mkurt
Üye
- Tepki
- 56
- Bisiklet
- Scott
Merhabalar,
Uzun zamandır bir yol bisikleti almak için araştırma yapıyorum. En son geldiğim noktada endurance bir modelin bana daha uygun olacağını düşündüm, bunu seçmemde etkili olan kriterler, rahatlık, bozuk yollarda kullanabilme önde geliyor.
Tamamen hobi kullanıcısıyım, spor ve tur amaçlı kullanmayı seviyorum ancak çok fazla tur yaptığım söylenemez daha çok spor tarafı ağır basıyor. 2007'den beri Scott Sportsteer P5 marka bir şehir bisikleti kullanıyorum, o zaman da yol bisikleti mi yoksa şehir bisikleti mi diye çok fazla ikilemde kalmıştım, o zamandan beri aklım yine yol bisikletlerinde kaldığı için artık buna bir son vermek istiyorum.
Endurance modellerin aliminyum bisikletleri de var, specialized secteur, cannondale synapse ALU gibi, ancak ilerde ah keşke karbon bir bisiklet alsaydım gibi bir duruma düşme ihtimalimle uğraşmak istemediğim için işi kökten halletmek istiyorum.
Aşağıdaki iki modelle ilgileniyorum, bu ikisi dışında şuan düşündüğüm bir model yok, forumdan her ikisi hakkında da bulabildiğim yazıları okudum, teorik olarak kadro, jant, grup set olarak değerlendirmeye çalışıyorum, deneme şansım olmadı ikisini de. Donanımsal olarak aralarında veya geometrilerinde ciddi farklar yok gibi, genel de hangisi size daha sıcak geliyorsa onu alın tarzında öneriler oluyor.
Synapse'in avantajları; Ankarada yaşadığım için delta bisikletten alacağım, kargo, montaj gibi işlerle ugraşmayacağım, destek alma, muhattap bulma şansım daha fazla. Synapse icin henüz fiyat alma şansım olmadı ancak Roubaix icin aldım, aralarında 350€-500€ arasında bir fiyat farkı oluşma ihtimali var, yani fiyat olarak daha avantajlı.
Roubaix'in avantajları; kadro tasarımı, renkleri bana daha sıcak geliyor.
Boyum 172cm, bacak ici uzunluğum 76cm, kilom 77kg, synapse 51cm, roubaix 52cm kadro düşünüyorum.
Aşağıya her iki modelin de özelliklerini yazdım, önerilerinizi, deneyimlerinizi iletebilirseniz çok sevinirim, açılmış benzer konu varsa da ona yönlendirebilirseniz sevinirim.
Uzun zamandır bir yol bisikleti almak için araştırma yapıyorum. En son geldiğim noktada endurance bir modelin bana daha uygun olacağını düşündüm, bunu seçmemde etkili olan kriterler, rahatlık, bozuk yollarda kullanabilme önde geliyor.
Tamamen hobi kullanıcısıyım, spor ve tur amaçlı kullanmayı seviyorum ancak çok fazla tur yaptığım söylenemez daha çok spor tarafı ağır basıyor. 2007'den beri Scott Sportsteer P5 marka bir şehir bisikleti kullanıyorum, o zaman da yol bisikleti mi yoksa şehir bisikleti mi diye çok fazla ikilemde kalmıştım, o zamandan beri aklım yine yol bisikletlerinde kaldığı için artık buna bir son vermek istiyorum.
Endurance modellerin aliminyum bisikletleri de var, specialized secteur, cannondale synapse ALU gibi, ancak ilerde ah keşke karbon bir bisiklet alsaydım gibi bir duruma düşme ihtimalimle uğraşmak istemediğim için işi kökten halletmek istiyorum.
Aşağıdaki iki modelle ilgileniyorum, bu ikisi dışında şuan düşündüğüm bir model yok, forumdan her ikisi hakkında da bulabildiğim yazıları okudum, teorik olarak kadro, jant, grup set olarak değerlendirmeye çalışıyorum, deneme şansım olmadı ikisini de. Donanımsal olarak aralarında veya geometrilerinde ciddi farklar yok gibi, genel de hangisi size daha sıcak geliyorsa onu alın tarzında öneriler oluyor.
