Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Specialized Allez C2 / Mosso TCA 730

Volks

Forum Demirbaşı
Tepki
584
İsim
Volkan
Bisiklet
Specialized
Merhaba ,

Yaklaşık 6 aylık MTB deneyimimden sonra yol bisikletine geçmeye karar verdim. Başlıkta ki 2 bisiklet arasında muallakta kaldım.
Mosso TCA 730 105 set
(link)
Specialized da Claris var, aktif pedal da var. Fiyatları yaklaşık aynı.
(link)
(link)
Bisikleti alınca ortalama beni 1-2 sene götürsün bir şey almadan max jant seti alırım. Sizce claris setli Specialized ı mı almalı yoksa Mosso 105 i mi ? Tercihiniz hangisinden yana olurdu ya da alternatif ne önerirsiniz ?
DipNot ;
Bisikleti, takılmak için ciddi antrenman tarzında kullanacağım. Amatör yarışlara vs girmek için istiyorum. Keyif için, sahilde 20-30 km gidip gelmek değil yani amacım ..
Ona göre sunarsınız fikirlerinizi sevinirim.

Scudo
Hocam claris'in 1-2 sene götüreceğini hiç sanmıyorum. O paraya veripte claris kullanmak ayrı konu. Tavsiye etmem. 105 le claris arasında dağlar dağlar kadar fark vardır.

Bütçenizin yettiği şekilde salcano carraro gibi markalara bakın beğendinizi alın.

Birazdan marka fanboyları gelir yok efendim kadro kalitesi HADİ ORDAN!

Eğer Paran en az tiagralı üst düzey markalara yetiyorsa onları alacaksın yetmiyorsa 2 bin₺ veripte clarisli bisiklete binmek saçmalıktan başka bir şey değildir

Düşük sistemden başlayıp yükseltmek en mantıklısı. Aradaki farkı kendiniz hissediyorsunuz. İlk kullanım için 105 alırsanız size çok sıradan gelir, ultegra-dura gibi sistemlere para yetiştirmeye çalışırsınız, aman demekte fayda var.

D.N:Kendim sora-tiagra-105-ultegra sırasıyla kullandım şu zamana kadar. iyi ki yapmışım diyorum.

@Volks Ben hem SPECIALIZED kullandım, şu anda da MOSSO 105 setli kullanıyorum. Tam da adamına denk geldi bu konu :)
Hani araştırmaya çok araştırırsınız ancak şunu belirtmeliyim, specilalizedin emin olun vidaları bile mosso dan çok farklı. Olaya marka açısından bakmanızı öneririm.
Çünkü iki markanın bisikletini de kullandım. Hani şu an mosso dan memnunum ancak specialized gerçekten çok farklı bir konumda...
İleri 'de donanımda değişikliğe gidersiniz bence. Benim tavsiyem Specialized yönünde. :harika:

Mosso alıp daha sonra kadro değişikliği de yapabilirsin.

@sinemaperdesi Aaa yoksa siz fanboy musunuz? :D Kadro kaliteleri arasında hiç fark olur mu canım?

Kusura bakmayın ama Mosso kadronun üzerine yazdığı kelimeyi bile yanlış yazan bir firma. O şekilde de satıyor bisikleti. Böyle kadroda iyi bir mühendislik ve kalite beklemek ne kadar gerçekçi bilemiyorum. Benim görüşüme ve tecrübeme göre grupset için bisiklet alınmaz. Spe. almasanız da, özellikle yol bisikleti için belirli bir çıtanın üzerindeki markaları tercih etmenizi öneririm.

@Berk Karaca Farklı kişinin mesajını sehven alıntı yaptınız sanırım. Ben yukarıda specialized'i önermiştim... Gurupsetinden dolayı tercih edilebilir gibi bir ifadem de olmamış. Benim önerim zaten yukarıda yazıyor. !

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@sinemaperdesi Biliyorum hocam, size hitaben yazdığım kısmı ironik olarak yazdım. Ciddi değildim yani. O yüzden gülme ifadesi kullandım. Grupset ile ilgili olan kısmı başlıkta sorulan soruya cevaben yazdım. Yazıyı paragrafa ayırarak editledim, daha açık oldu sanırım.

• Beğen
Tepkiler: sinemaperdesi
ben üstadların yalancısıyım, yol bisikletinde öncelik sırası kadro,jant ve grup set olması gerektiğini söylüyorlar ki bence de haklılar değerlendirmenizi bu kıstasa göre yapmanızı öneririm zaten bu sıralama ödenen paranın da büyükten küçüğe sıralaması olduğuna göre ekonomi bilimi de bunu doğruluyor demektir :D

• Beğen
@Volks , amatör yarislara girmek icin ve ciddi anlamda bir bisiklet kullanicisi olmak icin size tek önerim, fiyat citasini yükseltin olur :)

Kararsiz kaldiginiz bisikletlerin agirligi, aerodinamik yapisi ve vites grublari size kötü deneyim yasatabilir.

bol sans.

Bence wizart 7.8 karbon alın ne kadro nede seti değiştirmeye gerek yok
3000 tl civarında satılıyor

• Beğen
işte şimdilik amatör olarak bu kadar çıkabiliyorum @Uyar Sinan :)
bende isterim, sağlam bir karbon kadro alıp sürmeyi fakat çıta düşük, hedef büyükten başlarsak ideal olacak gibi..
Malum, her şey €/$ üstünden ve aldı başını gidiyorlar, onları da göz önünde bulundurmak gerek..

