ayağınızda spd olduğunu bir an olsun aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. gerekirse ilk birkaç gün sürekli içinizden tekrarlayın "ayağımda spd var, ayağımda spd var" diye
ve şu da kesindir, spd pedal kullanırken kaza riskiniz her zaman daha yüksektir.. spd'den düzgün bir şekilde inmeyi öğrendiğinizde sırada daha zoru var, beklenmedik bir durumda ayağınızı refleksle spdden çıkartabilmek.. bu ciddi zaman ve (yetenek demek istiyorum) gerektiren bir iş. örneğin ani fren yapmanız gereken bir durum düşünün, öyle ani yapmak zorunda kaldınız ki freni, arka jantınız hafiften kaymaya başladı, yada azıcık kayacak. bu durumda refleks olarak ilk yaptığımız şey ayaklarımızı pedaldan çekip, dengemizi sağlamaya yardımcı olarak kullanmamız (bilirsiniz, ayaklarınızı sağa -ya da- sola doğru açıp dengemizi korumaktan behsediyorum). bunu spd pedalla tabiki yapamayız.. ve bir acil durum anında, acil fren yapmamız gereken anda ayağımızda spd pedal olduğunu unutup bu hareketi yapmaya çalışabiliriz..
bunlara da hazırlıklı olmak lazım

spd kullanırken dikkat ve konsantrasyonunuzu bir tık daha yukarı çekmeniz gerekiyor.. yoksa, devrilip gidiyoruz

devrildikten sonraki gülümseme "rezil oldum ama eğlendim hehe" gülüşüdür bu arada

o anki his anlatılmaz yaşanır
------------------------------------------------------------------------------------------------------
aklıma gelmişken video;