Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sora grup setli 2019 model bisikletlerin karşılaştırması

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

• Salcano XRS044 Sora

• Mosso Cavalier 700 Sora

• Carraro Race 042

• B'twin Triban 520

• Toplam katılım
    100

ag249

Forum Bağımlısı
Tepki
1.697
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Karşılaştırılan modeller (şimdilik):
Salcano XRS044 Sora
Mosso Cavalier 700 Sora
Carraro Race 042
B'twin Triban 520

XRS044CAVALIER 700 SORARACE 042TRIBAN 520
KADROALU - 6066ALU - 6061ALU -ALU - 6061
MAŞAALUALUALUALU - KARBON KAPLAMA
ARKA VİTESSORA R3000SORA R3000SORA R3000SORA R3000
ÖN VİTESSORA R3000SORA R3000SORA R3000SORA R3000
ÖN DİŞLİSORA R3000 50/34SORA R3000 50/34SORA R3000 50/34SORA R3000 50/39/30
ARKA DİŞLİCS-HG400-9 25/11CS-HG400-9 32/11CS-HG509-9 30/11SUNRACE 25/12
VİTES KOLLARISORA R3000SORA R3000SORA R3000SORA R3000
FRENTEKTRO R312SORA R3000SORA R3000TEKTRO-B'TWIN
JANT ÇEMBERİSALCANO XPRO RACESTARRIMS J13DTCARRARO ÇİFT KAT ALUB'TWIN SPORT
LASTİKSALCANO XRS - ? MMRUBENA SYRINX V80 25MMSCHWALBE LUGANO 25MMHUTCHINSON EQUINOX 2 25MM
JANT GÖBEĞİSALCANO XPRO RACESORA RS300 (R3000)CARRAROB'TWIN AERO
GİDONZOOM DR-AL-210 FOVMOSSOXLCB'TWIN
SELESALCANOMOSSOSELLE ROYALB'TWIN SPORT ERGO FIT
AĞIRLIK10.50 KG9.90 KG
FİYAT3440395934454000
EK ÖZELLİKLER
KABLOLAMAÜST/ALT BORUDAN DIŞARIDANÜST/ALT BORUDAN İÇERİDENÜST BORUDAN İÇERİDEN/ ALT BORUDAN DIŞARIDANÜST/ALT BORUDAN DIŞARIDAN
GEOMETRİ TABLOSUYOKYOKVARVAR
MAX DİŞLİ ORANI (HIZ)50 / 1150 / 1150 / 1150 / 12
MİN DİŞLİ ORANI (YOKUŞ)34 / 2534 / 3234 / 3030 / 25

Kısaca karşılaştıracak olursak,
KADRO
Kadroların hepsi alüminyum. Salcano kadrosu 6066 alaşımı, yani metal yorgunuğu (metal fatigue) az daha geç olur. 6061 kadro X yıl dayanıyorsa 6066 kadro X+1 yıl diyelim. (Salcano XRS040 modeli 6066 olduğu için bu modeli de 6066 diye tahmin ederek yazdım.) Kadronun seçimi biraz görselliğe bağlı. Ne ağırlıkları belli ne de ne kadar esnemez oldukları (pedala verdiğimiz gücü kayıpsız yola iletme yetenekleri). Bu seviyede o detaylar pek önemli değil sanırım.

MAŞA
Triban 520'nin maşası karbon kaplama (tamamen karbon değil), 675 gram ağırlığında. Diğer maşaların ağırlık bilgisi yok. B'twin güvenerek yazdıysa sanırım en hafif maşa bu bisiklettedir diye tahmin ediyorum.

VİTES ORANLARI
Triban 520'de ön vites üçlü. Ama bu yokuş çıkmada ya da en yüksek viteste hızlı gitmede diğerlerinden daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Sadece vites sayısı 18'den 27'ye yükselmiş oluyor. Arkadaki en küçük dişli ne kadar küçükse o kadar hızlı gidebilirsiniz. Aynı şekilde büyük dişli ne kadar büyükse o kadar kolay yokuş çıkabilirsiniz. Mosso bu konuda öne çıkıyor. Bu bisikletle hem en yüksek hızınız fazla hem de yokuşlardaki en kolay vites kombinasyonuna sahip. Triban 520'nin arka dişlilerinin (kaset, ruble) Shimano marka olmadığını da belirtelim. Yokuş çıkmak en zor Salcano ile. (Ayrıca, pedalınızı 90 devir/dakika ile çevirirseniz max 52 kmh ile gidebilirsiniz. O kadar hızlı gitmeyin bence, güvenlik daha önemli.)

VİTES/FREN KOLLARI
Tüm bisikletlerde aynı kollar kullanılmış. Sora R3000 serisi. Sora'nın bundan bir önceki versiyonu 3500'dü, o modelde kablolar dışarıdan gidiyordu. Güncel modelde içten gidiyor.

FREN
Mosso ve Carraro Shimano Sora frenler kullanmış, Salcano ve B'twin ise Tektro frenler tercih etmiş. Burada kalite modele de bağlı olsa da, setin bozulmaması açısından Sora frenler tercih eden bisikletler tercihim.

