Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Spd ile merdiven çıkma - Bisikleti ittirme

Fikiriler için teşekkürler arkadaşlar, almayı çok istesem de yol pedalı aklıma yatmadı benim.
Turda bakkala-markete girme konusu idare edilebilir gibi ama rampada ittirme sorun olacak. Merdiven çıkma konusu da tehlikeli, basma şekline alışsam bile kaygan olması elde yük ile ciddi tehlike oluşturuyor.

Mtb ayakkabısı tavsiyelerine açığım, wiggle üzerden dhb marka ayakkabılar 50 dolar civarı, uygun görünüyorlar.

Scudo
(link)

Numara uygunsa hem çok şık bir ayakkabı hemde boa modeli bu fiyata çok uygun. Yol ayakkabısı tadında.

@trainspotting35

Teşekkürler ama beden uymuyor maalesef. Shimano m089 modeli çok popüler ama Avrupa sitelerinde 43 bedeni bulamadım. Aliexpress üzerinden ayakkabı alınır mı emin değilim, bu modelden satan çok satıcı var. Alan kişiler çoğunlukla memnun kalmışlar, fiyatlarda güzel. Bir fikri olan var mı?

Mesela (link) içlerinden en uygun fiyatlı olan.

Wiggle'dan almak istiyordum ama bu ayakkabıdan kullananlar ciddi olarak memnun gibi, orada da uygun beden yok.

Spd in mi var derdin var birader

@mariokaldato

:D:D
Uzun yıllardır uzak duruyorum spd pedaldan, zaten turcuyuz ne gerek var diye düşünüyordum. Ama yol bisikletine geçip sürüş tarzımı da değiştirmeye başlayınca gereklilik oldu. Yine de bisiklete alışana kadar almazdım ama bisiklet için kullandığım spor ayakkabı eskidi, her türlü bir ayakkabı alacağım. Almışken spd alayım aradan çıksın diye kaç gündür uğraşıyorum.

Spd-mtb seçimi bir dert, ayakkabı modeli bir dert, ayakkabının bedeni ayrı bir dert..

@Clint Eastwood
Onu muhendisler zaten baştan sona dert olsun diye tasarlamislar.
Ne demiş ünlü Fransiz şair Bodler ' Mutlu aşk varsa da mutlu son yoktur"

@Ziya On Road
Onu anladık zate, Youtube'da Kütahya Eskişehir videonu izledim geçen.Afedersin ama insan mıyız?Kütahya'da okumuştum üniversiteyi, Bursa'ya gidip gelirken sürekli diyordum acaba bisikletle bu rota nasıl olur.Kafamda deli sorular.Acaba bacak yerine piston mu var?Rüzgar hilesi mi yazdın yoksa?Ne yedin ne içtin?Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?¿ :koptum: :koptum:
Şaka bir yana videonu keyifle izledim, keşke bozuk satıh denk gelmeseydi de aparat mefta olmasaydı.1 saat olsa izlerdim :harika:
Ayağına sağlık..

Bu arada SPD ayakkabı candır.SPD-SL kullanmadığım için karşılaştırma yapamam ama illa ki fark olacak adamlar boşa uğraşmamıştır.Kitlendiği ve güç uygulandığı alan daha büyük sonuçta.Ben de her sürüşte 3 kat bisiklet omuzda inip çıkıyorum.Alıştım normal ayakkabı gibi geliyor artık.Hali hazırda yol pedallarım var ama uyumlu ayakkabı olmadığı için kullanamadım bir türlü.

Decatlondan ufak su çantası alırsın sırtında olduğunu bile hissetmezsin. Yine dectlondan katlanır spor ayakkabılar var. Ben uzun turlarımda hep yanımda taşırım. Hem taşıması kolay hem de ihtiyaç olduğunda şehir merkezlerinde spd gibi takur tukur (mtb Olanı) gezmekten iyidir. Yokuşu tırmanırken bu ayakkabıyı giy hem çıplak ayakla ayağına cam çivi tel gibi cisimlerin batmasına izin vermeyip tetenozdan kurtulursun hemde düz yola geldiğinden çantandan spdleri çıkarıp keyifle yoluna devam edersin. Sorun çok çözüm de çok.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bisiklet omuzda, spd yol ayakkabıları ile 3 kat indirip bindiriyorum. Çok rahat olmuyor ama oluyor. Merdivenlerde dar, topuğa basabilmek için basamağa da yan basıyorum. Daha önce de mtb spd leri ile de 5 kat çıkarmışlığım var. o da tehlikeli oluyordu bazı yerlerde nasıl olsa kaymıyor diye basıyorsun demir kalin üstüne geliyor kayıyorsun. Yol spdlerinde başına gelebilecekleri sürekli düşündüğün için daha sağlam basıyorsun. :ssrtcbya: :) :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Ceyhun Özkan

