Scudo Sports

SPD seçimi

Tayfur, ben SPD ye geçmeden önce Kalpiye kullandım ama bir türlü alışamamıştım.Kullanış bakımından SPD gerçekten daha kolay.Fiyat konusuna birşey diyemiyeceğim........... ;)

Scudo
abi herhalde daha kolaydır. Fiyat 14 e 1 olunca ister istemez cüzdan meylediyor kalpiyeye. :) Gerçi arazide biraz tehlikeli olabilir ama...

murat kilitli pedalla bişi olmaz..
takii çok çamur girene kadar ... (çamurluyken sıkışıyor bazen)
:D
arazi sürüşlerinde beni çok kere kurtarmıştır düşmekten. bisiklete hakimiyetini olumlu yönde etkiliyor. herkesin dediği gibi düşük hızlarda düşüş olabiliyor ilşk başlarda. ama zorda kalınca yusufun gücüyle her zaman çıkıyor ;)

artısı eksisinden bence fazla artık her amaca uygun ve fiyat aralığında türkiyede pedal bulmak mumkun.

Dogrusu senin bu tereddutune sasırdım murat arkadas;
Ben 4 yıldır spd kullanıyorum. İşin tuhaf yanı spd kullanmaya baslayınca bisikletten düsmemeye başladım. Öncesinde hep düserdim. Bunun bir nedeni de ayagımdaki sakatlık. Ayak bilegi kaslarımdaki kopmadan sonra ayak bicimimde bir bozulma oldu bunun sonucunda da normal pedalla bısıklet suremıyorum hele bırde onumde rampa olursa ımkansız oluyor bısıkletın ustunde durmak.
Spd yi kullanmaya baslayınca refleksler 3-4 gun ıcınde kosullanıyor zaten. ani bir hareket veya tehlike hissi durumunda hemen ckardıgınızı gorunce sasırırsınız. Cunku dedıgım gıbı kosullu refleksler bu gibi durumlarda ayaklarınızı anında yana cevırmenıze neden oluyor bu da spd nın acılıs hareketıdır zaten. kullanmaya basladıgımdan bu yana sadece 1 defa düşmüş biri olarak spd olmadan bisiklet sremiyorum ben.
Birde bacak kaslarındaki yükü alt ve üst kaslara paylastırmasından dolayı performans artırmak gibi bir durumu var spd nin. Normal pedallar sadece üst kasları zorlarken spd bas-cek seklinde bir kullanıma olanak sagladıgı icin alt kaslarında calısmasını saglıyor bu durumda yük kazancı yarıyarıya oluyor.
Gunluk yasamımda da ayagmda her zaman Spd ayakkabılarıyla dolastıgımı belkı gormussundur Murat aka; gerci beni bisikletsiz olarak 1-2 defa ancak görmüşsündür ya neyse..
----En kısa zamanda yeniden aranize katılabilmke dileğiyle :(
Yeni yılınız kutlu olsun ve önünüzdeki günler sizin icin iyi seyler göstersin.

Yaf kalpiyeyi ben de kullandım ama kilitli sistemin yerine kesinlikle tutamaz... Bir defa kayışlarıyla kullandığınızda çıkar mı çıkmaz mı bellki değil... Kayışsız kullandığınızda da öne kaymayı engellemekten bakşa bi işe yaramıyor. He bir de zamanla ayakkabılarınızın üst kısmı mahvediyor...

valla ben kalpiyeyi falan hayatta kullanmadım bisiklete binmeye başladığımdan beri spd kullanıyorum 1-2 tabiiki düştüm alışana kadar ama kesinlikle hiç 1 şeye değişmem ayrıca arkadaşın dediği gibi spd de pedal devrinde 1 devamlılık sağlıyorsun bas-çek ile... kasların gelişimine faydası zaten tartışılmaz... zaten benim de dışarda kullanmak için başka ayakkabım yok 2 tane spd im war yetio bana :D

