Scudo Sports

Spd ayakkabı tavsiyesi

Yol bisikleti kali kullanınca neden bir amacı olmuyor?
Zaten kullanamazsın yukarıda resim attım her iki kalin yapısı farklı. SPD kal kullanılan yol bisikleti ayakkabısı gördüm ama SPD-SL kal kullanılan MTB ayakkabısı görmedim varmidir öyle bir imkan bilemiyorum araştırmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: teyteydragon
Scudo
O zaman ya şu pedalı alıp mtb ayakkabısı ve kali alacağım

(link)

Veya şunu alıp yol bisikleti ayakkabısı ve kali alacağım

(link)

Doğru anlamış mıyım?

Anladığım kadarıyla mtb ayakkabıları yürüyüş için daha iyi. Yol bisikleti ayakkabılarında da yürüyüş için rahat olanlar var sanırım, ama daha nadir bulunuyorlar gibi. Belki de mtb'ye yönelmeliyim?

O zaman ya şu pedalı alıp mtb ayakkabısı ve kali alacağım

(link)

Veya şunu alıp yol bisikleti ayakkabısı ve kali alacağım

(link)

Doğru anlamış mıyım?

Anladığım kadarıyla mtb ayakkabıları yürüyüş için daha iyi. Yol bisikleti ayakkabılarında da yürüyüş için rahat olanlar var sanırım, ama daha nadir bulunuyorlar gibi. Belki de mtb'ye yönelmeliyim?
Attığın linklerde bulunan her iki pedal MTB kali ile kullanılır. Yol bisikleti kali kullanamazsın.. Yol bisikleti kullanmak için linkteki pedallardan almalısın

(link)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Attığın linklerde bulunan her iki pedal MTB kali ile kullanılır. Yol bisikleti kali kullanamazsın.. Yol bisikleti kullanmak için linkteki pedallardan almalısın

(link)

🤦‍♂️ Keşke iki farklı tipte parçaya aynı adı vermeselermiş :) Sanırım bir tarafı platform, bir tarafı kilit de mtblerde daha yaygın. Benim için mtb daha iyi olacak gibi.

🤦‍♂️ Keşke iki farklı tipte parçaya aynı adı vermeselermiş :) Sanırım bir tarafı platform, bir tarafı kilit de mtblerde daha yaygın. Benim için mtb daha iyi olacak gibi.
Eğer yol bisikletini şehir içinde kısa mesafeli dur kalklı işlerde kullanmayacaksanız ve bu nedenle ayakkabı ile uzun mesafeli yürüyüşler yapmayacaksanız Bir tarafı düz diğer tarafı kilitli olan pedalları almayın derim. Alıştığınızda ( bence bir iki sürüşte alışırsınız korkacak bir şey yok) her iki tarafı kilitli mtb pedalının kullanırken de daha rahat olduğunu göreceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: refik giresun
@teyteydragon selam, benim bahsettiğim ayakkabı MTB kali ile kullanılıyor. Yol bisikletini şehir içinde işe gidip gelirken de kullanıyorum. İş yerinde, bina içinde yürürken rahat edeyim diye bu ayakkabıyı tercih ettim. Doğrusu çok da memnun kaldım. Kal bir tık yere değiyor, yürüyüş mekaniğiniz normalin aynısı oluyor, taban üstünde yürümüyorsunuz. Sanki topuklu ayakkabı varmış gibi tık tık bir ses oluyor hepsi bu kadar.
(link) şu linkteki pedal ile kullanıyorum.
Ayakkabının BOA sız olanı da var, fiyatı daha uygun, sadece rengi değişik. BOA olanı çoğunluk tavsşye ediyor, ben BOA sız kullanmadım karşılaştırma yapamıyorum.
Bir fotoğraf ekleyeyim:
7A161E2A-744A-4566-954F-989C5F096C08.jpeg
Edit:Ayakkabı tabanının sertlik indeksi 6. Yol ayakkabılarının performansı yüksek olanları 9-10 oluyor. Derinlemesine watt hesabı yapan birisi değilim; olsa olsa birkaç watt oynar sanırım, ben de onu hissedemem 🙂

• Beğen
Tepkiler: teyteydragon
Arkadaşlar elimde hiç kullanılmamış kutusunda spd sl rs500 pedal mevcut. İlgilenen varsa özelden dönüş yapabilir. Satılık ilanı açamadım. Kusura bakmayın.

Arkadaşlar merhabalar, spd ile spd sl arasında bir tercih noktasındayım. İstanbul sahil yolu ekseriyetle bir sürüş rotam var. Sizler kullanışlılık ve performans amaçlı olarak ne tercih edersiniz?

