Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme SPD pedal ilk izlenimler (r540 yol pedalı)

Merhaba,
Yaklaşık 3-4 hafta önce yeni bir sistem sayılan Shimano Click'R (MTB pedaller ile aynı olduğu söyleniyor) sistemli PD-T420 PEDAL + AYAKKABI 'ya (Shimano SH-CT71L) geçtim. Shimano SM-SH56 kodlu kal ile (bu tip pedaller ile beraber geliyor) SPD pedaller ile yaşayabileceğiniz kötü sürprizleri yaşamıyorsunuz (büyük oranda) ve ayakkabıları ile neredeyse sıradan bir ayakkabı gibi yürüyorsunuz, yayan olarak işlerinizi yapabiliyorsunuz.
Kilitli pedaller müthiş bir şey ;).. performansı sevenlere, mevcut koşullarında gücünün her watt'ını boşa harcamak istemeyenlere şiddetle tavsiye ederim!
Konu ile ilgili açtığım konu : Shimano PD-T420 Pedal tavsiye eder misiniz?
Yol bisikleti SPD pedallar ile Click'R pedallar arasında olabilecek bir kaç gram fark dışında: performansı etkileyecek neler olduğu ve düşme riski, konforsuz yürüyüş, kazada ayaktan kolayca ayrılmaması talihsizliği riskleri yanında buna değip değmediği konusunda en ufak bir fikrim yok tabii :(
Selamlar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Scudo
Bende spd pedala gececegim hatta aldim montaji yapma firsatim olmadi sabirim trainerda bir sure alistirma yaparak yola ciksam iyi olacaktir :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@Ulaş Çavuşoğlu yaw fotoyu şimdi gördüm.. ha benim bahsettiğim olay gibi olmuş..! Yaw o tarz oluşumlar çok tehlikeli..!



çukur.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
105 5800 mü? Yoksa r550 mi?
Tabi ki 105 iyi ancak aradaki farka değer mi? Kullanan arkadaşlarımız ne diyor?
 
@alper 76 r550 kullanmadım fakat sırasıyla r540, 105 ve Ultegra kullandım. r540'tan 105'e geçince tabanın genişlemesi sebebiyle bir hayli fark hissettim fakat r550'nin de tabanı geniş olduğu için o kadar fark olacağını sanmıyorum. Aradaki fark ağırlık ve kısmen esnemezlik olacak muhtemelen ki onu hissetmeniz çok çok zor. Ben şahsen 105 ve Ultegra pedallar arasında doğru düzgün bir fark hissetmiyorum çok yüksek avg. watt'lı sürüşler yapsam dahi.
 
@Bora Kıraç teşekkürler
Ben de asiri bir fark yoktur diye dusundugum için 550 den yanayım. Aslında yazın paraya kiyip satın aldığım 105 ler kargoda kayboldu, iade vs zaman geçmiş oldu. Şimdi de o kadar vermek istemiyorum
İçim rahat settiayenizde,
zaten yarışlara katılan biri değilim.

SPD ayarı ve açısı ile ilgili bir video paylaşılmıştı bulamadım. Yürüme ve duruş a göre ayarı gosteriydu..

Buldum paylaşıyorum ihtiyacı olan da izlesin çünkü ayak ve yürüme alışkanlığınin da pedal çevirmeye etkisini ve ayar açısını gösteriyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Soloo
10 gün spd kullandım hiçbir faydasını görmedim. Oysa iyi bir sürücüyümdür 60 kmyi şehir bisikleti ile 2 saatten kısa zamanda giderim. Kilitli pedalın tek faydası ayağın pedaldan kaymasını önlüyor. Ayağın pedaldan kayması olayını da zaten 1 kere yaşadım 1 yılda. O da bir tehlike teşkil etmedi. Kısacası Spdnin katkısı yok denecek kadar azdır. Öyle %20-30 katkısı falan kesinlikle yok. Yapılan bir testte gerçek katkısı %3'ü olarak tespit edilmiş. Spd kullanıp trafikte rahatsız olacağıma hiç kullanmam daha iyi. Benim görüşlerim bunlardır.
 
@yavuzselimsebik
-alo, UCI mı? Abi hello, ben turkeyden arıyorum, biz denedik kilitli pedal gereksiz... Evet gereksiz... Bunu yasaklayin yani... bizim bir arkadaş var siksti keme less den tuu aurs... No kılipsless pedals ok? Haberiniz olsun diye aradık, dusersiniz sonra valla. Ok? Alo? Alo? Kapattı...
 
Bir de yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla r540'in temas yüzeyi plastik olduğu için çok çabuk aşınıyor diyorlar. R540'ın fiyatı cidden uygun fakat söylenildiği gibi çabuk aşınıyorsa r550 ya da 105 daha mantıklı olabilir mi ? @Onur YCL
 
@uguryilmaz144 uzun bir süre r540 kullandım dediğin gibi orta kısım aşınıyor.Orta kısmı çelik olanlardan almak daha faydalı ben look keo 2 kullanıyorum şuan memnunum hem hafif hem bakımı kolay
Benim eski pedallar orta kısım erimiş 1.5 yılda
20161004_131849.jpg
 
@Ertan M.
Evet genel kanı r540'ın platform kısmının aşındığı yönünde. R550'nin platformu hem daha geniş hem de 105 gibi metal görünüyor fakat malzemeyle ilgili bir bilgi yok, 105'ler gibi paslanmaz çelik değil diye düşünüyorum. Ne dersiniz R540'a şans verilir mi yoksa üstüne koyup R550 ya da 105 mi almalı? R540'da cidden ucuz ama :)
 
@uguryilmaz144 r540 kullandığım süre boyunca bir sıkıntı yaşamadım tavsiye ederim fiyat performans oranı yüksek çiftinin ağırlığı 320 gramdı yanılmıyorsam dediğiniz gibi taban yüzeyi ultegra pedal gibi geniş değil ama sürekli pedal değiştirmektense bir kere alınıp uzun süre kullanmak daha mantıklı ben olsam 105 veya üstü bir model alırdım.
(link)
(link)
 
@uguryilmaz144 Uğur hiç kafanı karıştırma kısıtlı bir bütçen varsa r540 al. Hatta merlinde ayakkabı ile kampanyaları oluyor bazen. Görsel olarak da tatmin edici. Fiyat/fayda oranı iyi olan ürünlerden. Benim sıkıntım kallerden yanaydı 1 ayda eridi. Çifti 50 lira ve pahalı bana göre.
 
@uguryilmaz144 youtube'da ask a mechanic videosunda Shimano pedalları karşılaşyırmıilardı. 105 tavsiye ediyorlar. 540 biraz ağır ve çabuk aşınıyor. Ultegra ise 105'ten pek farklı değil ve pahalı.
 
  • Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@Auron Sanchez
Üzdün bak şimdi :(
 
Merhabalar,
@uguryilmaz144
r540 yerine benzer fiyatta time xpresso 2 öneririm. Timeların rulmanlarına biraz sıkıntılı diyorlar; fakat ağırlık hastalığınız varsa fiyatına göre mükemmel.
Ağırlıkları:
r540: Weight: 330 grams per pair
Time Xpresso 2: Weight: 220 g/pair
105: Weight: 285 grams per pair
Ultegra:
Weight (g):260

ağırlıklar wiggle.com'dan alınmıştır.
Saygılarımla
 
  • Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Arkadaşlar gram hastalığına kapılırken servis, bakım ve kullanım ömrünüde göz önünde bulundurun.
Time xpresso 2 yorumuna bakıyorsun ya 2 saatte kırılmış, yada düşük kalite malzemeden bahsedilmiş.
 
Geri