Sonunda bugün ilk sürüşümü gerçekleştirdim. Vites ve fren ayarlarını tam yapamadığım için bisikletçiye kadar idareten sürdüm, ayarlar yapıldıktan sonra biraz dolaştım. Evim bir tepede yer alıyor, zaten mahallenin adı da Düztepe
Yolun bir bölümünde 1100 metre %6 eğim mevcut. İnerken uça uça indim, frenleri kendim ayarlamaya çalışmama rağmen performansı beni tatmin etti. 15-16 yıldır bisiklet sürmediğimi hesaba katarsak 2. viteste hiç durmadan yokuşu çıkmayı başardığım için kendimle gurur duydum açıkcası. Maddeler halinde özetlemek gerekirse;
*Lastiklere yaklaşık 110 PSI hava basmama karşın, çok da düzgün olmayan bir yolda rahatsız edici bir sarsıntı hissetmedim. Titreşim ve sarsıntı hissi konusunda gayet başarılı buldum.
*Vites geçişleri bana göre iyi, ön aktarıcıda çaprazda sürtünmeyi önleyen yarım vites var.
*İzlediğim videolardan esinlenerek jantların akıcılığını elimle çevirerek denediğimde çok da iyi olmadığını gördüm. Fakat sürerken hızlanması gayet hoşuma gitti. Zaten iyi jant ile kötüsünün arasındaki farkı anlayacak deneyimim yok
*Bisikletçi frenlerin çok kalitesiz seçildiğini söyledi, ama ben fren performansını fazlasıyla beğendim.
*Sele alışkın olmadığım için ağrıttı. Tayt ile kullanmayı düşünüyorum. Yine de alışamazsam değiştirebilirim.
*Görüntüsü çok ama çok beğendim. Harika bir kırmızı, çıplak göz ile daha güzel gözüktü gözüme.
*Kaç kilogram olduğu heryerde yazıyor ama elimde merdiven çıkarken hiç yormadı beni.
*Sonuç olarak bisikletimi çok sevdim. Bu konuyu açarak bu bisikleti almama vesile olan @I am the Uptown R. arkadaşıma teşekkür ediyorum.