli pedallar....

• Beğen
@Haluk Tarhan

Haluk bey sorması ayıp ne kadara aldınız bisikleti acaba?

@Red Sterling

ÖM attım size.
Almayı düşünüyorsanız bu sezonun son sevkiyatı haftasonu ulaştı bayilere. Yakında fazla birşey kalmaz elllerinde.

Geri