Scudo Sports

Spd pedal kazaları? ( video içerir)

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
5
Selam dostlar. Spd pedal kullanmadan önce teoride birtakım ön bilgiler edinmek istedim. Maksat, kullanım esnasında olumsuz yönde başıma neler gelebileceğini önceden kestirebilmek ve bunlara göre pratikte ön tedbirler almaktı. Ta ki şu videoyla karşılaşana dek. Bu gördüklerim bütün hesaplamalarımı alt üst etti diyebilirim. Başkası gözü önünde bisiklete yapışık vaziyette düşmekten daha kötü ne olabilir ki. ? Görebildiğim kadarıyla düşüş kaçınılmaz öyle mi? Umarım videoda gorduklerim bir zaman sonra tecrübe edeceklerimle şu noktada kesişmezler: Düşmek!

Scudo
Hepsinin tecrübesizlik ve acele hareketlerden kaynaklandığını düşünüyorum kimse alağımım dış kısmını dışarı bükmeye çalışmamış açılma mekanizmasının gerektiği şekilde açmazsanız böyle bir durum olası görünüyor. Siz alışırsanız bunun gibi sıkıntınız olmaz diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Spd pedal kullanmadan önce aynı kaygıları bende yaşıyordum. 4 aydır kullanıyorum hiç düşmedim crankbrothers candy kullanıyorum shimanoya göre takma çıkartma daha basit sertlik ayarı yok, açıkçası spd pedal olmayan bisikleti kullanırken kendimi rahat hissetmiyorum.

*ayağının dış kısmını

Taktığımdan beri 3 kez kaza yaptım.
İlki, ilk taktığımda maçka parkında denerken. Tak çıkar yaptım defalarca, sürüp durdum sorun yok; tepeye kadar sürüp parktan çıkıp eve gideceğim, pedal değiştirdiğimi tamamen unutup sola devrildim durunca.

Diğer ikisi ise tamamen benim hıyarlığımdan. Durunca tek pedalı çıkarıp basıyorum yere, arkada da 10 kg yük varken takılı tarafa gelmişti ağırlık, çıkamadığım tarafa devrildim yine. Bunların haricinde hiç sıkıntı yaşamadım. Yoğun yerlerde, potansiyel tehlike olan noktalarda önceden pedalı çıkaracak bilince sahip oluyorsun zaten.

İzlediklerim bende bir şey törpülemedi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
korkulacak bir şey yok çok kolay alışırsınız. hatta alıştıktan sonra normal pedalı kullanmak zor olur. spd varmış gibi davranıp, pedala abanıp düşme tehlikesi yaşadığım oldu birkaç kez. :)

Bende spd yüzünden sağlam bir diz sakatlığı yaşadım. Bu konuda kendime şuan güvenmediğimden şehir içi kullanmıyorum. Sadece uzun turlarda..

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Track stand i öğrenirseniz düşme ihtimalini düşünmenize bile gerek kalmaz. 1 yılı aşkın süredir hiç düşmedim(spd yüzünden) Hatta bir arkadaşım track standi abartmıştı videosunu da yeri gelmişken göstereyim :)

spd de bisikletin uyuşturucusu bir kere verimli kullanmaya başladın mı düz pedal çok daha zor oluyor.yazın bir ara normal giyinsem de spd alıp ayakkabıları çantaya atıyordum öyle aman aman korkulacak bir şey yok.

mantığı kavradıktan sonra ilk denemeleri grup sürüşünde yapınca daha iyi oluyor gruptakilerin pedal çözme sesini duyunca veya görünce sizinde aklınıza geliyor

@Çağlar Çağlayan arkadaş baya kitabını yazmış :)

Dikkatinizden kaçan bir nokta var! o da düşenlerin hepsi düşerken ve kalkarken gülümsüyorlar ;) Yani korkacak bir şey yok. En fazla düştüğünüzde yüzünüzde gülümsemeyle kalkarsınız ve anınızı burada paylaşırsınız. Üzerinizde kamera ekipmanı olursa ne ala bizlerde sizinle gülümseriz :D

Tek sıkıntım nadiren de olsa durur vaziyette tek ayak boştayken kilitli ayağa vücut ağırlığımı verip düşer gibi olmam :) bisikletten vazgeçerim spd'den vazgeçmem o derece :)

bende sumuk gibi yere yapistim bi kere, pedal cikmamisti ayagimdan megerse kalleri iyice skmak gerekiyomus benimkiler gevsemis o sebepten cikaramamatim.haberiniz olsun.

