Scudo Sports

Specialized Venge orta göbek uyumsuzluğu

legolas99353

Aktif Üye
Tepki
193
Bisiklet
Carraro
695C6302-EA31-4A53-9DBF-B6E797AA4746.jpeg Arkadaşlar Merhaba

Yurt dışından abim bana kendi bisikletini getirdi: Specialized Venge 2013
Bisiklet gerçekten çok güzel ve değerli fakat üstünde bulunan aynakol ve grup set eskiydi. Bende yeni bir grup set alayım dedim ve yeni ultegra r8000 grup seti merlinden aldım. Orta göbek olarak ta presfit göbeği tercih ettim( Buradaki bisikleti toplayacak arkadaşın tavsiyesiyle) fakat malesef göbek uyumsuz çıktı.

Specialized FSI aynakol kullanıyor. Göbeğin içinin çok değişik olduğunu söyledi arkadaş ve bunu çözemeyeceğini ifade etti.

Böyle bir problem yaşayan oldu mu? Çözebilir miyiz bu sorunu.

Scudo
Göbek hakkında bilgim yok ama gözüme birşey çarptı, sele ayarınızı bilerek mi öyle kullanıyorsunuz?

EDİT: yere paralel ve birazda öne eğik olarak kullanır bir çok kişi ama siz kasıklar üstünde baskı oluşturacak şekilde ayarlamışsınız. Dikkat edin.

Bikeradar incelemesinde bb30 göbek kullanıldığını belirtmiş , shimano kendi standardında aynakol üretiyor malesef bb30 opsiyonu yok.En kolay yöntem olarak bir adaptör alıp ultegra aynakolu takabilirsiniz bisiklete.(örneğin: (link) ) Yada daha kaliteli uzun vadeli bir yatırım yapıp şöyle birşey alabilirsiniz. ( (link) )

@Şafak Atilla Akpınar bu ilk binişimdi daha ayarlarınj yaptırmamıştım. Hemende foto çektim daha doğru düzgün binmedim zaten

@akgulcemal ilk önce yardımınız için teşekkür ederim. 2. Linkte bulunan yeni bir göbek mi . İlk linktekinden farklı. Ayrıca 24 mm demiş bu ebat değişiklik gösteriyor mu?

@legolas99353 Evet , ikinci linkteki ürün seramik rulmanlara sahip bir göbek , kadroya halihazırda gömülü rulmanları çıkarıp bunları takmanız gerekiyor.24mm Shimano aynakolların standardı diyebiliriz.Bazı markalar bu standartlar konusunda biraz seçici olabiliyor , sanırım cannondale bunlardan biri , bisikletiniz özelinde böyle bir şey var mı bilmiyorum ,biraz daha detaylı araştırmakta fayda var .

BB30 aaptörler genellikle sıkıntılı oluyor. BB30 ve creaking diye google da aratırsanız durumun vahametini daha iyi anlayabilirsiniz. Onun yerine @akgulcemal in de belirttiği gibi komple orta göbek kullanmak daha mantıklı. BB30 varyasyonu olan BB30a göbekli bisikletim için c-bear göbek kullanarak sorunumu çözebildim. Ondan önceki adaptörlü denemelerinin hepsi problemliydi. O zaman için internetten bulmak zordu, üreticinin tavsiyesiyle (link) adresinden sipariş etmiştim. Kargosu diğer sitelere göre biraz daha hesapl, gümrük konusunda vergi ödememe ihtimali de daha yüksek.

@hakan hoca teşekkürler yardımınız için. Bisikletime uygun göbeği ve yeni aldığım aynakola uygunluğunu nasıl anlayabilirim. Bunların alüminyum ile karbon göbeği farklı oluyormuş galiba yine de tam bilmiyorum. Aktif pedala göbeğin fotoğraflarını yolladım. Hala sorunumla ilgili bir öneri yazmadılar bekliyorum

Benzer bir sorunu ben de yeni aldığım tarmac expert kadroda yaşadım. Dönüştürü adaptör (conversion kit) ile shimano aynakol kullanabilirsiniz mevcut göbekle. Ben bu şekilde kullanıyorum.

(link)

Bilmeniz gereken göbekteki rulman iç çapı kaç mm 30 mm ise bu adaptör işinizi görebilir.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Öncelikle geçmiş olsun , baştan seti alırken keşke doğru siparişi verseydiniz. Yönlendiren arkadaşın bilgisi yetersiz geldi diye düşünüyorum. Benim aldığım kadroda da eski setimden dolayı aynı sorun vardı (link) ile sorunu çözdüm . Benim ayna kol GXP standartı idi .

Altif Pedal sağolsun sorunu çözdü. Adaptörü buldular ve onlardan temin ettim. Erdoğanlardakinin yarı fiyatına aldım. Umarım sorunu çözer. Sıfır bisikletlerin bile içinden bu adaptörlerin çıktığını o yüzden problem olmayacağını söylediler, inşAllah sorunsuz uyum gösterir. @Nefer Seti yönlendiren arkadaşla alakalı bir sorun yok çünkü Shimano’nun bb30 kadro göbeğine sahip uyumlu kendi aynakol göbeği yok. Sorun bundan kaynaklanıyor zaten. Bb30 campognola ve FSI aynakollar takılıyor sanırsam.

A907E0C9-B792-4CA6-9B17-DCB622699BFA.jpeg Grup set tamam, adaptör oldu ve ilk sürüşümi gerçekleştirdim. Benim hissettiğim gayet iyi bir durumda fakat uzun vadede inşAllah sorun oluşturmaz

Sorunu çözmüş olmanıza sevindim,güle güle kullanın.Çok değerlidir venge :)

@OnurÖzdağ Valla açıkçası bilmiyorum arkadaş gösterdi bende tamam dedim o takıverdi. Modelini hatırlamıyorum

Arkadaşlar yağmur yağdıktan sonra bu ses geldi. Tamirci arkadaş spd pedaldan geliyo dedi yani kal ile pedal birbirine sürtüyo diyor. Sizce de sorun bu mu?

@legolas99353 Metalin metale sürtme sesi gibi bir ses bu. Daha önce yağmurda çok bindim ama böyle bir ses hiç duymadım. Orta göbekle alakalı bir durum olabilir.

Geri