Teşekkür ederim. Kütahya yolu Eskişehirlilerin sevdiği bir rotadır. İyi geçen bir antrenman döneminin sonunda gerçekten güçlü esen bir rüzgardı. İlerleyen km'lerde rakip bisikletçilerle karşılaşmakta ekstra motive etti. Genetik olarak uzun süre yüksek tempoya dayanabiliyorum fakat uzun sürede ısınmak ve patlayıcı güç üretememek gibi eksiklerim var. Profesyonel olsam iyi bir domastik olurdum :)

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Asansör kullanıyorum hacı sıkıntı yok:huhuu::huhuu:

@Clint Eastwood Bende ilk spd pedal bakmaya gittiğimde ilk olarak mtb ayakkabısı baktım ama hem ağır oldukları için hemde rengi hoşuma gitmediği için yol bisikleti ayakkabısı ve pedalı aldım ilk alıp üzerine kali takıp ayakkabıyı giydikten sonra bisikleti merdivenlerden indirirken harbiden takoz gibi ayakkabı yürürken de tabanı bağzı yerlerde kayıyor ama bisiklet üzerinde bence en rahatı o taki durup yürümeye başlayıncaya kadar ben kayma olayına alıştım ama ilk aldığımda bir iki kere düşmüşlüğüm var bence sizde çok sorun etmeyin

Mtb ayakkabısı sipariş ettim arkadaşlar, teşekkürler tüm yorumlar için.

Topuğa basarak 5-6 kat merdiven inip çıkmak, dik yokuşta ittirmek tehlikeli geldi. Decathlon'da iki tür ayakkabıyı da denedim, kalleri takınca nasıl olacaklarını tahmin etmeye çalıştım. Benim kullanım şeklime göre mtb pedalı daha uygun geldi, belki ilerde bikepacking turları da yaparım, mtb ayakkabısı her türlü daha rahat olur.

Tura çıkacak olursanız terlik veya hafif ve ince bir ayakkabı taşımanızı öneririm. Saatler sonra ayağınızdaki ayakkabı pranga hissi vermeye başlıyor.

@neX
Bende kullanıyorum bundan kaymayı aşırı engelliyor kullanın bunu

@Clint Eastwood
Yazılanlardan sonra aklınızda birşeyler netlemiş ancak, yol bisikletini hakkıyla kullanacaksanız mtb ayakkabısıyla, pedalıyla olacak işler değil. Neden olmasın diyenler çıkıp taşlayabilir, bu yazdıklarım tecrübe ile sabittir. İlerde ikinci bir masrafa girmek istemiyorsanız yol bisikleti için uygun ayakkabı, kal ve pedalları almanızı öneririm. R540 da başlangıç için uygun olabilir, fena değildir ama bütçeniz uygunsa R550 bakmanızı öneririm. Ayakkabıların altına yukarıda ki mesajlarda gösterilen silikon tabanlıklardan alıp sırt cebinizde taşıyabilirsiniz.
İlave olarak, ayakkabıda da örnekler verilmiş. RP3 ayakkabının RP1 den ve RP200SL modelinden pek bir farkı yok. Aynı taban aynı malzeme kullanılıyor.
Yine en uygun rakama alabileceğiniz ve sizi başlangıçta memnun edebilecek bir ayakkabı Shimano RP1 olabilir.
:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ozips
Bu sm-sh45 kal koruyucu kolay takıp çıkarmanın bir püf noktası var mı? Takarken bir şekilde takılıyor ama çıkarırken çok zorlanıyorum. Ayakkabı ayağımda iken çıkarmak mümkün değil. Ayakkabıyı çıkarıp elime alıp baya bir kuvvet uygulamam gerekiyor. Decathlonun dandik koruyucu çok yumuşaktı hemen çıkıyordu ama 2 ayda paramparça oldu. Orjinal alayım dedim bunu da takıp çıkarmak mesele. Sırf bu yüzden kullanamıyorum.

Bu sm-sh45 kal koruyucu kolay takıp çıkarmanın bir püf noktası var mı? Takarken bir şekilde takılıyor ama çıkarırken çok zorlanıyorum. Ayakkabı ayağımda iken çıkarmak mümkün değil. Ayakkabıyı çıkarıp elime alıp baya bir kuvvet uygulamam gerekiyor. Decathlonun dandik koruyucu çok yumuşaktı hemen çıkıyordu ama 2 ayda paramparça oldu. Orjinal alayım dedim bunu da takıp çıkarmak mesele. Sırf bu yüzden kullanamıyorum.
Elinizle ayağınızın açıları birbirine ters kaldığı için oluyor. Ben şöyle bir çözüm buldum, siz de bir deneyin:
Sağ kaldekini sağ elinizle, sol kaldekini sol elinizle çıkarın. Epey işe yarıyor ;)

Yürüyen merdiven kullanabilirsin.

Geri