Scudo Sports

Sporcu pazarından aldığım 700x23 rubena phoenix lastikler 185 yerine 225gr çıktı

@minimalist
Sonuna kadar katılıyorum. Schwalbe luganolar neredeyse bisikletten soğutacaktı bu yaz beni.

Scudo
@pilot
Almanya'nın bal dök yala yolları için tasarlanan lastikler bunlar :D

Ürünlerin kendi sitelerinde veya mağazalarda listelenen ağırlıklar kolay kolay tutmaz. Zaten her ürünü gramı gramına aynı yapmaları pek mümkün bir durum değil.

Sizinki kadar fark olabilir mi bilemiyorum ama 6-7 yıl önce Selle İtalia 135 gr diye efsane bir sele vardı. Forumda da çok bahsedilmişti. O dönem için süper bir ağırlıktı. Ama tartı üzerindeki fotoğraflar gelmeye başladığında, kullanıcıların moralleri bozuluyordu tabi.

Bahsettiğim 135gr olan sele:
http://i18.photobucket.com/albums/b148/LowCel/slrsaddle.jpg
Bu da aynı firmanın 155 gr diye satışa sunduğu sele:
http://fcdn.mtbr.com/attachments/weight-weenies/355396d1209157957-selle-italia-flite-carbonio-weight-flite-kit-carbon-181gr.jpg

@emrah9700

Emrah Bey,

sporcupazari.com çalışanı ve bisikletsever birisi olarak böyle bir durum oluşmasından ilk rahatsız olacak kişiyim. Arkadaşların da söyledikleri gibi fabrika verilerine dayanarak açıklamayı yazmış bulunuyoruz. Hatta lastik etiketi üzerinde de 185gr yazmasına rağmen toleranslı davranarak 190gr yazdık. Gönül ister ki böyle bir durum oluşmuşsa bizimle iletişime geçip çözüm yoluna gitmemizdir. Üründen bir memnuniyetsizlik sebebiyle ya da başka bir sebeple değişimini talep etmeniz durumda hiçbir masraf ödemeden değişim işleminizi yapabiliriz. Ürün açıklamasında değişmesi gereken bir bilgi varsa kontroller yapıldıktan sonra en yakın zamanda değiştireceğiz. Bu tarz oluşan durumlarda lütfen çekinmeden bizimle iletişime geçiniz.

Sizin burada sorununuz eğer ağırlıksa ağırlığın lastiğe ve performansa etkisi çok yok gibidir.Önemli olan lastiğin hamur kalitesi , örüm sıklığı ve yuvarlanma direncidir.Lastik hakkında bir fikrim yok nasıldır ama daha kaliteli markalara bakmanızı tavsiye ederim.Lastik işi şakaya gelmez.

• Beğen
Tepkiler: tavak1
Ürünü kullanmadıysanız hiçbir ücret ödemeden orjinal ambalajı ve faturası ile iade edip kargo parası dahil tüm ücreti iade alabilirsiniz.
Keşke yorum yazmak yerine arayıp yada mail atıp haberdar etseydiniz.

@Atilla Gobel

BMC'nin sponsoru Continental ve Continental lastikler kullanıyorlar :harika::harika:

Lastiklerle 500km'yi geçtim ve performansı çok iyi. Kaliteli asfalt üzerinde su gibi akıyor ancak yol kötüleştikçe patlamaya açık hale geliyor. Nispeten yumuşak hamurlu olduğundan bozuk yollarda kolayca patlıyor ki 1 saat içinde ön ve arka lastik patladı yakın zamanda. Bir önceki lastiğim Schwalbe Lugano idi ve hem kuru zeminde hem de ıslak zeminde berbattı diyebilirim. Özellikle Rubena'yı az da olsa ıslak zeminde denedim ve Lugano'dan sonra ciddi oranda yola tutunduğunu hissettim. Fiyat/performans olarak muhtemelen en iyilerden biridir.

• Beğen
Tepkiler: minimalist
@Atilla Gobel

@minimalist

Arkadaşlar hem 1gr hemde 5 gr hassasiyetindeki iki ayrı dijital tartımla sizin için tekrar tartarak teyit etmek istedim, hatda net ağırlığını öğrenmek içinde yeni lastiğin birinin cırtını keserek kartonun ağırlığından kurtardım ve sonuçlar bu şekilde..

IMG_20151126_215420.jpg IMG_20151126_215545.jpg IMG_20151126_215740.jpg IMG_20151126_215806.jpg IMG_20151126_215925.jpg

@Faruk ÇUBUKCU @Abdülhamit TOPÇU bey 3 ayrı zamanda yorum yazma isteğimde mesajım onaylanmadıysa bile yorumu gören çalışanlar arayarak yada mail atarak şikayetci olmamı beklemeden sorun konusunda nasıl yardımcı olmamımızı istiyorsunuz iade değişim vs. şeklinde sormalarını beklerdim, bende lastikdeki satış gramajı ile başkalarınında yanılmaması için gramaj bilgisinin kaldırılmasını talep etdiğimi söyleyebilirdim belki, yada bana dönmeden gramaj bilgisini kaldırmış olsalardı bile ben yine anlayışla karşılardım, karşında muhatap bulmak için illa burda konumu açmam beklenecekdi, mail yada telefon yoluyla olmasada olumsuz yorumda bir şikayet yada memnuniyetsizlik belirtisi olarak algılanmalı, hepsini geçdim yapılan olumsuz yorumumu yayınlamıyorsan, müşteriyi cevapsız bırakmakda bana göre eksik hizmet demek..

