Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

spordan hemen sonra beslenme

mustafa akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Ağustos 2010
Mesaj
2.361
Tepki
3.617
hepimizin merak konusudur
ideali bulmak imkansızdır
bir çok seçenek var
enerji jelleri getirmek artık yasak(mış)

enerji barlarını inceliyorum; yurt dışından gelen
bi fark göremiyorum
yalan söyleyecek halleri yok ya ??

eelimizin altında olan
kolay bulunan gıdalar tu kaka mı

bence değil

sindirim sistemi zayıf olup
hızlı büyüyen
minerale ihtiyacı çok olan
vitaminsizlik ciddi etki yapan bebeklerin
kolayca ihtiyaçlarını gideren gıdalar elimizin altında

bakın neler içeriyorlar
bu güzelliklerden biz de faydalanalım
:)
elbette yağ da içeriyorlar
ancak
bizleri etkileyecek miktarda değiller
şeker değiliz ki yağmurda eriyelim

(link)(link)

(link)(link)
bu da yurt dışında üretilmiş bazı ürünlerin değerleri
sıfır protein
sıfır yağ
sanki hiç yağlı gıda yemiyormuyuz
(link)(link)
 
Scudo
Hocam teşekkürler, Eti Bebe Bisküvisi çok güzel bir alternatif. Bu spora başlamadan evvel yerdim ve bebekler kadar hoşuma giderdi...:)

Gel gör ki iş arkadaşlarım bu çok kilo yapar dediğinde soğudum sanki. Artık daha çok ton balığı yiyorum. Sonuçta protein ve mideyi bozmayacak şekilde hazmı oluyor. Gerçi yetiştirildiği yere bağlı olarak ağır metal var diyorlar ve insan bundan da tırsıyor ama n'apalım atın ölümü arpadan olsun!

Bu arada bir şey sormak isterdim. Ben ton balığını antrenman sonlarına doğru yiyorum. Amacım antrenman bittiğinde hazım başlasın ve kas yapmak için vakit kaybetmeyim. Hiç bir rahatsızlık yapmıyor ama getirisi yanında götürüsü fazla olabilir mi?

Örneğin mide duvarlarına giden kandan dolayı ihtiyaç duyulan yerlere az gitmesi gibi...
 
  • Beğen
Tepkiler: mustafa akman
önce enerji verici gıda almak lazım
bebel ürünleri bu anlamda
hazmı kolay kana hızlı karşan ürünler
kaybedilen glikojeni yerine koyduktan sonra ise
protein
ilk ihtiyacımız glikoz olduğundan
protein de alsanız
o protein glikojene dönüşür
vucuda ek iş çıkar
 
Burada tabi enerji barlarının ve jellerinin aktiviteler sırasında kullanıldığını unutmamak lazım.

Yoğun egzersiz sırasında vücudun ihtiyacı olan gıda türü karbonhidratlardır. Bu nedenle yabancı ürün listesinde protein ve yağ içeriği sıfır görünüyor. Ayrıca mideye ulaştırmak ta çok kolay.

Cici bebeyi ben de çok severim :) Aktivite sona erince kaybedileni yerine koymak için oldukça uygundur.
 
ben spor sonrası 5 tane yumurta haşlayıp sadece beyazını 1 tanesininde sarısını karışıtırıyorum yanında beyaz peynir 2 dilim ekmek (1 ekmeğin 10/2 sini) ve süt içiyorum acaba yanlışmı yapıyorum?

bunların dışında sabah işe bisikletle geliyorum normalde 10 km ben uzatıyorum 15-20 km oluyor akşamda iş çıkışı 30 - 40 km biniyorum sabah işe gelirken kare tost ekmeğiyle 2 tane tost yapıyorum öğlen sulu yemek yiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: mustafa akman
ilk anda enerji almak lazım
proteini ikinci gıda olarak

ballı su veya
pekmezli su
ılık

yarım saat sonra yumurta beyazı olmalı

bu konuda Hakan Yazman"ın ciddi yazıları olduğunu düşünüyorum
facebooktan veya forumdan bulabilirsiniz
ayrıca antrenman konusunu iyi bilir
 
Bilgiler için teşekkürler. Ayrıca creatine ve carnitine destekleri için neler düşündüğünüzü çok merak ediyorum ( umarım isimlerini doğru yazmışımdır. )
 
doğallıktan şaşmamak lazım
yıllarca bize fakültede tereyağ ve yumurtaya kötü denildi
şimdi zararsız diyen yazılar var

hastalarıma hep söylediğim bir şey vardır
eğer Allah kulak temizliği yapmamızı isteseydi
parmağımızın kulağa girmesi lazımdı
veya
bu omega 3 çok elzem bişey olsaydı
kapı önünde bulabilmemiz lazımdı

yıllarca güvenli sanıp kullandığımız bir sürü ilaç
şimdi yasak
tüm dünyada adı bile geçmeyen novalgin
sadece italya ve türkiyede mevcut

vel hasılı
bu yapay gıdalara güvenemiyorum
şimdi güvenli gibi sunuluyor
ama sonra ne olur bilmiyorum

bana sorarsan kullanma
 
  • Beğen
Tepkiler: -Paşa-
Teşekkür ederim. Bu ürünler şu anda gayet meşru eczanelerde ve mağazalarda satılıyor. İnsan çekiniyor ancak yıllarca kullananları da görüyor bu belirsizlik böylece sürüp gidiyor. Yine dediğiniz gibi sanırım en iyisi uzak durmak
 
@samet_özdemir

Yanlış , bu beslenme şekli protein ağırlıklı

Spordan hemen sonraki ilk 2 saat içersinde boşalan glikojen depolarını doldurmak için karbonhidrat ağırlıklı besleneceksiniz. Yine aynı antreman günü akşama doğru ise zarar görmüş kaslarınızın tamiri için protein ağırlıklı beslenebilirsiniz .

