Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sora Tekstil

sohbet iki yıllık ama merak ettim hocam, ben de yaz kış baselayer kullanıyorum fakat prolara dikkat ettim, yarışlarda hiçbiri baselayer kullanmıyor, bunun sebebi ne acaba?
Efe, bu bence atlet konusu gibi. Bazı arkadaşlar var, sahile bile öyle gider :) tamamen tercih, bana çok iyi geliyor baselayer, o nedenle çok çok sıcaklar hariç kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
Scudo
Tercih meselesi olabilir malesef şu nedenden diye birşey demek mümkün değil zira kimine göre baselayer yazın gereksiz, kimine göre ise çok kullanışlı. Yani tamamen kişisel. Linkte güzel bir yazı var bu konuda

(link)

Bu harika yazıyı paylaştığın için teşekkürler Semih. Her bisikletçi okumalı bunu :)
Tam aklımda şekillendirdiğim gibiymiş. Yazın baselayer giymeye şunlar haricinde gerek yok 🙃

Yazın baselayer neden giyilebilir:
Forma çok inceyse ve güneşten yanmanıza neden oluyorsa :)
Formanız biraz kalınsa ve teri buharlaştırmada çok başarılı değilse
Hoşunuza gidiyorsa veya havalı buluyorsanız :D

Yazıda üniversiteden tekstil konusunda doktora sahibi birisine sormuşlar soruyu. Forma altına baselayer giyelim mi, giymeyelim mi?
Formayı bırakın, sadece baselayer giyin, en konforlusu bu, demiş 🤣

sohbet iki yıllık ama merak ettim hocam, ben de yaz kış baselayer kullanıyorum fakat prolara dikkat ettim, yarışlarda hiçbiri baselayer kullanmıyor, bunun sebebi ne acaba?

Ne kadar terlediğiniz ile de ilgili tabi. Yazın çok terleyen arkadaşlarım baselayer'ın faydalarını görüyorlar, gerçi artık neredeyse baselayer kumaşından da formalar epeydir var. Bir formam var böyle, eşim kızıyor ben giyince :) İçim görünüyormuş :D

Sora neden bu kadar pahalı satıyor (link) a göre?

Sora neden bu kadar pahalı satıyor (link) a göre?

Kumaş (kalitesi ve esnekliği), kesim (vücuda oturma, göbek potluğu, fermuar açısından, kolların lazer kesimi, cep konumu), silikon (sıkmadan kavraması, iz bırakmaması) vs. kalitesi konularında Sora iyi iş çıkartıyor yerliler arasında. Takım için yerli markalardan (4 ayrı üretici) aynı beden numune forma istedim, hepsini denedim, içlerinde Sora benim kriterlerim açısından en iyisiydi. Günlük formaları Sora kullanıyorum.

Ama halen tayt pedlerinden istenen rahatlık olmadı. Çok kalın ped konuyor, bike fit ayarını bile hiç ediyor 2 cm kalın ped (4 modelini de denedim taylarda alternatif sundukları). Santini ve Sportful kullanıyorum tayt olarak, ped işini daha çözemedi yerli firmalar. Çok kalın ve jelli olunca sanılıyor ki rahat olacak, selenin şeklini bile hissedemediğim taytlar denedim :) Sora'da formada en büyük sıkıntı derin cep, bazı modellerde o kadar derin yapmışlar ki cebin girişi çok yukarıda, oldukça esnek olmak lazım eli cebe sokabilmek için.

Kumaş (kalitesi ve esnekliği), kesim (vücuda oturma, göbek potluğu, fermuar açısından, kolların lazer kesimi, cep konumu), silikon (sıkmadan kavraması, iz bırakmaması) vs. kalitesi konularında Sora iyi iş çıkartıyor yerliler arasında. Takım için yerli markalardan (4 ayrı üretici) aynı beden numune forma istedim, hepsini denedim, içlerinde Sora benim kriterlerim açısından en iyisiydi. Günlük formaları Sora kullanıyorum.

Ama halen tayt pedlerinden istenen rahatlık olmadı. Çok kalın ped konuyor, bike fit ayarını bile hiç ediyor 2 cm kalın ped (4 modelini de denedim taylarda alternatif sundukları). Santini ve Sportful kullanıyorum tayt olarak, ped işini daha çözemedi yerli firmalar. Çok kalın ve jelli olunca sanılıyor ki rahat olacak, selenin şeklini bile hissedemediğim taytlar denedim :) Sora'da formada en büyük sıkıntı derin cep, bazı modellerde o kadar derin yapmışlar ki cebin girişi çok yukarıda, oldukça esnek olmak lazım eli cebe sokabilmek için.
Sportful markasinin kesimleri standart beden olcumuze uyumlu mudur?

Misal Sora'da sahip oldugum farkli kesimdeki 3 adet forma bedenim xl, baselayer 2xl, kislik uzun kollu formam yine 2xl ve askili taytim xl beden.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Sportful markasinin kesimleri standart beden olcumuze uyumlu mudur?

Misal Sora'da sahip oldugum farkli kesimdeki 3 adet forma bedenim xl, baselayer 2xl, kislik uzun kollu formam yine 2xl ve askili taytim xl beden.

Sportful taytlarını 1 beden büyük alıyorum, normalde Large şort giyerim onda XL, onun dışında tüm markalarda aynı beden. Alt üst Large giyerim, şaşmadı hiç.

Hocam bisiklet üreticilerinin formalarını (mesela Scott, Trek, Giant gibi) premium forma üreticilierinin formaları ile (Castelli, Santini, Rapha gibi) kıyaslama şansınız oldu mu?