Aynı rotayı kullanıyorum. Hem işe gidip geliyorum; hem antrenman yapıyorum. Canım istediği zaman parkta biraz serbest gezinebilmek, iş yerine geldiğimde odama ulaşana kadar rahat yürüyebilmek için SPD tercih ettim. İyi ki öyle yapmışım, gayet memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Aynı rotayı kullanıyorum. Hem işe gidip geliyorum; hem antrenman yapıyorum. Canım istediği zaman parkta biraz serbest gezinebilmek, iş yerine geldiğimde odama ulaşana kadar rahat yürüyebilmek için SPD tercih ettim. İyi ki öyle yapmışım, gayet memnunum.
Teşekkür ederim, tamamen antrenman amaçlı çıktığımda evde binip evde iniyorum. İşe giderken de mesafe çok kısa olduğundan sanırım şu platforma çeviren aparatlar işimi görebilir. Drek yola dönük bir pedal ve ayakkabıya daha yakınım sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Herkese merhabalar. Yeni başlık açmamak için buraya yazayım dedim. Eskileri okudum ama malum üzerinden uzun zaman geçti. Yaklaşık 1 yıldır haftasonları sürüyorum. Kabaca 40-60km arası. Toplam 1000saate yaklaştım. Bisan Trx 8100 var, şimdilik idare ediyor. Spd pedal geçmek istiyorum ama çok fazla seçenek olduğu için kafam çok karıştı. Yaklaşık 8-9bin bütçe ile hem pedal hem de ona uyumlu ayakkabı önerebilir misiniz? Herkese emniyetli sürüşler

• Beğen
Shimano Yol Bisikleti Kilitli Pedal SPD-SL PD-RS500

Shimano SH-RC300 SPD/SL Yol Bisikleti Ayakkabısı​

• Beğen
Tepkiler: Sukubasa
Herkese merhabalar. Yeni başlık açmamak için buraya yazayım dedim. Eskileri okudum ama malum üzerinden uzun zaman geçti. Yaklaşık 1 yıldır haftasonları sürüyorum. Kabaca 40-60km arası. Toplam 1000saate yaklaştım. Bisan Trx 8100 var, şimdilik idare ediyor. Spd pedal geçmek istiyorum ama çok fazla seçenek olduğu için kafam çok karıştı. Yaklaşık 8-9bin bütçe ile hem pedal hem de ona uyumlu ayakkabı önerebilir misiniz? Herkese emniyetli sürüşler
Eger yarismayi dusunmuyorsaniz veya cok uzun 200km + surusler yapmayacaksaniz shimano m540 pedal ve shimano xc300m ayakkabi alin bitirin olayi.

• Muhteşem
Eger yarismayi dusunmuyorsaniz veya cok uzun 200km + surusler yapmayacaksaniz shimano m540 pedal ve shimano xc300m ayakkabi alin bitirin olayi.
+1
...
Aslında M520'de yeterlidir.😅

Yeterli evet ama m540 bakimi daha kolay ve uzun ömürlü. Zaten performansli surmeyen birinin spd sl pedal kullanmasi gereksiz.
Spd pedal sadece performans için değil sizin bisiklet üzerinde duruşunuzu ve sürüş esnasında seleden pedala ayak uzunlugunun saglıklı şekılde olmasını sağlar diğer türlü bel kalça ve arka adele ağrıları kaçınılmaz olur…

• Beğen
Tepkiler: five ve mcanerg
Shimano Yol Bisikleti Kilitli Pedal SPD-SL PD-RS500

Shimano SH-RC300 SPD/SL Yol Bisikleti Ayakkabısı​

Ben de bunu kullanıyorum memnunum, bir önceki mesajdaki arkadaşın da saydığı gibi spa pedal sadece performans için kullanılan bir şey değil, sağlıklı ergonomik ve güvenli sürmek için de tercih edilebilir.

Spd pedal sadece performans için değil sizin bisiklet üzerinde duruşunuzu ve sürüş esnasında seleden pedala ayak uzunlugunun saglıklı şekılde olmasını sağlar diğer türlü bel kalça ve arka adele ağrıları kaçınılmaz olur…
Spd sl den bahsediyorum yani yol bisikleti icin olan model. Yoksa kilitli pedal gereksizdir diye birsey ne haddime :)

• Hahaha
Merhabalar, yakın zamanda spd pedala geçmek ve deneyimlemek istiyorum ve bu işi öğrenci bütçesine uygun bir şekilde ucuza halletmek istiyorum. Bu işi en ucuz şekilde çözmenin 2. el bir pedal ve AliExpress'ten ayakkabı ile olacağını düşündüm.
Şimdilik Pedal alacak kadar para var elimde ve bulduğum pedallar ise bunlar:
(link)
(link)
(link)
Bu pedallardan bana hangisini almamı önerirsiniz ?

Geri