Synapse'in avantajları; Ankarada yaşadığım için delta bisikletten alacağım, kargo, montaj gibi işlerle ugraşmayacağım, destek alma, muhattap bulma şansım daha fazla. Synapse icin henüz fiyat alma şansım olmadı ancak Roubaix icin aldım, aralarında 350€-500€ arasında bir fiyat farkı oluşma ihtimali var, yani fiyat olarak daha avantajlı.
Roubaix'in avantajları; kadro tasarımı, renkleri bana daha sıcak geliyor.
Boyum 172cm, bacak ici uzunluğum 76cm, kilom 77kg, synapse 51cm, roubaix 52cm kadro düşünüyorum.
Aşağıya her iki modelin de özelliklerini yazdım, önerilerinizi, deneyimlerinizi iletebilirseniz çok sevinirim, açılmış benzer konu varsa da ona yönlendirebilirseniz sevinirim.
Roubaix SL4 Elite 105 | Synapse Carbon 5 105 | |
FRAME | Specialized SL4 FACT 8r carbon, FACT construction,1-1/8" to 1-3/8" headtube, compact race design, Zertz, internal rear brake cable, OSBB | SYNAPSE, BALLISTEC CARBON, DI2 READY, SAVE PLUS, BB30A |
FORK | Specialized Roubaix FACT carbon full monocoque, Zertz | SYNAPSE SAVE PLUS, BALLISTEC CARBON, 1-1/8" TO 1-1/4" TAPERED STEERER |
HEADSET | 1-1/8" upper and 1-3/8" lower, Cr-Mo cartridge bearings, 20mm cone spacer, w/ 20mm of spacers | SYNAPSE SI, 1-1/4" LOWER BEARING, 25MM TOP CAP |
STEM | Specialized Expert Pro-Set, 3D forged aluminum, 4-position adjustable, 4-bolt, 31.8mm | CANNONDALE C3, 31.8, 6 DEG. |
HANDLEBARS | Specialized Comp Shallow Bend, alloy, 125mm drop, 70mm reach | CANNONDALE C3 COMPACT, BUTTED 6061 ALLOY |
TAPE | Specialized Roubaix, w/ 2.5 gel pads | CANNONDALE GRIP BAR TAPE W/GEL, 3.5MM |
FRONT BRAKE | Shimano 105 | SHIMANO 105 5700 |
REAR BRAKE | Shimano 105 | SHIMANO 105 5700 |
BRAKE LEVERS | Shimano 105 | SHIMANO 105 5700 |
FRONT DERAILLEUR | Shimano 105, braze-on, 10-speed | SHIMANO 105 5700, BRAZE-ON |
REAR DERAILLEUR | Shimano 105, 10-speed, long cage | SHIMANO 105 5700 |
SHIFT LEVERS | Shimano 105 STI, 10-speed | SHIMANO 105 5700 |
CASSETTE | Shimano Tiagra, 10-speed, 12-30 | SHIMANO 105 5700, 11-28, 10-SPEED |
CHAIN | KMC X10 | SHIMANO 105 5700, 10-SPEED |
CRANKSET | FSA Gossamer Pro, BB30 | FSA GOSSAMER PRO, BB30A, 50/34 |
CHAINRINGS | 50/34 | 50/34 |
BOTTOM BRACKET | OS integrated, sealed bearings | FSA BB30 |
PEDALS | Nylon flat test ride, loose ball, w/ reflectors | |
FRONT WHEEL | Fulcrum S5(1645g) | SHIMANO RS11(1848g) |
REAR WHEEL | Fulcrum S5 | SHIMANO RS11 |
FRONT TIRE | Specialized Espoir Elite, 60TPI, foldable aramid bead, double BlackBelt protection, 700x25c | SCHWALBE LUGANO, 700X25C, FOLDING |
REAR TIRE | Specialized Espoir Elite, 60TPI, foldable aramid bead, double BlackBelt protection, 700x25c | SCHWALBE LUGANO, 700X25C, FOLDING |
INNER TUBE | Standard presta valve | |
SADDLE | Body Geometry Romin Comp Gel, hollow Cr-Mo rails, 143mm | PROLOGO, KAPPA EVO |
SEATPOST | Specialized Comp, carbon, 27.2mm | CANNONDALE C3, ALLOY, 25.4X300MM (48-51) 350MM (54-61) |
SEAT BINDER | Forged alloy, 32.6mm |