Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

SPECIALIZED – Hardrock Pro Disc

djayo

Forum Demirbaşı
Tepki
385
Arkadaşlar herkese merhaba. Bu gün Aktif Pedal'dan SPECIALIZED – Hardrock Pro Disc aldım. Umarım doğru bir tercih yapmışımdır. Bu bisiklet hakkında yorumlarınızı rica ediyorum . Sevgiler, saygılar

Scudo
Specialized alarak zaten çok çok iyi bir tercih yapmışsınız... Aramıza hoşgeldiniz...
Kategorisinin en iyisini aldığınza emin oabilirsiniz...
Kaliteli bir kadro, uzun ömürlü ekipmanlar....
Bol sağlıklı pedallı günler...

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Uzunca bir süre markalar arasında savaş verdim. Ama SPECIALIZED' e vuruldum. 1 hafta önce Almanya'daydım. Bisiklet kullanımı özellikle Berlin'de çok fazla.

SPECIALIZED markası oldukça fazla kullanılıyordu ordada.

Bu arada SPECIALIZED – Hardrock Pro Disc e ait teknik özellikleri bayağa inceledim. Ama vites sayısı hakkında bir bilgi göredim. Bu konudada bilgi verirsniz sevinirim.Teşekkürler. . .

@djayo

hayırlı olsun.ne kadar verdiniz bisikletinize

hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

• Beğen
Tepkiler: djayo
@Derviş ÖZCAN

(link)

:in:

Ben de Hardrock Sport almayı planlıyorum daha çok şehir içinde kullanmayı planlıyorum ama tatillerde dağ turu da yapabilirim uygun mudur acaba yardımcı olursanız sevinirim.

Hardrock Pro Disk 1800 lira mı yoksa ben mi yanlış okudum?:eek:
Kim ne derse desin ,Alivio ve Altus gibi komponentlerden oluşan bir bisiklet için 1800 lira çok fazla.Tabi bilgi doğruysa.

@Gokhan Arikan

(link)

Sorun aktif pedal maalesef. 2 katı fark var.
Sadece orası da değil, vergiler vs. ile fiyatın artması normal fakat bazı firmalar gibi TR'ye özel fiyat belirleyebilir specialized.

@Gökhan Toros

Yanlız eğer Evanscycles'da gönderi yerini Türkiye seçerseniz UK vergileri dahil olmuyor. Ayrıca onun üstüne bir de %18 KDV biniyor benzer ücretler ortaya çıkıyor

• Beğen
Tepkiler: ozgurxk
Ben de Hardrock Sport almayı planlıyorum daha çok şehir içinde kullanmayı planlıyorum ama tatillerde dağ turu da yapabilirim uygun mudur acaba yardımcı olursanız sevinirim.

@muharrem çavuşoğlu

Hardrock zaten Specialized'in şehir bisikleti kategorisine ait. Ön süspansiyon toprak ve engebe için işinizi görecektir diye düşünüyorum.

Mountain Bikes -> Specialized Hardrock Disc 2011 Mountain Bike
Şehir değil dağ bisikleti kategorisinde bu bisiklet.

Fiyat olarak da 356€ fiyatı var İngilter'de. Söylediğin gibi gönderi yeri Türkiye seçili ve fiyat bu. İngiltere için vergiler eklenince 427€ oluyor fiyat. 700€ile arasında dağlar kadar fark var.

Derseniz ki KDV ekleniyor vs. KDV İngiltere fiyatına değil vergisiz fiyata ekleniyor :)

@Gökhan Toros

Linkteki bisikletin TR satış fiyatı 469€, 700€ değil. Vergi oranları ve diğer unsurlar işin içine girince fiyat aşağı yukarı denk hale geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Oktay Ataş
Uçuk vergilerin olacağını sanmıyorum. En fazla %20 (ki %10 dolayındadır bu vergi) gümrük vergisi desek, %18 de kdv dersek toplamda en nihayetinde binebilecek maksimum vergi %38 olur. 356 euro direkt satış fiyatı olan bir bisikletin en azından 56 eurosu perakende kar payıdır. Toptanda Türkiyeye tanesi 300 euroya geldiğini varsayarsak tüm vergiler dahil 414 euroya maloluşu+ bisiklet başına 16 euro gibi bir de kargo dersek 430 euro net maliyeti vardır. Bunu 700euroya satıyorlarsa burdan şunu anlarız, şirketin kar marjı biraz(cık) yüksek

• Beğen
Hardrock Disk 2011 -> Türkiye'de 469€. 799€'ya Hardrock Pro Disc var.

Hardrock hem şehir hem patika yollar için üretilmiş bir bisiklet. Evanscycles'da dağ kategorisine almış olabilirler ama Specialized'ın kendi sitesinde hibrit olarak daha doğrusu bisiklet yolu ve toprak yol için uygun olarak gözükmekte. Bilgilerinde de zaten okula, işe, eve, arkadaşınıza gitmek için kullanabilirsiniz vs. cümleler mevcut; zaten reklamından da gayet belli oluyor.

• Beğen
Ayrıca Türkiye'deki bisikletlerin fiyatları Avrupa ve UK/Ireland'daki fiyatlarla çok benzeşmekte ama maalesef ki ABD'deki fiyatlar Avrupa ve ülkemize göre çok daha uygun kalmaktadır. (Güneydoğu Asya üretimi bisikletler için geçerlidir.)

Mesela Specialized Allez Sport modeli

Türkiye'de: 999€ = 999€
UK/IR: 749£ = 850€
ABD: 940$ = 650€

civarındadır. (10 Haziran 2011 kurları.) Soldaki fiyatlar katolog fiyatları olduğu için sabittir. Dövizlerin değerlerine göre fiyat farkı da değişebiliyor. 3-4 ay önce İngiltere'deki fiyat 890€ civarlarındaydı mesela.

İngiltere ile bizim aramızdaki farkta iki ülkenin uyguladığı gümrük, taşıma vs. vergi oranlarının farklılığından kaynaklanmaktadır.

• Beğen
Tepkiler: emrea ve ozgurxk
Geri