Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sosyal medya görgüsüzlüğü ve sonradan görme insanlar

Awacs7n

Forum Bağımlısı
Tepki
772
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bu tarz konuların konuşulmaya değecek şeyler olmadığını düşünsem de iş artık toplumu etkilemeye başlayınca durum değişiyor.

Yediğin yemeyi, içtiğin suyu neden her gün sosyal medyada paylaşırsın ki? Sosyal medyayla sınırlı değil, günlük hayatta da bu durum böyle maalesef. Belirli markaların 1.6 dizel araçlarını alan hayvani derecede trafik kurallarını çiğniyor ve bu aptallığı sosyal medyada paylaşıyor.

Elinde elma marka telefon olan bazı görgüsüzler o logoyu gözümüze sokmak için bir uğraş içine giriyorlar. Bunun araba direksiyonu fotoğrafı çeken modelleri de var.

İşin garibi eskiden de zengin insanların sayısı az değildi ama alım gücü de bu kadar göze sokulan bir durum değildi. Şu anda durum bir hayli değişmiş gibi duruyor.

Sosyal medya vesaire gibi şeyleri sadece örnek vermek için kullandım. Şu anda senaryo kötü olsa da ekonomik krizin etkisiyle bu durum çok daha fazla yayılacak gibi duruyor.

Son olarak bu görgüsüzlüğün bir de mevki / makam gibi yerlerde olanı var, oralara girmiyorum. Bu durumu düzeltmenin tek yolunun gelir adaletinden geçtiğini düşünüyorum, insanlara sahip olduğu maddiyata göre değer verilme durumu son bulmalı.

Scudo
Sosyal medya mecralarının varlık sebebi gösteriştir; insanları hayatlarını sergilemeye teşvik eder. O yüzden çok da şe'etmemek lazım :)

Sosyal medya mecralarının varlık sebebi gösteriştir; insanları hayatlarını sergilemeye teşvik eder. O yüzden çok da şe'etmemek lazım :)
Galiba haklısınız. Kafaya taktığımdan değil de gösteriş meraklısı olma durumu normal gibi görülmeye başlandığından beri toplumun geneline bulaşmaya başladı. Günlük olarak sokakta gördüğün insanlar da bunu yapıyor artık.

Bunun çözümü basit takmamak, tınlamamak, kaideye almamak kısaca umrum değil başarırsanız çok güzel oluyor.

Bu arkadaşı hangi kategoriye almalıyız? :kötü: ...
(link)

İşte Feraset..

Çoğu insan zaten hep çöptü. Çoğu insan zaten hep görgüsüzdü. Çoğu insan zaten hep cahildi.
Biz bunları eskiden göremiyorduk çünkü sosyal medya yoktu. Ama bu insanlar hep vardı.
Sosyal medya gelince bu insanların farkına vardık. Çünkü bu insanlar görgüsüzlüklerini rahatlıkla ifşa edebilecekleri bir mecra keşfettiler. Basit insanlar buna bayıldı gerçekten.

Not: Hiçbir sosyal medya platformunu kullanmıyorum. yalnızca bir dönem ilk çıktığında facebook kullandım, o da kısa zamanda çöpe dönüştü ve bir daha da girmedim.

Altına markalı bisiklet çeken sözde elit özde "tırrek" bir tayfa var sanki bana Mark Cavendish anasını satayım. Dağa bayıra ormana fotoğraf çekimine bolca egzoz gazı salan TDI motorlu aracına bisikleti takar götürür, sen sosyal medyada en doğasever bisikletçi en bir turcu en kral kampçı gezgin maceracı bisikletli görürsün (yersen). Bu abimiz her parçanın her aksesuarın en hafifi, kadroda karbonun en kralının peşinde koşar, karbon fren kolundan kazanacağı 10 gramın hesabını yapar 20 kiloluk göbeğine aldırış etmeden 😂 sonra benim bisikletim 8 kilo daha hafif diye hava yapar bilmez (veya umursamaz) ki bisiklet kendi kendine gidebilen bir şey değil gitmesi için bir biniciye ihtiyaç duyar hesabı yaparken binicinin de ağırlığını koymak lazım

Altına markalı bisiklet çeken sözde elit özde "tırrek" bir tayfa var sanki bana Mark Cavendish anasını satayım. Dağa bayıra ormana fotoğraf çekimine bolca egzoz gazı salan TDI motorlu aracına bisikleti takar götürür, sen sosyal medyada en doğasever bisikletçi en bir turcu en kral kampçı gezgin maceracı bisikletli görürsün (yersen). Bu abimiz her parçanın her aksesuarın en hafifi, kadroda karbonun en kralının peşinde koşar, karbon fren kolundan kazanacağı 10 gramın hesabını yapar 20 kiloluk göbeğine aldırış etmeden 😂 sonra benim bisikletim 8 kilo daha hafif diye hava yapar bilmez (veya umursamaz) ki bisiklet kendi kendine gidebilen bir şey değil gitmesi için bir biniciye ihtiyaç duyar hesabı yaparken binicinin de ağırlığını koymak lazım