• Beğen
@ertanmrtz ' da dediği gibi kadro değiştirmek grup set değiştirmekten nispeten daha kolay ve daha mantıklı bence. mosso' nun sırf vitesleri değil göbeklerde 105, oda ayrı bir alım sebebi. uzun vadede yükseltme yapmadan mosso daha mutlu eder bu çok açık bence.

ben olsam mosso yu alır elime para geçince güzel bir kadro sonra da güzel bir jant seti alırdım.

Vites sistemi sürüşün belli bir bölümünü etkiliyor, kadro ise bütün sürüşü... Bir ay önce farklı bir kategoride benzer bir seçim yapmak zorundaydım. tercihim daha pahallıya daha daha düşük komponentli Specialized'dan yana oldu. ve pişman olmadım.

Bunun sebebi: Hepimiz bisiklete hobi ve kişisel tatmin açısından bakıyoruz. Bana göre bisiklet üzerinde önemli olan bisikletin üzerinde olduğum için değil pedal çevirdiğim için yorulmak. bisikletin senden aldığı enerjiyi yola kayıpsız iletmesi.. bu doğrultuda önemli birleşenler sırasıyla kadro set, jant takımı, lastikler, vites sistemi, son olarak gerisi..

yalnız Claris de en düşük seviye olduğu için nasıl bir bıkkınlık getirir bilemem. Önemli bir eksi... Aynakol ve rubleyi değiştirmesen bile aktarıcıları değiştirmek isteyebilirsin. önemli bir eksi.. Yalnız arka aktarıcıdan başlayarak kademe kademe grup seti yükseltebilirsin. eskileri de satarsan seni çok yormaz.

Maalesef Mosso kadrolu bisiklet kullanmadım. Onun hakkında yorum yapamayacağım.

BU KADAR YAZDIKTAN SONRA ALEZİN MAŞASININ ALU OLDUĞUNU FARKETTİM. bu bir eksi daha yazar. Karbon maşa yoldaki pürüzlerden dolayı oluşan titreşim yorgunluğunu inanılmaz azaltıyor.

aşağıdaki bisikletleri de inceleyebilirsiniz. aşağıdakiler yukarıdaki iki bisikletin ortasında duruyor.

• Beğen
Claris kulladım ayarları iyi yapıldığı sürece kesinlikle sizi üzmez.Bir de herşey donanım değil maalesef alınan şey içine sinecek.Sonuç olarak hangise içinize siniyorsa,hangisini sürerken mutlu olacaksanız onu alın :)

ben mosso kullanıyorum kötü olan kötüden kastım düşük kalite hissettiren gidon sele ve jantlar bunlar değiştiğinden çok güzel olabilir ama böylede gayet iş yapıyor ama salcanoya bak derim ordaki parçalarda kaliteliye benziyor ama kadro kalitesi mossonun daha iyidir ona göre ya da soralı sistem bunada bakabilirsin

valla hocam fanboy falan değilim allaha şükür ama şöyle bir durum da var claris setli bisikletlerin fiyat aralığı genel olarak 1300-1800 arası allez c2 bu fiyatın biraz üzerinde ama specialized da çok iyi bir marka kadro kalitesi falan diye başlamayacağım çünkü mosso da bir çok markaya fason kadro üretiyor asla kötü demeyiz.
Ben olsam specialized allez c2'yi alıp clarisleri yıpratana kadar birikim yapar iyi bir grupset ve jant seti ile bütçem ölçüsünde taçlandırırdım. Yurt dışı fiyatları (grupset için) Türkiye'ye göre bayağı bir uygun.

Ama ben alayım bir kere bir daha masraf yapamam diyorsanız o zaman mosso. Bu arada kadroyu mühendis tasarlar. Baskıyı mühendis yapmaz. Baskı hatasıyla kadro kalitesini ilişkilendirmek doğru olmaz.
Her ne kadar Sarbi durumuna benzese de...

Mosso nun kadrosuna söylenmişsiniz ama şöyle de bir durum var , 2. ağızdan söylüyorum.
Kapadokyaya Gran Fondo için gitmiştik, bisikletleri hazırlarken bir renault minibüs tarzı araç yanaştı..
İçinden Dogmalar, Specialized lar falan çıktı..
50-55 yaşlarında bir amca varda bana takıldı biraz makara yaptı, sonra arkadaşın mossoyu gördü ve direk yanına gitti..
Kimin dedi bu ? Arkadaş dedi benim, abi dedi ki en iyi ve ölçüleri en güzel bisiklet dir değerini bil dedi arkadaşa..
Bunu söyleyen abi, Milli bisiklet antrenörü olduğunu söyledi.. Gönlüm mosso dan yana, hem doluluk hemde kadro olarak..
Specialized ın markasından ziyade gideri de var fakat, mossoya bir yaparken spec e 2 harcıcaksınız..
Şuan da mosso dan yana fikirlerim, cumartesi gidip göreceğim Atilla Bisiklette..

• Beğen
Bir iki ay bekler biraz kasar sora allez alırım dersen mosso yu geç ama bütçe bu diyorsan mosso.

• Beğen
Geri