Scudo Sports

Spd pedaldan korkmak

@Eren Can Güldalı

30 Gun ıcınde degıstırme veya ıade hakkın varsa arastır derım

Scudo
@Eren Can Güldalı

Çift fonksiyonlu pedal kullanmanı tavsiye ederim. Bir taraf düz, diğer taraf spd. O korkuyu bende çok yaşayan birisiyim. özellikle arabaları arasında kullanıyorken hep yolun ortasına düşme korkusu oluyor. Kış olduğu için SPD yi çıkardım. Şu an düz kullanıyorum.

@osmankitay

Bu konu bugün öyle bir denk geldi ki. Dün çok boştum. Bütün gün cep telefonundan bisiklet ile ilgili şeyler karıştırıyordum. Daha yeni başladım sayılır bisiklete. Bir iki makale denk geldi bu spd konusunda. Okudukça acayip kanım ısındı. Bir yandan genelde şehir içinde kullanmam bir yandan da acaba abartı mı olur düşüncesi kafamı kurcaladı. Sonra da en en önemlisi düşme durumu. Ben şu an bile trafikte çok kıvrak hareketler yapamıyorum tırsıyorum biraz :)

Sonra sizin dediğiniz gibi çift taraflı pedal düşündüm. Ağırlığı 450 gram olunca biraz tırstım açıkcası. Hoş benim için ağırlık önemsiz kendim 115 kiloyum zaten :agla: Alırsam mtb alır kullanırım her ne kadar şehir bisikleti kullansam da. Bu sistem aslında kayaktaki bağlama gibi çalışsa düştüğünüz de de otomatik atsa süper olurmuş :)

@osmankitay

kolay çıkıyor aslında bi kere çıkartamadıydım hızlıca çektim ayagımı çıktı da yolda yapamam böyle :D

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
Spd den kuvvet alırken ayakda rampa falan çıkarken bisiklet sağa sola yamulduğu esnada ayakkabı yan gelip spdnin çıkmasından korkuyor insan, o esnada dengeyi kaybettirip düşürebilir belki

@emrah9700

bilemiyorum dün yokuş çıktım çok dik değildi yaşamadım oyle ama oyle bi performans sağlıyor ki km saati 30 gösteriyordu :D

@Eren Can Güldalı

30km hız ile yokuş mu çıkıyordunuz.?

SPD sistemli pedallar ciddi performans farkı yaratıyor. Ben de yakında geçmeyi düşünüyorum. Şu an kalpiyeli pedal kullanıyorum. Açıkçası maddi olarak daha basit daha hesaplı ama SPD'nin güç kazancı bakımdan aşağıda bir aparat. Düşme konusuna gelince de ben ikisini de kullandım arkadaşların dediği gibi bazı şeyler refleksleşiyor. Pedalın kalinin biraz gevşetmekte fayda var bir süre sonra zaten refleks edinince gevşeklikliği sıkılaştırıyorsun. Biraz daha sabır derim. Ben ne spd'siz ne de kalipesiz binemez oldum...Güzel sistem...

Bu arada benim her zaman zayıf ayağım her an duracakmış gibi tetikte... :) bu da bi pratiklik bana göre

@SerkanH

aynen öyle ama pek dik değildi yani normalde 10 üstüne zar zor çıktığım yokuş spd nin verdiği hırsla mı desem yoksa spd etkisimi desem abanmıştım :D

Sanırim herkezin başına geliyor bende ilk takıp kullandıgımda ilk 1.km bir yan yatıs [emoji1] daha sonrasındada unutmuş oldugum için bir takla ama zamanla arkadaşların dediği gibi reflex ve alıskanlık haline geliyor

• Beğen
Tepkiler: invictustr
Bende bugün ilk düşüşümü yaşadım. Dalgınlık mı desem başka bir şey mi ama buradakilerde çok farklı :D

Bugün sabit hızımda ilerlerken kırmızı ışık yandı bende 20 metre kala sol taraftaki pedalı çıkardım ve öyle ışıklara kadar sürdüm. Durdum ve yere ayağımı koyacakken sol pedal kilitlendi sağı da çıkarmadığımdan dolayı sol tarafıma devrildim. İlk sol diz yere geldi sonrasında sırtımı yanımda duran jipin tekerleğinde buldum :D Jipin içindekiler bir şeyim olup olmadığını sordu ama bir şey olmadı :)

Artık böyle düşe kalka, tecrübe ede ede alışacağız :)

spd kullanmaya ilk başladığımda sağ tarafıma düştüm ve sağ bilekteki kaslari zedelemiştim. iyi bir tecrübe olmuştu. alışana kadar üşmeler kalkmalar oluyor tabi ki :D

• Beğen
Tepkiler: invictustr
Eğer SPD pedala yeni başlıyorsanız ve dağ bisikletiniz varsa kesinlikle ilk 1 saatinizi çim üzerinde geçirin. Ben yapmadım ve gördüm :) sonuçlarını...