• Beğen
Tepkiler: Engin er. ve pilot
Başlıktaki 225 gramın ambalajlı fiyatmış.
210 gram civarına düşmüş paketsiz.
Tartıya uygun bir şekilde yerleştirince ve
dikenleri de koparırsanız 200'ün altına düşersiniz :D
Bu konuyu tatlı bir şekilde kapatalım bence.
Bu ne gramaj hırsı yahu, 300 gram çıksaydı mekanlarını basıp camı çerçeveyi indirecektiniz demek ki :D

@minimalist

Mesele aslında tamamen 185gr umuduyla aldığın lastiğin 220gr gelmesi değil, yani tamemen gramaj meselesi değil, biraz firmanın müşterinin mesajlarına yada ürüne yapdığı yorumu iplememesine canın sıkılması gibi birşey..

Biraz başka pedal arkadaşlarınında aynı hevesle ürünü alıp aynı hayal kırıklığına düşmesini istememek..

Birazda iyi yada kötü herşeyi birbirimizle paylaşacağımız birbirimizin hakkını arayacağımız iyiki bisiklet forum var meselesi..

Yarın lastikleri tartar, gerekli düzenlemeyi yaparız. Sizinde halen lastikleri kullanmadığınız gözüküyor. Memnun değilseniz iade edin. Gerekli geri ödemeyi sağlayalım. Bizden kaynaklanmayan bu durum için özür dileriz. Sanıyorum şu aşamada yardımcı olmak için yapacağımız başka bir şey olmasa gerek.
Saygılarımla

Bu arada benim yol bisikletimde Schwalbe Lugano var memnunum :) Ama yorumlardan sonra eskisinde Phoenix takayım diye dört gözle bekliyor olacağım :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@Abdülhamit TOPÇU

Sağolun sizden kaynaklanmayan eksikliğin size düşen kısmını, iade değişim garantisi vererek ve gereken açıklamayı yaparak yardımcı oldunuz, gönül isterdiki bu cevabı sizlerden sayfanızdan duyup konuyu buraya taşımasaydık ama, belki böylesi daha hayırlı oldu.

Bende içinde olmak üzere bu konuyu okuyan bütün arkadaşlar firmanızın güvenilirliğini sattığı malın arkasında olduğunu görmüş olduk..

@taner07

şöyle bir video var sanırım kısmen bir anlaşma yapmışlar. Ben de pro yarışlarda kullandıklarını sanmıyorum ama yine de bazı ufak yarışlarda kullanmış olabilirler.

Konu tatlıya bağlandıysa ne mutlu. Firmanın gelip burada arkadaşlarla ilgilenmesi güzel şey. Bazen bende site sahibi olarak sattığım ürünler ile ilgili gelen yorumlara bakamıyorum bunlar olabilir. Ayrıca arkadaşımızın probleminin çözülmesine katkımızı olduysa ne mutlu hepimize. Bundan sonraki süreçte satacakları ürünlerde dikkatli olacaklarına eminim. Bisiklet forum şikayetlerin değerlendirildiği ve çözüm üretilen bir platform olduysa bunu kullanıcılarımız ve anlayışlı satıcıların olmasına borçluyuz. En nihayetinde sorunun çözülmesi hem ilgili firma hem kullanıcı arkadaşımız için olumlu bir durumdur.

Bu arada konuda lastikler hakkında bilgi veren arkadaşlara da teşekkürler. Syrinx siparişi vereceğim bende ilgili siteden.

Gelelim rubena phoenix lastik konusuna,

Şuanda bu lastiğin mavisini bitirmek üzereyim, şimdiye kadarki sürede lastiğin orta katmanındaki patlak korumasından ve akıcılığından memnunum, yer tutuşu konusunda ıslakda fazla kullanmadım, kuru zeminde hiç sorun yaşamadım, lastik kaç km dayanıyor sıfırdan kullanıp göreceğiz. Ürünün fiyat performans ürünü olduğunu bildiğim için ne yazıkki beyaz rengi üretilmemesi sebebiyle bisikletime daha uygun olabilecek kırmızı rengini aldık bakalım..

Ürün iade konusunda elinizde continental grand prix 4000s II lastikleri varsa farkı ödenebilir, yada aynı lastiğin 185-190gr olanı varsa tarafınıza kargolayıp değişim yoluna gidilebilir, ama tabii bunun için ikinci bir uğraşa değermi bilinmez, en önemlisi gönüller bir olsun, ALLAH sağlık versinde, olmadı en kötü bir hafta fazla antrenman yapar gramaj açığını kapatırız, ne yapalım.. ;)

• Beğen
Tepkiler: pilot ve Gjankrow
Lastikleri tarttım. Aynı tarihte aynı renk üretilenlerde bile gramaj farklılığı var.

Web sitemize "Ürünün Fabrika verilerine göre Ağırlığı 185-190 grdır. Buna rağmen tartıldığından ağırlık farklılık gösterebilmektedir. 210-220 gr a kadar ağırlık yükselebilmektedir." şeklinde not düştüm.

(link)

Geri