Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Specialized Allez Sport Geliştirme

Oktay Ataş

Daimi Üye
Tepki
100
İyi günler arkadaşlar Mart-Nisan aylarında bir yol bisikleti almayı düşünüyorum. Aklımda iki model var bunlardan birisi başlıkta da belirttiğim gibi Specialized Allez Sport Compact modeli ve Trek 1.2. İkisi de çok hoşuma gitti özellikle Allez beni benden aldı, 2010 modelini canlı olarak inceleme fırsatım da oldu. Size üç tane soru soracağım.

- Bu iki bisikletin kadro olarak karşılaştırdığımızda hangisi daha üstündür?
- Allez'in baya bir geliştirilebildiğini duydum, 1.2'de Allez kadar gelişebilir mi?
- Bu bisikletlere alternatif olarak 900€ - 1000€ arasında başka marka ve modeller önerebilir misiniz?

Specialized Allez Sport Compact: (link)
Trek 1.2: (link)

Teşekkürler.

Scudo
hiç kimsenin mi yorumu, tecrübesi yok?

Madem specialized'ı beğenmişsiniz onu alın zaten denk bisikletler.

Şöyle göz ucuyla baktığımda Trek'te Bontrager parçalar ağırlıkta . Specialized 'ta Tektro fren takımı ve Specialized parçalar ; Trek'in fren takımı tam belirgin değil . İkise de Shimano Sora vitesler. Yaklaşık aynı ayardalar .

İkisinde de arka aktarıcı Tiagra . Specialized kadroda kaynak yerleri işçiliği daha iyi gözüküyor . Trek'te ise fazla özenilmemiş. Kadro dizaynı Specialized'da daha güzel

Bisiklet alırken en önemli faktör kadro . Diğer parçalar sabit kalmıyor zaten . Fırsat buldukça değiştiriyorsunuz .

bende zaten kadro olarak karşılaştırma yapmak istemiştim, ve başka markaların da aynı fiyat ve ayarlardaki bisikletlerini tavsiye edebilecek var mı diye açmıştım konuyu :)

kafamda specialized vardı, 2 gün önce Trek'i inceledim ve bu kafamda karışıklık yarattı sizin yorumlarınız sayesinde specialized a daha fazla yaklaştım umarım alabilirim

Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Ben Trek Yol bisikleti kullanıyorum, çok memnunum. MTB olarak da Trek kullanıyorum.Şu ana kadar 15-16 bisiklet değiştirdim. Trekten sonra artık değiştirmiyorum.

• Beğen
belki sedona 611 e de bakabilirsin full tiagra gibi (link)

@emircan Başbuğ06

Tektro R-530 frenler dışında güzel bisiklet .

Açıkçası, Sedona'nın kadrosuna güvenmiyorum. Cannondale, Specialized, Trek gibi markaların kadrolarında kullanılan teknolojiler çok farklı. Sonuçta kadro sabit kalıp, bisikletlerin parçaları değişecek. Onun için değiştirmeyeceğim bir kadroya sahip, en az Sora donanımı olan bir bisiklet düşünüyorum.

Benzer fiyat araliginda Cannodale Caad 8, Corratec Dolomiti, Scott S30 (yada speedster sinifindan baska herhangi bir model) ve Giant Defy 2 yada 3'e de bakabilirsin. Ozellikle ilk ucunun donanimlari biraz daha iyi yukarida bahsi gecen modellere gore.

• Beğen
caad 8 leri aynakolları 3'lü olduğu için tercih etmedim :)

@Oktay Ataş

Aynakolu degistirmek zor olmaz. O detayi kafana takmana gerek yok bence.

@Berke Yalci

en başta fren-vites kolu nun değişmesi gerek ve o da büyük bir masraf değil mi?

@Oktay Ataş

Sora donanimlardaki durumu tam bilmiyorum ama Tiagralar'da STI kollar hem 3lu hem de 2li aynakollara gore ayarlanabiliyor. Degistirmeye gerek yok. Kaldi ki degistirmek istesen dahi magazadaki arkadaslar bisikletin uzerindeki sifir aynakol ve STI kollari cikarip istedigin diger modelleri ekstra ucret talep etmeden takarlar muhtemelen. Magazadaki arkadaslara bir danis istersen.

hmm bir gelsin de 2011 ler parayı denkleştirim o zaman düşünürüm öyleyse :)

specialized allez sport c2 de şu anda kampanya var..999 Euro dan 799 Euro ya düştü..allez elite de 1.500 euro dan 999 euro ya düştü çok kısa bir süre için..eger şanslıysan yani sana uygun kadro ölçüsü varsa hayırlı olsun şimdiden :)

caddebostan'daki mağazada görmüştüm tam bana göre ama para yok şuan işte :) anca 2011 in ilk çeyreğinden sonra param olabilir :)

Geri