Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

SPD pedal kullanımı

SPD pedal, basarken aynı zamanda yukarı çektiği için siz farkında olmasanız bile normal pedallamaya göre %20-%30'luk performans arttırır.
Düşme konusuna gelince ani duruşlar dışında 1-2 defa yeni kullandığınız için düşebilirsiniz.Ani duruşlar da pedalı çıkartamayacağınız için en fazla sağa veya sola yatarsınız.

SPD pedal kullanacak arkadaşlara tavsiyem:

1.Bisikletinizle normal bir çim olan yere gidin, toprak yumuşak olursa daha iyi olur.
2.Pedalı kilitleyerek daireler çizmeye başlayın, düşün, çıkartın, tekrar takın, tekrar düşün hiç önemli değil düşme anında nasıl düşeceğinizi de öğrenmiş olacaksınız.
3.Önemli olan bisikleti yavaşlatıp, durma anına yakın pedalı çıkartabilmeniz bu alıştırmayı çok yaparsanız ani duruşlarda bile pedalı çıkartabilirsiniz.
4.Kendinize güvendiğiniz zaman pedalları kilitleyin ve asvaltı ağlatın gitsin :)

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Scudo
peki spd pedalı ilk kullanışım. trafikte durdum pedalı çıkartamadım sol tarafa yattım düştüm. o sırada arkadan araba geliyorsa beni ezmez mi :ssrtcbya::ssrtcbya:

ayağınızın pedal üstündeki konumunu ayarlamak için çaba sarf etmeyeceğiniz için ritminizi bozmadan pedal çevirmeye daha iyi konsantre olabilirsiniz (tüm olumlu etkilerinin kaynağı bence bu). ayağa kalktığınızda pedalı hem basıp hem de çekerek vücut ağırlığınızı da gereğince kullanıp tempolu ve verimli bir tırmanış yapabilirsiniz. mucize beklemek elbette yanılgı olur, doping etkisi var, genel hissiyata %15-20 civarında olumlu bir etki kattığını düşünüyorum. yokuşun yarısında tükeniyorsanız belki spd kullanarak 20 metre daha fazla gidip öyle tükenebilirsiniz.

SPD-SL öneririm... Pedalı ayarlarken en serbest halde bırakırsanız zaten bileğinizi dışarı doğru yaptığınızda hemen kurtuluyor ayak. Ben evde ilk denerken kaymıştım, ayağımı yere koymak için doğal hareketi yaptığımda ayak pedaldan kolayca kurtuldu.

Bu pedalları verimli kullanmak için teknik geliştirmek gerekiyor. Onunla ilgili de bir çok video mevcut, yardımcı olacağını düşündüğüm bir kaç video ekleyeyim:

Ben şu ayakkabıyı kullanıyorum, memnunum. (Normal ayakkabı numarasından bir fazlasını almak gerekiyor) (başka ayakkabı denemedim)

@Samet Arslan spd-sl yapı olarak yol bisikletleri için tasarlanmıştır. Yani yüksek hız kullanımı için. Bu sebeple ayağın pedaldan çıkarılması daha zordur. Spd ise mtb için tasarlanan bir ürün olduğundan ani durumlara, çukurlara ve ormanda her an karşılaşabilecek şeylere hazırlıklı olunması açısından ayak pedaldan daha kolay kurtulur. Şehir içi alışkın değilseniz spd daha iyi olacaktır. İkinci olarak ta spd-sl ayakkabıları düz taban olur. Tamamen düz ve pürüzsüz bir alt yüzeyleri olur ve rüzgar tutuşu indirgenir. Buda şehir için bisiklet kullanmadığınız zaman yürüyüşleri kısıtlar. Ama spd'de bu olay olmaz. Tabanları yürümeye ve kaymamaya daha müsait

• Beğen
Tepkiler: Samet Arslan
İki dirseğimde, iki diz kapağımda o kadar çok düşme izi mevcut bisiklet sayesinde anlatamam. Adım düşen adam olacaktı o kadar söyleyim, düşerdim kalkıp devam ederdim, sadece sağanak yağmurda mahallenin çaycı çırağına çarptığımda hastanelik oldum kolumdan bardak parçalarını hastanede çıkarmışlardı ve hastane çıkışında bisikletle eve dönmüştüm. Yani diyeceğim o ki ben bile bu kadar düşmeden sonra hala korkuyorum spd pedaldan, yaşlandık sanırım. Eyyorlamam bukadar :D

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
@mehmet şevki
yol bisikletiyle öyle oluyor ya gerçekten, kaptırıp gidiyorum kendimi :)

ani duruşlarda refleks devreye girer. Ben şu ayagimi bir cikarayim da yere koyayim diyemiyor insan. Mtb spd icin konusuyorum mekanizmayi gevsek birakmakta fayda var. Şu ana kadar yolda kilidinden ben istemeden sadece bir kez cikti ama yasadigim tum ani duruslarda ve carpmalarda ben ne oldugunu anlamadan ayagim kurtulmuş oluyordu spd den. Yalniz en gevsekten biraz sıkıda kullaniyorum. Dogrultusunu bozmadigin surece cikmiyor zaten. Duserken sıkıysa ve cikaramazsan dusmek degil de rezil olmak daha cok koyar insana. Kimse gormediyse kalk devam et, bence hic dusmeyenler daha cok korksun. Yakin savunma dersleri verilirken once vuruşlar degil düşüşler ogretilir. Nasıl düşecegini ogrenmek gerekli bisiklette. Hayatin onune cikardigi fenaliklardan kendini savunmak icin.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Geri