Hocam bisiklet üreticilerinin formalarını (mesela Scott, Trek, Giant gibi) premium forma üreticilierinin formaları ile (Castelli, Santini, Rapha gibi) kıyaslama şansınız oldu mu?

Scott ürünlerini uzun süre kullandım. Castelli, Santini ayarında kesinlikle, hatta daha iyi olduğu yönleri bile vardı. Scott'ın tekstil işini Kore yapmaya başlayınca çağ atlamıştı kalite. Ama ne yazık ki sadece bir bisiklet markasına hitap ediyor :( Giant bisiklet kullanıp Scott giymek olmazdı, hepsini demirbaştan düşürdüm :)

Giant giyim ürünleri ise Castelli, Santini gibi markalara yetişemedi ne yazık ki. Zaten çok kısıtlı bir ürün gamı var Giant'ın. Santini ve Castelli ülkemize düzenli geliyor, keşke Nalini ve Sportful da bayilik veya dist. ile gelse, gerçi döviz batırdı bizi zaten

Teşekkür ederim cevabınız için. Özel olarak Scott’ı sormak istemiştim bisikletim de Scott olduğu için, tam aradığım cevap oldu 😊.

Teşekkür ederim cevabınız için. Özel olarak Scott’ı sormak istemiştim bisikletim de Scott olduğu için, tam aradığım cevap oldu 😊.

Ama giyim kalemleri içinde de en az 3 farklı kalite ürünler oluyor, mesela RC serisi en kaliteli seri, doğal olarak daha pahalı mesela RC olmayan modele göre, ama asla pişman etmez. Uzun kollu formam var bir tane 10 yıldır kışın içime giyiyorum, ya bir rengi solsun, lastiği bozulsun, deforme olsun, asla yok. Ömürlük sanki, onca yıkamaya, akan tuzlu tere...

Merhaba herkese, konu başlığı bulamadığımdan buraya sormak istiyorum.
Yağmurlu havada veya ıslak zeminde formanın sırtına arka tekerlekten sıçrayan damlaların lekesi yıkayınca tam olarak çıkmıyor.
Yıkama talimatında genel olarak beyazlatıcı, leke çıkarıcı, yumuşatıcı veya çamaşır suyu kullanmayın yazıyor. 30 derecede de yıkayınca bu lekeler nasıl çıkacak, nasıl yapıyorsunuz?

Web sitesinde durdurulan satış için bu sabah Sora Tekstil'den mail yoluyla bilgi talep ettim. Verilen yanıt bu şekildedir;

Merhaba, web sayfasındaki satış duraklaması geçici bir durumdur. Yoğunluğu dengelemek ve daha iyi hizmet sunabilmek için yapılmıştır. Bu süreçte bayiiler satışa devam edecektir. En iyi stokları Bike and outdoor mağazalarında bulabilirsiniz. Web sayfalarında bulamadığınız ürünler için iletişime geçerseniz kontrol edebilirler.
Bike&outdoor stoklarina yeni sezon kisa kol formalar gelmis. Fiyatlar gayet uygun.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Renkler çok güzel olmuş. İhtiyacım olmamasına rağmen mor olandan alasım var 😀
Renkler ve kesim Maap markasindan esinlenilme, cok tarz duruyor 🙂
Bir daha bu fiyatlara bulamayiz diye alip kenara koyacagim.

Bike&outdoor stoklarina yeni sezon kisa kol formalar gelmis. Fiyatlar gayet uygun.

Dün gördüm, heyecanla Boost+ serisi de var mı diye baktım, daha eklenmemiş. Boost+ serisi kumaş, kesim ve detaylar açısından daha çekici, gerçi fiyat daha itici :)

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve gunerokn
Merhaba herkese, konu başlığı bulamadığımdan buraya sormak istiyorum.
Yağmurlu havada veya ıslak zeminde formanın sırtına arka tekerlekten sıçrayan damlaların lekesi yıkayınca tam olarak çıkmıyor.
Yıkama talimatında genel olarak beyazlatıcı, leke çıkarıcı, yumuşatıcı veya çamaşır suyu kullanmayın yazıyor. 30 derecede de yıkayınca bu lekeler nasıl çıkacak, nasıl yapıyorsunuz?

Selamlar.

Çok sayıda sora forma sahibi olarak bu problemi ben de yaşıyorum. Özellikle beyaz formaların arka kumaşından, çamur ve jel lekeleri 30 derece yıkama ile çıkmıyor.

Çözüm ise oldukça basit, lavobonun içinde ılık su ve beyaz sabun ile çitilemek. Çok hızlı bir şekilde çıkıyor. Leke uzun süredir var olda bile 10-15 saniye içinde yok oluyor.

Dün gördüm, heyecanla Boost+ serisi de var mı diye baktım, daha eklenmemiş. Boost+ serisi kumaş, kesim ve detaylar açısından daha çekici, gerçi fiyat daha itici :)
Boost+ serisi gelsin fakat uzun kol secenegi ile birlikte olursa tadindan yenmez. 🙂

Fiyat konusu dogru, lakin Temmuz ayinda karar vericiler hata yapip asgari ucrete yeniden bir zam yaparlarsa bu fiyatlari da bir daha ruyamizda gorecegiz.

Sanırım Türkiye şartlarında çıkmış en kaliteli tayt. Denemek lazım :) üst seviye markaların taytlarina benziyor. Paça bandı yok, dikişsiz ve askıları farklı.

Screenshot_20220520-130253115.jpg

Geri