Bir de bunlar sürekli düz yolda, özellikle sahil yolunda grupça bisiklet sürerler. Ortalama hızları hep 30'dan fazladır :)

Orta doğu = gösteriş

Bu söyleminizi nasıl değerlendirmeliyim bilemedim.
Bulunduğunuz coğrafyayı beğenmemek ve küçümsemek mi? Yoksa ...?
Bu gösteriş merakı dünyanın dört bir yanında etnik kökeni ne olursa olsun olabiliyor.
Bir kaç yorumda arkadaşların dediklerine katılıyorum. Sosyal medya profilleri insanın yaşayamadığı içinde olanı dışına vurmuş halidir. Bunun eğitimle, insanlıkla alakası var. Coğrafya veya etnik kimlik ile değil.
Saygılar.

Biz küçükken sokakta falan bir şey yemek ayıptı. Çünkü birisi görüp canı isteyebilir, alacak durumu olmayabilir diye. Şimdi millet ardını arkasını düşünmüyor, çok affedersiniz bir tarafına soktuğu şeyi bile herkes görsün diye her yerde paylaşıyor. Hiç hoşnut değilim bu durumdan. Ben zerre etkilenmem ama hep çocukken verilen o öğreti gelir aklıma ve üzülürüm.

Bir insan tutup da sosyal medyaya en kötü olduğu fotoğrafı atmayacağı gibi ,günün en sıkıcı kısmını da atmayacaktır. O yüzden sosyal medyada herkes gülüyor herkes eğleniyor, hiç kötü hayat yok mu diyorsunuz ama onların paylaşıldığı yer değil sosyal medya

Bu söyleminizi nasıl değerlendirmeliyim bilemedim.
Bulunduğunuz coğrafyayı beğenmemek ve küçümsemek mi? Yoksa ...?
Bu gösteriş merakı dünyanın dört bir yanında etnik kökeni ne olursa olsun olabiliyor.
Bir kaç yorumda arkadaşların dediklerine katılıyorum. Sosyal medya profilleri insanın yaşayamadığı içinde olanı dışına vurmuş halidir. Bunun eğitimle, insanlıkla alakası var. Coğrafya veya etnik kimlik ile değil.
Saygılar.
Coğrafyayı beğenmemek evet denebilir, sonuçta araplar da gösteriş meraklısı değil mi? Ülkede cirit atan araplarda var parasıyla ne güzel altın kaplama lambo yanında şarap patlatıp havuza atmak gösteriş değil demi?

instagram üzerinden yabancı arkadaşım var normal story atıyor hiç gösteriş meraklısı olduğunu sanmıyorum.

Coğrafyayı beğenmemek evet denebilir, sonuçta araplar da gösteriş meraklısı değil mi? Ülkede cirit atan araplarda var parasıyla ne güzel altın kaplama lambo yanında şarap patlatıp havuza atmak gösteriş değil demi?

instagram üzerinden yabancı arkadaşım var normal story atıyor hiç gösteriş meraklısı olduğunu sanmıyorum.

Tamam, sizinle olmaz.
Saygılar

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Gormezden gelmek...
Engellemek...
Gıyabinda kufur edip gecmek...
Paylaşımı kendi cevrene paylaşıp dalga gecmek...
Sosyal medya bu işte!
Herkes kendini begendirmek ve öne cıkarmak derdinde. O yuzden paylaşım yapıp donup bakıyor surekli; kac begeni almış, kac yeni takipci katılmış.
Bu sayede cogunlugun ne kadar boş beleş ve cahil oldugunu görebiliyoruz bence...
Can sıkıcı olan bu cogunlugun her nasilsa ekonomik olarak veya hayat standartlarinda azinliktan yukarida yasiyor olması. Bu yuzden gucune gidiyor insanin.

Özellikle kadınların evlendikten sonra yapmış olduğu tercihin yanlış olmadığını göstermesi "gerekiyor", evet bence de coğrafyayla alakalı bir durum bu. Görgüsüzlük seviyesi de memleketimizin gelmiş olduğu ekonomik refahın dışa vurumu diye düşünüyorum. Herkesin aylık 100 bin oyro geliri var ne de olsa yani, siz paylaşmıyor musunuz yediğiniz altın kaplamalı etin fotoğrafını yahu?

• Hahaha
Tepkiler: suat akman
Geri