Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sporcu insan sigara içer mi?

Sigara içmek bize yakışır mı?

• Elbet hayat çok kısa, hayattan keyif almak lazım

• Olur mu öyle şey asla içmem, içilmez.. resmen cinayet

• Bırakmak istiyorum ama onsuz çok zorlanıyorum, inşallah en kısa zamanda bırakacağım

• Toplam katılım
    470
Sporcu adam değil, normalde kendini seven ve çevresine saygı duyan insanların genelde içmemesi gereken bişey..
Ben çok çok nadiren DJarum Black ve Pipo içerim..Zaten bunlarda sigara gibi iki dakikaya bir çat yakılacak tütünler değil, zira DJarum Black özlenmeli, ona kavuşulduğunda heyecan duyulmalı, duymuyorsanız iki Djarum arasını çok kısa tutmuşsunuz demektir..Ve bilhassa keyfiniz yerinde olmalı onu içerken, kafanız meşgulken onun size verebileceği özel şeyleri alamayabilirsiniz, kafanızı boşaltın ve tüm bedeninizle ona teslim olun..:D
( ps. Yukarıdaki mesajdan ötürü Djarum'a başlayacak arkadaşlardan sorumlu değilimdir :D )

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ms/thumb/e/e5/Djarum-blacks-kretek.jpg/250px-Djarum-blacks-kretek.jpg

Scudo
Pek sigarayı bırakmaya teşvik edici bir mesaj olmamış Mr.Biggs, Sigara sigaradır, iyisi kötüsü yoktur. tiryaki olan adam onuda çatır çatır içer... bir tane iki tane diye olmuyor yani..

Yarın tekrar Zyban alıp sigarayı bırakmaya çalışacağım. Bu sefer herşeyi doğru yapacağım. buradan size deneyimlerimi yazarım fırsat buldukça.

ben lise yıllarında arkadaşlar için yani onlara katılmak için içtim ama 1 yılda bıraktım iyiki bırakmışım diyorum şu an kendime sigara nın 1 yararı varsa(içen kişiler öyle diyor) 100 tane zararı vardır=bana göre! şimdi düşünün?
1 yararı için 100 tane zarar göze alınır mı? alınmaz akıllı insan ağzında ATEŞ yakmaz sigarasız bir hayat yaşanılan hayattır.

• Beğen
Tepkiler: Selim Çam
Ben bırakalı 40 sene kadar oldu.bıraktıktan sonra inanılmaz rahatladım.Şaka biryana hiç sigara kullanmadım ve bundan oldukça memnunum avantajlarını her fırsatta hisediyorum.<<sigarayı bırakmak bence bir irade olayıdır azaltayımda bırakayım veya şu tarihte bırakayım hikaye.İradeli olan bir kişi bırakmak istediği zaman o anda sigarayı keser ve birdaha azına bile koymaz.tüm okuyanlara sigarasız günler diliyorum.Hoşçakalın
Konuyu açan hakan beye teşekkür ederim

@Mr. Biggs

Çok güzel reklam yapmışsın arkadaşım. Ama burası hiç olmamış. Unutma ki bir çok insan uzun zaman sonra da bir google araması ile senin reklamına ulaşabilecek ve sigaraya başlayabilecek.

Umarım moderatörler bu mesajı siler!

• Beğen
Tepkiler: Timukan Karaca
Yanlış anlaşılmasın reklam amacıyla yazmadım hiçbirini..Yazdıklarımın tamamı espri mahiyetinde yazılmıştır. Kaldıki bende sigaradan nefret eden biriyim, ankette de 2. seçeneği işeretledim.
Benim yazdıklarıma bakıpta sigaraya başlayacak derecede saf adam varsa piyasada, zaten o vatandaş için yapılacak bir şey kalmamış demektir.
Mesajların birinde "ot" lafıda geçmiş.Dikkat!!

@Mr. Biggs

Kötü niyetli olmadığına eminim. Ama unutma ki çocuklar da okuyor bu mesajları. Yani bundan etkilenip başlayacak saflıkta insanlar. Gerçekten etkileyici bir reklam gibi olmuş yazdıkların. Özenip "vaay adam olan bunu içermiş" diyebilirler...

Rochas da zyban dan bahsetmiş. Bunu da tehlikeli buluyorum. Ben de biliyordum zybanı (bir diğer adı wellbutrin), creatine i (Başka konuda geçmişti). Başka bilenler de var. Her ne kadar "doktora danışın" diye defalarca yazsa da, antidepresanların ne kadar ciddi ilaçlar olduğunu ve beyine neler yapabileceğini bilen insan o kadar az ki...

