Reactogillerin 3 haneli olanlarını (300 400 500 farketmez) ben almam, almayı düşünenleri de bazı noktalarda uyarırım, bilsin ona göre alsın
4 haneli Reactogiller (4000 5000 vs) bildiğiniz gibi karbon kadro. 3 haneliler ise alu. Ortak noktaları geometri
Birinde Reacto kadrosu aluminyumdan yapılmış, diğerinde karbondan yapılmış. Sayısal farklılıklar ise 3000 vs 4000 veya 300 vs 400 kabaca grupset farklılıkları diyebiliriz, ne kadar ekmek o kadaf köfte durumu onu sonra konuşuruz
3 haneli yani alu kadrolu reactolar gerçekten çok ağırlar. 10 kiloya dayanan bir bisikletten bahsediyoruz... çok aero bir yapı, harika ama çok etli bir kadro arkadaşlar. Alu malzemeden yapılmış olması neredeyse bir tank gibi yapıyor bisikleti. Bu ağırlık dezavantajına, kısacık bir alınborusunu da eklerseniz, bu bisikletin yokuşta bayıltacağını düşünüyorum, çünkü yokuştaki performans = oksijenin verimli alınıp işlenmesi
Ne kadar eğilir, göğsünüzü ne kadar kapatır, ciğerlerinizin hacmini ne kadar küçültürseniz, birim nefeste içlerine doldurabilecekleri oksijen kapasitesi o kadar azalacak.
Yani 3 haneli reactoların en az 2 tane zayıf noktası bulunuyor.
Eski teknolojiyle üretilmiş, günümüzde gereğinden fazla kalın yapıdaki seat stay (sele borusuyla arka tekeri birleştiren boru) borusundan falan bahsetmiyorum bakın
İlk bakışta 3 tane büyük eksi yazdığım için 3 haneli Reactoları kolay kolay önermem
Zaten bisikleti elinden çıkarmaya çalışanların da ortak şikayeti kadronun haddinden fazla ağır olması
Alu aero kadroların dezavantajları gerçekten çok sıkıntılı
Carraro’nun yeni CR serilerinde de bu sıkıntı çok fazla olmasa da mevcut. Alu malzemeyle etli bir kadro yapıldığında doğal olarak hantal oluyor. Bir de safkan aero yapıldığında (bkz. reacto) iyi düşünmek lazım