Scudo Sports

Spd ile uzun yol yapılması ne kadar mantıklı?

Yowamushi

Üye
Tepki
26
İsim
Ergün
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar. Daha önce birkaç kişillik arkadaş grubu ile mtb ile ufak bir ege turu yaptım. mtb mi satıp yerine spd aldım. Sizce spd ile uzun yol yapmak (ortalama 1000 km) kadar ne kadar mantıklı olur diye düşünüyorum ?

Scudo
bilyalaında sıkıntı olabilir

@Yowamushi daha anlaşılır yazarmısınız. Başlık ile konu bambaşka. MTB ile SPD'yi karıştırmışsınız.

@Yowamushi
MTB bisikletinizi satıp, yerine SPD pedal aldınız. Ben bunu anladım :D

Acaba SPD yi satıp SPD-SL almış olabilir misiniz ?

Sanırım mtb nizi satıp profil fotoğrafınızda da görülen 'yol bisikleti'ni almışsınız. Doğru mudur?

Valla çok heyecanlı... :krktm:

Avatarına bakılırsa yol bisikleti sahibi. Yazdığından yola çıkarak MTB'sini satıp SPD aldıysa şuan SPD'ler yol bisikletinde takılı ve son olarak arkadaşın sormak istediği de SPD'li yol bisikleti ile Ege turu yapılır mı ?

açıklamayı kuzenim yazmış takılmayın :D ayrıca evet yol bisikleti aldım aslında hedefim ege turundan daha uzun bir yolculuk yapmak. Yani uzun yolda mtb ye oranla eksileri yada artıları nelerdir diye merak ediyorum ;) :D

@F.Yıldırım
Açıklayıcılığın için teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
yükünü nasıl taşımayı düşünüyorsun

Triban 3 ile ispanyol bir blogda okuduğum 2500km'lik tur yapan var eğer bisikletinizde bagaj bağlama yeri varsa neden olmasın.

• Beğen
Tepkiler: Yowamushi
@Fırat Y.
En azami yükü taşıyabilecek bir bagaj yaptırılabilir diye bir kaç kişiden duydum. cadır ve uyku tulumunu taşına yeter diğer ufak tefek ihtiyaçları ufak bir sırt çantasında taşımayı düşünüyorum. Yanıma fazla bir yük almayı düşünmüyoum zaten gerekli malzemeleri yol üzerinde alabileceğim şekilde rota çizmeyi düşünüyorum.

uzun tur tecrübem yok ama yol bisikleti bana pek uygun görünmüyor bu iş için,yük altında yol bisikleti çok yorucu olabilir ama olmaz diye birşey yok tabi

• Beğen
Tepkiler: Yowamushi
aynakol 2'li sistemse (ki öyle görünüyor) ve rotanızda dik rampalar söz konusuysa yük taşımanız biraz zor, çünkü vites kombinasyonları yük taşımadan hızlı gitmeye odaklı. 3'lü sistemse işiniz biraz daha kolay olur muhtemelen. sırt çantası canınızı çok sıkar bence kullanmayın. sırtınız terler, omuzlarınız tahriş-isilik olur. hafif yük taşıyabileceğiniz sele borusuna monteli bagajlar söz konusu. ancak söylendiği gibi yol bisikleti bagaj taşımak için tasarlanmadı ve işi biraz yokuşa sürüyor.

Tur zaten yorulmak,gezmek,görmek,efor sarfetmek içindir.Eğer ben bisikletime bu eziyeti çektirmem derseniz tur yapmanız mantıksız gözükür.Ama eğer ben bisikletimi tepe tepe kullanacam her türlü ihtiyacımı karşılayacak derseniz bahsettiğim ispanyolun yaptığı gibi bir tur dahi yapabilirsiniz :)

o adamda bu adam bu adamda o adam hocam :)

(link)

(link)

Ben ispanyol dedimde ispanyol olmuyada bilir ama inşallah ispanyoldur felan :D

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@Evliya
İskoçya turuna çıkmış bir ispanyol olması gayet makul :D bisikletide gayet sağlam yük bağlanmış. iyi bir bagaj ile herşey mümkün demekki

Yeap neyse size hayırlı pedallamalar Tarık takipte .)

Geri