Scudo Sports

Sporcu - bisiklet lisansı prosedürü

Bisiklet sporu sponsor ve klüpsüz pek yapılabilen bir branş değildir.Eğer " Milli " formayı giyip uluslararası yarışlara katılmak istiyorsanız :yaşadığınız il gençlik spor müdürlüğünden il yaş grubu müsabakaları takvimini öğrenip ona göre bir hazırlık programı yaparak kendinizi "Müsabık sporcu" vizyonuna hazırlamanız gerekmekte.il,bölge ve ulusal düzeyde derece yaparsanız zaten federasyon size kimi imkanlar sunar.Gerisi sizin şanlı Türk Bayrağını taşıma onurunu yaşayacağınız "Zeki,çevik,ahlaklı ve elbette -dopingsiz-""bir sporcu olabilmenize bağlı.
Klüp olmadan mekanik,malzeme,kamp,ulaşım,antrene,teknik-taktik v.b. konularda zorlu bir süreç sizi bekler.Ülkemizin en yüksek lisansa sahip KonyaTorku Spor Klübü dahi bu branşı kapatma noktasına gelmişse,artık siz düşünün gerisini...

Scudo
Bu tescil fişi formunu doldururken işyeri adı , adresi ve meslek zorunlu diyor fakat ben öğrenciyim.Bu kısmı nasıl doldurmam gerekli?

Ben triathlon lisansı çıkarırken okulun adresini vermiştim bişey dememişlerdi

Arkadaşlar belki duyanlar inceleyenler vardır sponsorluk.gov.tr adlı bir site var sporculara sponsorluk konusunda yol gösteren resmi bi site. Çıkartacağımız bisiklet lisansıyla acana bu sponsorluktan yararlanabilirmiyiz? Sponsorluk sözleşmesinde şöyle bi ifade var "sponsorluk alan sporcuların tescilli ve vizelerini yaptırmış olmaları şarttır" şeklinde buradaki tescilli ibaresi bisiklet lisansını kapsar mı?
Site: (link)

@Cem Kahveci

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler yalnız aile hekimliğinde baştan aşağı bir kontrol olsa nasıl olur, buda önemli bence ,yani kalp rahatsızlığı varmı yokmu solunum yetersizliği varmı yokmu ,yüksek tansiyonu varmı yokmu, ilaca bağımlılık varmı yokmu ,ameliyat geçirdi ise ,ne ameliyatı geçirdi ,astımlımı,vs vs,,
geçen granfondoya katıldım lisans istemediler ,form doldurdum sorumluluk size aittir diyede alta not düşülmüş idi,
cek-uptan geçtiğim için bende ne kalp sorunu var ne yüksek tansiyon ne de herhangi bir hastalık ,kalp bende yavaş atar ,dakikada 58 atış,
bu sene duyduğuma göre lisans çıkarmak zorunlu imiş, ama son anda gene karar değiştirebilirlermi bilemem,lisans için bende aile hekimliğine başvuracağımda ama kontrol etmelerinide isterdim doğrusu ,neme lazım benim bilmediğim bir şey çıkar,tabi muayene ücretlerinin düşük olması makul,lisansların 1 yıllık olması doğal ,her sene muayene olur idik ,geçen yarışta sadece sağlık raporu çıkardım, resim vermedim, sadece form doldurdum ,gençlik ve spor bakanlığından ve formu yarış öncesi verdim, fakat oradada ayrıyeten bir forum daha doldurttular ve yarışa kabul edildim ,sağlık raporu almadan gelenleri asla yarışa almadılar..

6. Katılım Koşulları
  1. Ulusal Egemenlik Kupası amatör yol bisikletçilerine açıktır. Aktif UCI lisansına sahip olan ve profesyonel takım üyesi olan herhangi bir bisikletçinin yarışması yasaktır.
  2. Her katılımcının güncel sağlık raporu veya güncel bisiklet lisansına sahip olması zorunludur.
  3. Son 5 yılda doping cezası alan sporcuların katılması yasaktır.
- See more at: (link)
23 nisan tekirdağ -şarköy yarışında lisans zorunluluğu yok,bundan sonrada bu çizgiyi devam ettirir ise federasyon güzel olur tabi,,

1 ay sonra çıkarmayı düşünüyordum ama nasıl olçak bilmiyordum çok saol:):)

Bu prosedür hala geçeli mi? Tarih biraz eski.

Geri