Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Spd Pedal Kilit Montajı

Bozcan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.029
Daha önce NORTHWAVE FUTURA kullanıyordum. Yeni NORTHWAVE LIZZARD BLACK aldım. Kilitleri yeni ayakkabıya gecirdim. Montajı deliklere göre aynı futuradaki gibi hizalayarak yaptım ama sanki ayagıma göre daha biraz daha geride kaldı. Bunun genel gecer bi hizalama methodu var mı? yoksa rahatlıga göre mi yapıyoruz?? Sadece kilitlerin ayakkabı eksenine parallel olması gerektigini yan durmaması gerektigini biliyorum.

Gözunuzun önüne gelmesi için temsili resimleri de ekliyorum.

NORTHWAVE FUTURA
http://img86.imageshack.us/img86/9285/41053298yy3.jpg

NORTHWAVE LIZZARD BLACK
http://img86.imageshack.us/img86/1839/49976925si4.jpg

• Beğen
Tepkiler: karatascaner
Scudo
Önemli olan ayak parmaklarının tam bükülme noktasına pedal milinin denk gelmesi.
Yani ayak parmaklarını yukarı doğru kaldırdığında ayağının tabanında oluşan köşe var ya, işte o köşenin ortası pedal miline denk gelmeli.

Tabi kallerin ayakkabı eksenine paralel olması gerektiği de doğru ve gerekli bir şey.

konuyla alakası yok ama bende yenı aldığınız ayakkabıdan almak ıstıorum ama memnunmusunuz?(ayakkabı sprınte kalkıldığında esniyormu?)

Emir benim konumda karbon tabanlı Shimano'lardan kullandığını söylemişsin. Eğer o ayakkabı altında esniyorsa, bu ayakkabı da esneyecektir.

Bozcan lizzarddan memnun musun acaba?
Ben de almayı düşünüyorum.

ben bu spd işine girdikten sonra ayağımın altında parmaklardan sonra gelen etli kısmında birer tane nasır oluştu.sanırım kalin baskı yaptığı ve pedal gücünü verdiğim yer orası. ben hizalamayı ona göre yapıyorum :)

yok ben teknolojik markalı bir şey isterim diyorsan linki (link)

Ayağın yanlış yeri ile pedala basan çok az insan olabilir . Bu hatalı su içen, hatalı yürüyen , hatalı nefes alan insan oranı kadar beklenir. Çok teknik ve sanatsal bir yansıma gibi kabul edilmesini anlayamıyorum.
SPD PEDAL bilakis hatallı pozisyonda pedala basmanıza yol açabilir. Ayakkabının tabanına vidalama işlemi sırasında satıcınızın ne kadar sizin kişisel özelliklerinizi göz önüne aldığını hatırlamaya çalışın. O nasıl monte etti ise o şekilde kullanmaya devam ediyorsunuz ve size dayatılan vidalama pozisyonunun sizin için en ideal olduğunu kabul ediyorsunuz bu mümkün mü ? Genel geçer bir pozisyona vidalanır ve çok bi yadırgamanız yoksa öylece senelerce kullanırsınız.
Eğer sadece ayakkabı numarası kıstas olsa idi shimano kilit sisteminin yaklaşık 1 er cm tercihli montajına izin vermezdi.

(Hakim olan spd nin doğru pozisyonda pedala basmaya neden olduğu şeklindeki görüşe karşı yazdım bu topic-konu altındaki mesajlarla doğrudan ilgisi yok. )

@jef

konuyla alakasız giriş yaptığım için önce konuyu açan arkadaştan sonra herkezden özür dilerim.,
Sayın Jef,
Özel mesaj atmışsınız ama yeni üye olduğum için cevap veremedim, yanlış anlamayın. sorunuza cevap verecek olursam planlarında İzmir yok, izmire gelmeleri konusunda kandırmaya :) çalıştım ama kısa vadede herhangi birşey görünmüyor...

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Normal spor ayakkabı gibi yurunemiyor. Ben yuruyus de yaparım diyorsanız Futura benzeri bir model seçin. Ama yuruyuş de yapabileceğiniz ayakkabılar bisiklet için yeterince sert değiller. Lizard'ın sertliği bence cok başarılı ve sidi ayakkabılar gibi yumuşamadığını cok rahatlıkla söyleyebilirim. Ayakkabıyı alalı 3 sene oldu. Hala dişlerinin cok büyük bir kısmı duruyor. Bu gidişle tahmini 3-4 sene daha cok rahatlıkla kullanılır. Bu arada yarışlarda da kullanıyorum. Yani sonuna kadar zorlanıyor. Bence fiyat/performans oranı güzel. Verilen paraya tamamen deyiyor.

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: iCg
Geri