Scudo Sports

Specialized almalı mıyım?

Sizce bu bisikleti almalı mıyım

• Toplam katılım
    58
Scudo
@İbrahim A. @Murat Cömez teşekkürler bilgi için. Daha önce böyle bir maşa görmemiştim o yüzden ters takılmış sandım.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
@Nuhammet
Evet malesef.... Emin olabilirsiniz.

20151024_132124.jpg peki işaretli yerde yani maşanın altında kırmısı bir döndürme yeri var o nedir (resimde ucunun küçük bir parçası görülüyor

@Murat Cömez

Dosyalar

• 20151024_132124.jpg
    20151024_132124.jpg
    55,5 KB · Okunma: 5
@Nuhammet
Rebound ayari oluyor.

Rebound ayarı ne diye sorabilirsiniz şimdi de Rebound ayarı, maşanın ne hızda geri tepeceğini ayarlar yani arazide çukurlardan geçtiğinizde amortisörün çok hızlı geri çıkmasını engelleyerek ön tekerin sekmesini ve yerden kesilmesini engeller bu da daha kontrollü sürüş sağlar. Geri tepme hızını çok yavaşlatırsanız bu sefer de arka arkaya çukurlarda amortisörün çalışma mesafesi kısalacaktır ve fazla sert girerseniz maşanın dibine vurabilirsiniz. Ortada bir ayar tutturmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: V3DAT
Masanin tepme hizi. Maşa calisip iceri girdiginde orjinal mesafesine geri donus hizi diyeyim kabaca... yukarida cok daha net anlatmis arkadaş telefondan uzun uzun yazmak kasiyordu :)

• Beğen
Tepkiler: V3DAT
Arkadaşlar peki bu bisikleti mi onerirsiniz yoksa bunları mı?

Carraro sportive 227

Carraro crp 690

Carraro crp 700

Salcano city sport 10

Mosso racelıne

Salcano astro 26 hd

Hangisi havalı maşadır?
Ve bir maşanın havalı mı yaylı mı olduğunu bakarak görüntüden anlamak mümkünmüdür?

@Nuhammet

Sıfır şu saydıklarını alacağına Specialized ikinci üçüncü hatta dörtcün elini al :D bana kalırsa hiç düşünme al derim saydıkların sercedes bu Specialized ise mercedes bilmem anlatabildim mi :D

@V3DAT peki maşadan kilitlemi bir maşa gidondan kilitlemeli maşaya dönüşebilir mi

@Nuhammet

Cevaplrınızı bekliyorum

@Nuhammet
Maşanın kilitleme mekanizmasının karşı tarafında "AIR" yazılı bir kapak var ise maşa havalıdır.

peki maşadan kilitlemi bir maşa gidondan kilitlemeli maşaya dönüşebilir mi

Dönüştürülebilir mi?

@Nuhammet
Evet dönüştürülebilir modellere göre değişiklik gösterir..halihazırda bunun için satılan (link) var..

Ayrıca burayı okuyabilirsin detaylı bilgi için...

O kadar pahalıysa gidondan kilitli maşa alırım daha iyi fakat ben o dönen yeri değiştirerek salcano insomnialardaki gibi mavi bir parça taksak teli etrafına dolasak kilide basınca tel çekilecek ve böylece maşa kilitlenecek böyle bir sistem yapılabilir mi

@Nuhammet
Bilmiyorum sen yaparsan bir ilk olur heralde :)

Derbi başladı gittim :D

Geri