Eğer SPD pedala yeni başlıyorsanız ve dağ bisikletiniz varsa kesinlikle ilk 1 saatinizi çim üzerinde geçirin. Ben yapmadım ve gördüm
sonuçlarını...
İlk gün Bostancı'dan çıkıp sahilden Kadıköy ve vapurla ardından Balat, Karaköy, Eminönü, Sultanahmet turu yaptım ve eve geri döndüm.
6 kez düştüm. Hepsi yavaşlama ve ardından o durma sırasında gerçekleşti.
Kaldırımdan çime düştüm. Asfaltta düştüm. Trafik ışıklarında beklerken düştüm. ( Sirkeci ışıklarda oldu ve büyük kaza atlattım . Sola doğru yığıldım direk yola doğru Allah korudu. Arabaya kafadan giriyordum az kalsa :S ) Dönüş yolunda sahilde de düştüm.
Kısacası bisiklet üzerindeki bir patates gibi hissettim tüm gün kendimi... 3-4 yerimde morluklar var
küçük çaplı
Eve geldim inat ettim ve çıkarmayacağım bu pedalı dedim. Forumlara saldırdım . Gördüm ki herkes düşüyor .
Sirkeci ışıklarda o tehlikeyi yaşamasam hiç şu an buraya yazıyor olmazdım. Bugün tekrar çıkacağım .
Bu SPD pedal ile ilgili ilk görüşlerim ;
- Trafikte kullanırken 1 pedal kesinlikle serbest olmalı ya da sürekli tak çıkart yapın öyle kullanın bunu refleks haline getirin.
- Durmadan önce çıkartmayın pedalı , durma kararı verdiğiniz an çıkartın
frene basarken bir anda da spd den kurtulmak için henüz erken
- Rampa çıkarken vites düşürün düşük hızlarda giderken özellikle SPD çok riskli ( Burası Türkiye aniden önünüze herşey çıkabilir. ) ve çat diye yine düşersiniz.
Ama bu SPD o kdr keyifli bir olay ki anlatılmaz yaşanır. Bisikletle bir bütün oluyorsunuz. Enerjinizi tamamen bisiklete aktarıyorsunuz. Rampa çıkmak çok daha kolay ve tüm kas gruplarınız çalışıyor bunu hissediyorsunuz.
Hareket halinde iken iki lastiği de yerden kesebiliyorsunuz mesela
gerçekten keyifli...
Yaptığım tek bir hata vardı o da daha ilk günden Balat'lara gitmek
..ok vardı da yani gittim.
Deneyimlerimi aktarmaya devam edeceğim ;=)