İşin mantığı şu ; sabah karbonhidratla başlayacaksınız , akşama doğru karbonhidratı azaltıp yerine protein koyacaksınız . Akşam ekmek yemeseniz iyi olur . Karbonhidrat olarak sabahları ekmeği , öğleden sonraları makarna gibi ürünleri tercih ediniz .

Antreman sırasında ise kana çabuk karışan , sindirimi kolay ve bağırsakları zorlamayan ürünleri tercih ediniz . Muz falan gibi . Powerbar vs .gibi şeylerin aslında bir faydası yok . Reklam amaçlı olduğu için sporcular yiyiyor.

Eğer antreman uzunsa ilk saatlerde kendi yaptığınız sandaviçleri ,ileriki saatlerde ise muz gibi şeyler tüketiniz . Her zaman susamadan su için . Su içmeyi alışkanlık haline getiriniz
 
@tugkela


Kola , acil durumlarda kullanılmalı . Örneğin 3 saat bisiklet sürdünüz , 1/2 saatlik yolunuz kaldı ama tamamen tükendiniz , işte bu gibi durumlarda kola içmeniz ; sizi "bonking" durumundan kurtarmada yardımcı olur . Bu gibi gıdalar çabuk enerji verir ama bir süre sonra bütün enerjinizi tüketir . Bu nedenle ihtiyaç olduğu zaman kullanılmalı , çok çok bitkin olduğunuz durumlar dışında içilmemeli . Bir bardak kolada 14 adet şeker var , kilo aldırır .

Yada idman bitti ama sizde bittiniz , biraz kola toparlanmanıza yardımcı olur. Genellikle "Defizzed" dedikleri gazı kaçmış kolanın içilmesini tavsiye ediyorlar ama onu nerden bulacaksınız !
 
Konu daha önce de birçok defa konuşulmuştu, bazılarının linkleri aşağıda.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=88276
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=20561

Antrenmanın hemen sonrasında, harcanan kalori dikkate alınarak belli miktarda karbonhidrat ve protein almak gerekiyor. Bunun için 4:1 oranındaki karbonhidrat: protein karışımı glikojen depolarının dolumu için ideal, 1/4 oranındaki protein glikojen depolarının dolum verimliliğini arttırıyor.

Ama antrenman şiddeti yüksekse protein alımı daha kritik hale geliyor. Mümkünse antrenmandan hemen sonra gereken miktarda alınmalı, KH alımına ise yarım saat sonra da başlanabilir (İlk 30 dk.da glisemik indeksi yüksek KH, tercihen sıvı şeklinde, sonraki 4 saat içinde orta glisemik indeksli KH). Burada kastettiğim protein çabuk sindirilen türden olmalı, zira KH ve proteinin midede sindirimi için gereken enzimler ve ph ortamları farklı ve bunlar birlikte alındığında enzimler birbirlerinin etkilerini azalttığı için hem sindirim süresi uzuyor hem de sindirim kalitesi düşüyor, incebağırsakta yeterince besin öğesi kana geçemiyor, yani et-pilav türü bir kombinasyon pek iyi değil, ama mesela yoğurdun sindirimi daha kolay olduğu için makarnayla birlikte yenebileceği söyleniyor.

Ben proteine daha önem vermek gerektiğini düşünürüm hep. Proteini zamanında almamanın maliyeti, yani kas yıkımı, KH'a göre kıyaslanmayacak kadar büyük.

Günlük beslenme şekli olarak da ara öğünler hariç;
Sabah : KH + Protein
Öğle : KH + Protein
Akşam : Protein

şeklini önerebilirm. Cem'in de dediği gibi, akşam KH almasak daha iyi, uykuya geçtiğimiz anda kanda hala insülin olması, büyüme hormonu salınımını azaltıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden ve Pelin
@mustafa akman

ne kastettiniz acaba zaten abdest alırken kulak temizliği var burdada parmağımız kulağımıza giriyor ?yanlış mı anladım?
 
@Saliha Kübra

Kulak zarının dışında-ki buraya hiç bir parmağınız ulaşmaz-KBB hekimlerince çok değerli bir çeşit mukoza bulunur."Para verseniz bulamazsınız" Bizler buna "kir" deyip,olur olmaz her türlü edevatı kulağa sokarak kazımaya çalışırız.Yanlıştır.Abdest alırken yapılan kulak temizliği kulak içi temizliği değildir.
 
Geri