İlk gün Bostancı'dan çıkıp sahilden Kadıköy ve vapurla ardından Balat, Karaköy, Eminönü, Sultanahmet turu yaptım ve eve geri döndüm.

6 kez düştüm. Hepsi yavaşlama ve ardından o durma sırasında gerçekleşti.

Kaldırımdan çime düştüm. Asfaltta düştüm. Trafik ışıklarında beklerken düştüm. ( Sirkeci ışıklarda oldu ve büyük kaza atlattım . Sola doğru yığıldım direk yola doğru Allah korudu. Arabaya kafadan giriyordum az kalsa :S ) Dönüş yolunda sahilde de düştüm.

Kısacası bisiklet üzerindeki bir patates gibi hissettim tüm gün kendimi... 3-4 yerimde morluklar var :) küçük çaplı

Eve geldim inat ettim ve çıkarmayacağım bu pedalı dedim. Forumlara saldırdım . Gördüm ki herkes düşüyor .

Sirkeci ışıklarda o tehlikeyi yaşamasam hiç şu an buraya yazıyor olmazdım. Bugün tekrar çıkacağım .

Bu SPD pedal ile ilgili ilk görüşlerim ;

- Trafikte kullanırken 1 pedal kesinlikle serbest olmalı ya da sürekli tak çıkart yapın öyle kullanın bunu refleks haline getirin.
- Durmadan önce çıkartmayın pedalı , durma kararı verdiğiniz an çıkartın :) frene basarken bir anda da spd den kurtulmak için henüz erken
- Rampa çıkarken vites düşürün düşük hızlarda giderken özellikle SPD çok riskli ( Burası Türkiye aniden önünüze herşey çıkabilir. ) ve çat diye yine düşersiniz.

Ama bu SPD o kdr keyifli bir olay ki anlatılmaz yaşanır. Bisikletle bir bütün oluyorsunuz. Enerjinizi tamamen bisiklete aktarıyorsunuz. Rampa çıkmak çok daha kolay ve tüm kas gruplarınız çalışıyor bunu hissediyorsunuz.

Hareket halinde iken iki lastiği de yerden kesebiliyorsunuz mesela :D gerçekten keyifli...

Yaptığım tek bir hata vardı o da daha ilk günden Balat'lara gitmek :) ..ok vardı da yani gittim.

Deneyimlerimi aktarmaya devam edeceğim ;=)

En komik, utanç verici ve tehlikeli spd kaynaklı düşüşü ben yaşamışımdır muhtemelen.
Bundan 3 sene önce ilk spd pedalımı aldığımda ben de çıkartamamaktan çekiniyordum ondan pek durmadan hızla gidip geliyordum eve kadar modadan çıkıp sahil yolundan. Eve gelirken de 1 sokak geriden çıkartıyordum daha yavaşlarken.
Bir gün Bostancı'dan bağdat caddesine girdim, kırmızı ışıkta arabaların arasında ayağımı çıkartamayınca yanımdaki sarı minibüse tutundum. Buraya kadar herşey çok güzeldi, kendimi takdir ettim falan derken yeşil yandı, ben pedala basamadım, dolmuş gitti :) ben de sağ tarafıma efektsiz bir şekilde düştüm etraftan insanlar garip garip bana bakıyordu. Bir tanesi hatta, artiste bak giyinmiş kuşanmış bisiklete baymış parayı binmeyi bilmiyor demişti. Çok utandım ama ilk ve son düşüşüm oldu spd yüzünden olan :)

@MTE
Bisiklet üstünde patates tabirine bittim :D

Ne kadar dikkatli de olsanız yine de bir şekilde düşüyorsunuz. Arkamdaki kamyon trafiği yüzünden kenarda durmak için yavaşladım ve sol spd'yi açmıştım. (solak olduğum için ilk sol ayağımı yere koyarım.) Tam durma noktasına gelip sol ayağımı yerle temas ettirmeden 1 saniye önce yanımdan geçen kamyonun rüzgarı sebebiyle sağ tarafa doğru slow motion tadında düşüş yaptım. Hem spd ile hem de yeni bisikletimle ilk düşüşümü gerçekleştirmiştim :)

Spd kullanıp ışıklarda düşmeyen bizden değildir! :D Benim önerim pedalın sertliğini düşürmendir. Birkac kez düşmekten kurtuldum ani bir refleksle çıkıyor

Geri