Arkadaşlar hafta sonu pd 324 aldım ( tek tarafı platform diğer tarafı kilitli olan model) sınavlar yüzünden pek denemeye fırsatım olamadı. Spd ayakkabıyı henüz alamadığıdan tam randımanlı değil tabii ama oldukça hoşuma gittiğini söyleyebilirim..( yani eski plastik dağılmaya yüz tutmuş pedallarla karşılaştırdığımda :) Ancak bana kalırsa tek bir zayıflığı var oda genelde kilitli tarafının yukarı doğru gelmesi, bu da spd siz kullanımda biraz rahatsızlık yaratıyor..ama bisikletimi babamla sürdüğüm için bana en uygun alternatif... Tavsiyeleri için tüm arkadaşlara teşekkürler

arkadaşlar önemli olan ayakkabının markası değil
ayağının rahat etmesi ve konforlu bir sürüş keyfi sağlaması

Shımano'nun SH-M120-s modeli sizce nasıldır?? orman ve şehiriçinde işimi görür ü acaba?? aslında şehir içinde işimi görecek aslında ama orman konusunda kararsızım... :rolleyes:

ben Nike-Kato kullanıyorum..boğazsız olanından.. 3mevsim için güzel...kışın kalın çorap giyersen..bi sorun olmuyo..ama yağmur çamur yaz kış her koşulda faaliyet yaparım diyosan, 2 tane ayakkabı şart...çünkü kışın ayakların üşüyo kesinlikle bu seni hayattan tiksindiriyo...yazın da ayakların pişiyo bu da dayanılmaz bir acı..hele bi de turda, evinden yurdundan uzakta ve pedal basmak zorundaysan...

Kış şartları için ikinci bir ayakkabı yerine kalın bir çift çorap ve ayakkabının üzeri için güzel bi patik yeterli olur bence. Zaten vücudu ısıttıktan sonra insanın ayakları üşümüyor. Bunu geçen haftasonu Belgrad'da tattım. Su+Buz karışımı olan bir yerde ayağımı yere koydum, sağ ayağım bileğime kadar gömüldü. Sadece 2 dk sonra ayağım yeniden sıcacıktı... Ben de Adidas Durango kullanıyorum ayakkabı olarak. Türkiye'de var mı bilmiyorum ama çok güzel ve rahat bir ayakkabı. Gayet de memnunum, ama bi çift patik almak şart oldu.... http://www.nashbar.com/nashbar_photos/medium/AD-DUR.gif

Shimano'nun üst model bir ayakkabısı.. Her yerde işini görür. Tamam altı biraz serttir ama bu kadar da detaya girmeye gerek yok.. Her ürün her yere uyar diye bir şey yok. O ayakkabı yürüyüş için yapılmamış zaten. Ama yok ille de şehire uysun diyorsan başka ayakkabı alacaksın Çaça..

• Beğen
Tepkiler: çağatay_çankaya

Arkadaşlar bu kış aylarında ayakkabının ıslanma ve içeri su çekme sorununu çözmek için Survival marka ayakkabı kılıfları yaptırdım. Ben kullanıyorum.. Yıllardır ilk defa ayaklarım kuru kaldı ve daha az üşüdü.. 20 YTL "cezası" var..Bu kadar ıslanmaya değmez..SPD ile de kullanılıyor..Sitede var. (yesilbisiklet.com)

Ayağınızın ıslanmasını istemiyorsanız "su geçirmez çorap" kullanabilirsiniz. Sealskinz marka coraplar gayet iyi ama pahalı. (30 euro) :cool:

ben de shimanonun kılıfları war, ilk yarışta denediğim için 1az yıprandı :D ama terziye altını diktirmek zorunda kaldım dolayısıyla alttaki dikişlerden su geçirio ama hala kullanıyorum ama şu anda kılıftan ziyade gortex bot istiorum kış kullanımı iççn...

gortex botla bisiklete binilmiyor. denedim. :D

Bisiklete yeni yeni merak sardığım zamanlarda içi miflonlu naylon çizme ile binmiştim.Çokta kötü değildi doğruyu söylemek gerekirse....... :D

sanırım sen yanlış 1 deneme yapmışsın tayfur çünkü ben bisikletimi spd siz kullanmayacağım için spd li 1 bot alacam bu da tabiiki bisiklet kullanmaya uygun 1 bot olacaktır haa gortex olurmu bilmemde benim için öncelikli olan su geçirmemesi çünkü okula gidip gelirken herşeyimi değiştiriom ama ayakkabı ıslak kalıo ve ordan dolayı üşüom... kılıf bazen yetersiz kalıyor çünkü...

yahu ben normal lafuma falan botu alıp bineceksin zannettim. :D spd li botla tabii ki binilir adı üstünde spd uyumlu bot! :D

Geri