• Beğen
Tepkiler: Selim Çam
Dünyanın en güçlü, en akıllı, en zeki insanları bile bu zehirden kendini kolay kolay kurtaramaz ( örnek Atatürk ) 17 yaşından 29 yaşına kadar 12 yıl günde bir paket içtim:eek: . Şimdiki aklım olsa asla içmezdim, sigaradan nefret etmiyorum:rolleyes: , içenleri de çok iyi anlıyorum;) . Sigara içmek kişinin suçu değil, çevrenizde sizi sigara içmeye iten o kadar çok etken var ki! en basitinden düşünürseniz bağımlılık düzeyi kokaine eşdeğer bir uyuşturucu, bakkallarda 3 kuruş paraya satılıyor, ve örnek aldığınız pek çok insan bu zehiri tüketiyor. Daha ne olsun.
Eğer bir insanı üzüp gününü zehir etmek istiyorsanız, ona sigarayı bırakmasını söyleyin. Sigarayı bırakmak tamamen psikolojik bir şey. Eğer sigarayı bırakırken yaşayacağınız psikolojik travmalar daha büyük olacaksa :sonst1zde, bence azaltmak daha iyi bir çözüm olur. Benim sigarayı bırakmamın en büyük yardımcılarından biri yeni doğmuş kızım olmuştu. Zaten sigarayı bırakmayı istiyordum, aklıma şu geldi: Ben sigara içip kızımı kucaklıyorum, üstüme sinen koku onun bilinç altında sevgi ve güven olarak yerleşecek. İleride belkide sigaraya başlamasının sebebi ben olacağım. İşte bu ruh haliyle ve başka bir takım psikolojik destekle sigaraya 45 yıl ara vermeye ( bırakmaya değil ) karar verdim. Her şey insanda bitiyor, ilaçlar, yöntemler bir noktaya kadar işe yarıyor.
Sonuç olarak, şunu söyleyebilirim sigarayı bırakın, bırakamazsanız üzülmeyin, yaşadığınız sürece bırakma ihtimaliniz hep olacaktır denemekten asla vazgeçmeyin...
Sağlık ve esenlikler dileklerimle...

Selam Başar, evet defalarca doktora danışın yazdım ve defalarca ilacın pek çok yan etkisi olduğunuda yazdım.. sonuçların ağır olabileceğinide.. ancak ben şu açıdan bakıyorum.. eğer doktor tavsiye ederse ufak tefek yan etkiler problem değil..çünkü ilacı içtiğin süre boyunca etki yapıyorlar. yani ilacın zararı kullanım süresi boyunca ve sigara ile karşılaştırılamayacak derecede küçük.. sigaranın yan etkileri ölümcül ve kalıcı... kar zarar hesabı yaptığımda kafamda eğer sigarayı bırakacak gücü bulamıyorsam kendimde yöntem baya iyi diye düşünüyorum.. hepsi bu.. tabiki bırakabilenler aslanlar gibi iradesini ortaya koyup yapsın.. ancak bazıları yapamıyor (benim gibi.. ) :) .. benimde bunu söylememin sebebi benim gibi bilinçsiz panda kardeşlerimin yararlanması... inşallah bırakıcaz bakalım..

@rochas

Wellbutrin / zyban sigara bıraktırmak amaçlı başarılı şekilde kullanılıyor.
Fakat bilirsin ki, insanlar çaba sarfetmeden, kolayca birşeylerin olabildiğine inanmaya çok yatkındır! TV de satılan acaip spor aletleri, zayıflatıcı sahte ürünler, arabaların veya sporcu performansını arttıran kaykılar, büyü, fal gibi...

Sigarayı bırakacak kadar istekli olan kişi zaten araştırır ve bulur zyban ı. Ama bir çok insan da "dur ya bi deneyeyim bakalım bıraktırıyor mu?" diyecektir. Böyle diyenler de bilinçsizce antidepresan kullanarak beyinlerine hasar verebilirler...

Bence de içmemeli .. Adı üstünde sporcu :)

Sizlere zyban hakkında bilgi vereyim,

Zyban ,içinde 60 adet kapsül bulunan ,kutusu 120-130 tyl ye satılan ,antidepresif ilacıdır.

İlk ilaca başlarken günde 1 tane alınır.Aynı zamanda sigara devam edilir.İlk haptan 15 dk sonra içilen sigaranın tadı değişir.Nezle olunduğunda içilen sigara gibi olur.4.günde günde 2 tane alınmaya başlanır(sabah1 Akşam1)ileride sigarayı bırakmak için bir hedef gün belirlenir (2 hafta içinde olması lazım) sigara bırakıldıktan sonra zyban a 2 ay devam edilir ve 2 ayın sonun da kesilir.