• Beğen
3 kere düştüm patates çuvalı gibi :) birinde sol el bileğim kırıldı sandım buna rağmen şu anda vazgeçilmezim. Eşimi de alıştırmaya çalışıyorum. İlk dışarıda denemesinde 10 metre sonra düştü. Yanından geçen 2 tane kadıncağız hemen yardıma koşup "aman evladım ne kadar da güzel geliyordun nasıl düşüverdin?" diye sorunca yerde ekşi suratla kahkahayı bastı arkasından da ben :D Tam önümde düştüğünden kendi düşüşlerimi görmüş gibi oldum gerçekten komik oluyormuş çizgi filmlerdeki gibi ...
Bence çekinmeyin takın gitsin.

ayağınızda spd olduğunu bir an olsun aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. gerekirse ilk birkaç gün sürekli içinizden tekrarlayın "ayağımda spd var, ayağımda spd var" diye :D

ve şu da kesindir, spd pedal kullanırken kaza riskiniz her zaman daha yüksektir.. spd'den düzgün bir şekilde inmeyi öğrendiğinizde sırada daha zoru var, beklenmedik bir durumda ayağınızı refleksle spdden çıkartabilmek.. bu ciddi zaman ve (yetenek demek istiyorum) gerektiren bir iş. örneğin ani fren yapmanız gereken bir durum düşünün, öyle ani yapmak zorunda kaldınız ki freni, arka jantınız hafiften kaymaya başladı, yada azıcık kayacak. bu durumda refleks olarak ilk yaptığımız şey ayaklarımızı pedaldan çekip, dengemizi sağlamaya yardımcı olarak kullanmamız (bilirsiniz, ayaklarınızı sağa -ya da- sola doğru açıp dengemizi korumaktan behsediyorum). bunu spd pedalla tabiki yapamayız.. ve bir acil durum anında, acil fren yapmamız gereken anda ayağımızda spd pedal olduğunu unutup bu hareketi yapmaya çalışabiliriz..

bunlara da hazırlıklı olmak lazım :) spd kullanırken dikkat ve konsantrasyonunuzu bir tık daha yukarı çekmeniz gerekiyor.. yoksa, devrilip gidiyoruz :D devrildikten sonraki gülümseme "rezil oldum ama eğlendim hehe" gülüşüdür bu arada :D o anki his anlatılmaz yaşanır

------------------------------------------------------------------------------------------------------
aklıma gelmişken video;

• Beğen
Tepkiler: gokhankoc
Bende spd ye geçeli 1 ay oldu izlenimlerim olumlu . Ufak tefek kazalar atlattım ama bunlar normal spd pedal alışkanlık isteyen birsey. Ben ilk 1 haftada o kadar şartlandırmışımki kendimi spd yi unutmamak için yolda yürürken önümde birisi durdumu yada bir şey çıktımı direk topuğumu dışa döndüresim geliyordu :D

• Hahaha
Tepkiler: alperaydin
SPD pedal kilitlenebilen bir pedal sistemidir. SPD nin açılımı “ShimanoPedaling Dynamics” dir. İlk Shimano firması tarafından üretilmiştir,daha sonra tüm bu pedal sistemlerinin genel adı “SPD” olarak adlandırılmıştır.

Herşeyde biraz acemilik olur,
Matrix filmde bile neo ilk atlamasında düşüyor.
Düşe kalka öğrenmek, diğer zaman diliminde ben bu acıyı biliyorum demektir.

Bir ay filan oldu alalı 3 kere bu şekilde düştüm :) kırık çıkık olmuyor neyse ki sadece iki sefer dirseklerim bir kaç gün ağrıdı onun dışında sorun çıkmadı

Ben kullanmıyorum. Performans iddiam yok, zaten salonda çalışıyorum, bisiklet sürmek üstüne iyi bir kardiyo oluyor. Bir çok kez yaya ve yol kenarına park etmiş araçlar yüzünden tehlike yaşadım, kilitli pedal ile eminim çoğunu düşmeden atlatamazdım. Her sporu profesyoneller gibi giyinip yapmak zorunda olmadığımızı düşünüyorum. Bir çok insan sanki böyle bir zorunluluk varmış gibi hissedip kendini yüzlerce TL harcamak zorunda hissediyor. Kimisi de harcayamadığı için spordan soğuyor.

Bu arada kullandığım pedal Wellgo R146.Magnesium.

• Beğen
Geri