JANT ÇEMBERİ
Mosso'da derin alüminyum jantlar kullanılmış. Ağırlık olarak kötü görünüş olarak çok iyi. Mosso dışındaki firmalar kendi markasız jantlarını kullanmış. Ağırlık mı şekil mi kişiye göre değişir. Yarım kilogramlık fark %7 eğimli 5 km'lik yokuşta 6 saniye fark ettiriyor. Tabi derin profilli jantlar yanal rüzgarlardan kolay etkileniyor. Kontrol zorlaşıyor.

JANT GÖBEĞİ
Bisikletin akıcılığına etkisi olan jant göbeklerinde Mosso Shimano kullanmış. Diğer markalar ise kendi markasız göbeklerini kullanmış. Burada kalite karşılaştırması yapmak zor. Shimano daha iyi olacak diye bir kaide yok. Markasız göbekler rulman üretiminde özelleşmiş firmalardan alındıysa belki daha iyidir. Bilemiyoruz.

LASTİK
Salcano'nun genişliğini de tahminen alırsak, tüm modellerde 25 mm lastik kullanılmış. Lastik kaliteleri için marka ve modellerin direkt karşılaştırması yapmak gerekiyor, bu da biraz ayrıntı.

AĞIRLIK
Salcano ve Carraro'nun ağırlıklarını bulamadım. Bilen varsa (54 cm kadro için) söylesin :)

FİYAT
Arkadaşlar Triban serisini övmüş ama fiyat olarak avantajını göremedim. Fiyatlar geçen seneye göre çok kötü. Örneğin Mosso'nun geçen yıl liste fiyatı 2600'müş forumda gördüğüm kadarıyla. 1360 TL artış!

GÖRSELLİK
Kişiden kişiye değişmekle beraber, görsel olarak hepimizin tahmin ettiği gibi Mosso ön planda. Kadronun görünümü modern aero kadrolar gibi. Tüm kablolar içeriden geçiyor. Aerodinamik olarak getirisi ne kadardır tartışılır tabi. Yokuş performansı düşük, düz yol ve iniş performansı iyi bir bisiklet diyebiliriz. Carraro'nun turkuaz rengi de çok hoşuma gitti.

186362186363186364
186384

Scudo
emeğinize sağlık fiyatlarıda olsaymış daha güzel olurmuş en azından mukayese ederdik,bu arada mosso her zamanki gibi en yakışıklısı:harika:

@seko35.50

Teşekkürler. Fiyatları koydum. Ek özelliklerin hemen üstünde.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Ne olacak bu piyasanın hali yahu? Tek özelliği Sora set sahibi olması haricinde hiçbir özelliği olmayan, doğru düzgün bir jant seti olmayan bisikletler bile 4000₺ olmuş. Ne olacak bu halimiz. :agla:

Hic bir sey anlamadim ney ki bu ?

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
3500 civarı para vereceksek az daha ekler triban 540 alırım,hatta aklımdaki bisiklet ama 4 bin lira diyince ara ara hatırlıyorum sadece. :D sitesinde sadece xl var gözüküyor,yeni gelecekler olursa muhtemelen fiyatı artar.ülkenin hali ortada.

@hamlet2006
O gelip açıklasın diye bekliyorum :)

Mosso tercih ederdim şahsen

@-Skynet-

Fiyatı arttı zaten 4.499 TL oldu.

@alicangul29
Bence siz de çok güzel yönlendirebilirsiniz.Yeter ki isteyin.:harika:

Mesela özelliği iyi olanları yeşil renkle,kötü olanı kırmızı renkle göstererek belirtmişsiniz.Ama kaç kişi dikkat edebildi,buralara vurgu yapabilirsiniz.

Vites oranları Btwinlerin genelinde saçma, en güzel örneklerinden biride Triban 520. Üçlü aynakol ama en düşük vites oranı 1.2. Mosso ve Carraronun ki daha düşük. Salcano dillere destan zaten 1.36, yeni başlayan insan soğur bundan hele iri veya kilolu biri iseniz.

@Smh
500TL zam nedir arkadaşya :krktm: Daha dün 3999TL idi. Harbiden piyasanın cıvığı çıkmış,lanet olsun...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@polo34
Yavaş yavaş hepsini ekliyorum. Scott, Giant, Peugot gibi markaları da ekleyeceğim.
Edit: Bu markaları eklememeye karar verdim, fiyat olarak başka kategorideler. Peugeot modelleri arasında Sora setli olan yok.

@mariokaldato

Sizin anlamamanız imkansız :) Bilgili olduğunuzu saklamayın :) Yine de dilim döndüğünce bir açıklama yazdım. :D

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@eSEOZdee
Öyle canım sıkıldıki artışı hesaplayamadım bile. Belki fiyatı düşer diye bir ümit vardı oda gitti.Sadece o değil diğer serileri fiyatları arttırmış...
Bunlar bide eski stok olmalı,alternatif kadro boylarını yine göstermiyor. Yeni stok gelince birde ona zam yapsınlar,tablo diye duvara asarlar artık.

Bence listeye bianchi slr 500 de eklenmeli fiyatına göre iyi bir bisiklet kullanılan malzeme vs.

Geri