Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Spd deneyimim ve izlenimlerim

ilker ates

Aktif Üye
Tepki
117
Bisiklet
Canyon
Merhabalar
Dün shimano m520 pedal aldım ve bugün alıştırma-refleks çalışmaları yaptım(Mtb kullanıyorum). Kullanmadan önce çok tedirgindim ve her an yere kapaklanabilirim düşüncesindeydim. İlk başlarda ayakkabı ve pedalı birbirine kilitlemede sorunlar yaşadım ama kısa sürede pedala bakmadan rahatça takma pratiği kazandım. Sonra ani pedal çıkartma alıştırmalarını da hallettim (kazasız belasız:D ). Spd keyfini normal sürüşte anladım ve klişe bir söz olacak ama bisiklete eskiden binmiyormuşum :). Yokuşlarda normal pedala göre daha performaslı çıktım ama çok yordu ve nefes nefese kaldım. Sizce bu ilk başlarda normal bir olay mı?

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
Scudo
Fazlada zorlama kaslarını çıkarken (Aşırı ) yoksa benim gibi 2 bacagına kranp girer kalırsın :)
Hayırlı olsun diyelım

• Beğen
Tepkiler: ilker ates
benim de pedallar, hazır.

ayakkabılar hazır.

yeni alacağım bisiklete takarım diye bekletiyorum :)

çok merak etmekteyim nasıl olacak :p

benim de pedallar hazır, ayakkabı hazır, bisiklet de var...

inişlere-çıkışlara biraz daha alışmayı bekliyorum....
şu anki halimle cesaretim yok denemeye, göz göre göre de düşülmez ki, di mi :)

@CandanC
Hayır ya öyle düşülmüyor :). düşmeyi düşünmemek lazım. gerisi gelir zaten.

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@CandanC

No pain, no gain :)

Şaka bi yana bu düşünce ile daha fazla düşebilirsiniz.SPD pedal büyütülecek bir kabus değildir.Düşmesi bile neredeyse durma aşamasında olabileceği için çok da sorun olmaz...Biraz dikkat ile kısa sürede alışırsınız.Fakat karşılığında alacağınız kazanç çok büyük...

• Beğen
Tepkiler: CandanC
bende m520 aldım bi hevesle 3 gün küllandım çıkardım,yogun trafikte işe gidiyorum sürekli tedirgin oluyordum çıkardım bende.
şimdi yeniden taksammı boş yeremi tedirgin oluyorum, mesela siz yogun trafikte kullanıyormusunuz.

Daha kullanmadım ama yarın kullanmayı düşünüyorum. O kadar sorun olacağını sanmıyorum ama. Baktınız olacak gibi değil; bir kaç yüz metre kilidi çıkarıp düz basarak da ilerlenebilir. Aydın Beyin de dediği gibi " spd pedal büyütülecek bir kabus değildir." :)

Bence gayet güzel olacak. bisikletinin kendi kendine gittigini hissedeceksin...ilk binişte biraz yadırgarsın ..durma ve kalma egzersizleri yapman iyi olur ..spd lerini cıkarmayı unutabilirsin...

İlk Spd pedal aldım 1 kez düştüm sebebi yıllardır alışkanlıktan doğan unutkanlık durduğum yerde kaldım düştüm.

fakat gerçekten çok rahat sürüş keyfi.

bugün 60 kilometre yol yaptığım yolda yer yer yokuş vardı ve fazla yorulmadığımı söyleyebilirim. galiba artık refleks oluşturdum. bir köpek saldırısı sırasında aniden durdum ve pedalı kolayca çıkardım. Kaslar ısındıktan sonra sürüş o kadar keyifli oluyor ki anlatamam :)

@gökhan özbilen

tam 21 yıllık alışkanlıktan sonra zor oldu tabiki :)

Ben de yeni kullanmaya başladım..

2-3 kere patates çuvalı gibi düştüm.. Trafik ışığına geldim. Ayağımın pedala kilitli olduğunu unuttum. Durdum. Çırpındım ve yana doğru düştüm. Eminim dışardan izleyen biri çok eğlenmiştir. Ben olsam çok gülerdim kendime.. =)

Yalnız bir kere kaldırım değil de trafiğe doğru düşüyordum, o an normalden daha çok çırpındım ve hemen çıktı ayağımdan pedal.. Sorun olmadı.

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
Bir sorum olacak spd hakkında, spd pedallar ile kullanacağımız ayakkabılarda kilit sistemli olucak değil mi ,başka bir pratik yöntemi yok, veya normal spor ayakkabılara ek bir aparatla filan bağlanabilme imkanı?

Evet özel spd ayakkabıları oluyor. standart ayakkabıya bir aparat takma-yerleştirme olayının olduğunu duymadım.

arkadaşlar her ayna kola spd pedal oluyomu misal ng 650 ayna koluna olurmu bende yeni aldım yutr dışından tetirginim olucakmı diye

Slm,

Kilitli pedal ile yoğun trafikte sorun yaşayabilirim diye endişelendiğimden geçen hafta çift taraflı pedal (kilit ve düz) aldım.

bugün ilk kez deneme imkanım oldu. çift taraflı pedal düz pedala göre oldukça ağır ama kilitli kısmı ile kullanmak o kadarda zevkli. Trafik fazla olduğu zamanlarda düz pedala geçtim pek sorun olmadı ama çok uzun mesafe deneme imkanım henüz olmadı.

Kilitli pedal ile daha önce hiç tecrübem olmadığından çok net bir şey diyemeyeceğim ama kilitli pedala uyum sağlama açısından çift taraflı pedal iyi bir seçenek bence.

• Beğen
Tepkiler: ilker ates
Geri