Ben zybanın yan etkileri varmıdır diye doktoruma sorduğumda , "hiç bir ilacın yan etkisi sigara kadar zaralı değildir."dedi.Ben 15 gün kullandım sonra Zybanı bıraktım."benim ilaca ihtiyacım yok" dedim.Çok zorlandığımda (özellikle sabah kahvaltılarından sonra)1 tane Nikotin sakızı çiğnedim.onu da 4 gün sonra bıraktım.Şimdi 3 aydır ağzıma sigara koymadım.Ama uzmanlar Zybanı mutlaka 2 ay kullanın derler.Yarıda bırakmak ,tekrar sigaraya başlatırmış.(ben istisnayım herhalde)Zyban ile sigarayı bırakma oranı % 40 mış.(az gibi görünüyor ama ben ce değil )

Beni tanıyan arkadaşlar ,önceden sigarayı içmediğimi,adeta yediğimi söylerler.Ben bırakabilmişsem herkes bırakır.Kendimi çok rahatlamış hissediyorum.Ciddi anlamda Reflü vardı,günde 5-8 adet renie kullanırdım,2 gün içinde reflü,meflü kalmadı.15 gün sonra bisiklet üzerinde % 30 performans artışı oldu.
İçen arkadaşlarıda sigarayı bırakmaya davet ediyorum.

.

Zaten niyet önemli.. Tuğrul bey'in söylediği gibi sigaranın yan etkileri daha büyük.. Zyban öyle dur deneyeyim diye kullanılacak bir ilaç değil tabiki.. Eğer gerçekten bırakmaya istekli olduğunuz ve sigaraya karşı kendinizi zayıf hissettiğinizde destek olarak alınabilecek bir ilaç okadar.. Tabi kullanacak kişinin doktoru onay verdi ise..

Hepsi biryana ilaçsız bırakmak zaten en güzel iş..

Güzel bi konu:) .Bence spor yapan birinin sigara içmesi pek hoş değil hem sağlık açısından sigaranın zararlı olduğu bi gerçek hemde spor yapan birinin eline o sigara hiç yakışmıyor ben kullanmıyorum ve kullanmayı düşünmüyorum.

forum uyeleri icinde bazı kurulusların duzenledigi gibi bir yarıs duzenlensin. kontrola tabi tutularak 3 yada 5 ay gibi sure verilsin. yapabilene odul olsun. sonrası iradelerine kalmıs.genisletilip duzenlenebilir.
saglıkla kalın

Sigara içenle içmeyenin farkı zaten belli ediyor kendini..Biz de öyle gaza gelip hızlanınca sigara içen arkadaslar bi yerden sonra nefes nefese kalıyordu..Kendileri bilirler tabi.

Sigara içmek vücudun unaerobic duruma geçmesini kolaylaştrır.Yani sigara içmeyen birisi uzun süreli antremanlarda daha avantajlıdır.Çünkü cigerler temizdir,alyuvarlar fazladır.Kaslar uzun süre Oksijenle beslenir.Şimdi derler sporcular bile sigara içiyor içsinler bakalım uzun süreli maratonda ne oluyor.Belki kondisyonu yüksektir 1-2 saat basar basar ama nabız yükselip işin tadı acılaştığında bak neler oluyor aşırı şeker yakımından karaciger iflas ediyor.Kaslarda laktik asitten nasıl acıyor?Ben tırmanışçıyım sigara alkol kullanmam yokuşlarda hiç tıkanmadım.Hep gördük sigara içen iyi adamları ne oldular uzun tırmanışlarda hepsi bitti(Bir kaç arkadaşım var da).İşin gerçeği uzun süreli tırmanışlarda görcez onları eğer sigara içipte 75 km lik tırmanışın 53 km olduğu parkurda 20 km ortalamayla bitiren varsa buraya yazsın.Merak ediyorum sigarayı nasıl savuncaklar.Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
@Hypersonicbiker

Abooo:D Sertacım korktum ben senden:eek: :D sen sigara içen adamı bi yakarsan varya .. yandı yandııı içtiğine içeceğine pişman olur valla

çok güzel yazmışsın pek hoşuma gitti doğrusu ..

Hımm demek içimeyen ciğerler, öz güvenle böyle yazıyor:p .. helal o zaman yokuşçu kardeşime .

Çok güzel yazı zaten aram yok sigara ile iyice soğudum bu yazı sayesinde.Sertaç bey maaşallahınız var nazar değmesin.Ben içmiyorum ama ben bile yatişemem size...:D

Geri