Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Squat ve bisiklete katkısı?

Tüm mesajları okumadım, kendi düşüncemi yazayim;
Temelden ele alırsak, bisiklet işini profosyonelliğe ya da profosyonelliğe yakın yerlere götürme gibi bir amacınız yoksa bisikletle beraber squat tamamen gereksiz, zaten yeterince çalıştırıyor, onun yerine biraz barfiks biraz şınav çekmek bisikletle beraber tüm vücudu şekillendirmenizi sağlar.
Yok ben bisiklete ek squat yapacağım ya da yaparsam nasıl faydası olur derseniz, squat demekle de iş bitmez, sonuçta 10 12 tekrarlı 70-80 kiloda squat yapmak ayrı, 10-20 kiloda 30-50 tekrarlı squat yapmak ayrı. Yüksek kilo az tekrar; hacim ve kas kütlenizi arttırır, patlayıcı kuvveti arttırır, büyüme hormonunu da tavan yaptırır. Patlayıcı kuvveti arttırması yokuşlarda ve ani hızlanmalarda işinize yarar, ama uzun süreli sürüşlerinizde hiçbir faydası olmaz.Arkadaşlar içinde en yağsız ve kaslı durmama rağmen uzun yolda ilk perti çıkan ben oluyorum, sebebi ise hep hacime yönelik çalışmam.
Eğer az kilo yüksek tekrar çalışırsanız, o zaman uzun süreli sürüşlerde bir miktar faydasını görürsünüz ama bunu yapacağınıza bisiklet sürmekte aynı şekilde geliştirir.Bisiklete 1-2 hafta binme fırsatınız olmadıgında kondisyonu düşürmemek için böyle yapılabilir.
Ve son olarak, bisiklette çalışan kas grubunu tam çalıştıracak ağırlık hareketini bulmanız çok zor, yakın ve benzer kasları çalıştırır ama aynı kası çalıştırma ihtimali çok düşük. Ne yaparsanız o yönde gelişirsiniz, sürekli yokuş çıkarsanız yokuşlar zamanla daha kolay gelir, düşük-orta tempo uzun süreli sürerseniz, zamanla yorulmadan gidebildiginiz mesafe artar, bunları arttırmanın en sağlıklı yolları budur. Squat yaparsanız zamanla squatta ağırlık yetersiz gelir ağırlığı arttırırsınız squatta gelişmiş olursunuz.Bu her şeyde böyledir.

Ve bir kaç mesajda okudum ki fitness'ta kilolu biri önce kas yapıp yağları sonra mı eritmeli tarzı bir şey sorulmuş, onu da şöyle cevaplayayim; vücutta yağ yakıldıkça yani yağ oranı düştükçe metabolizma hızı artar, metabolizma hızı artması demek kas inşa etmeye daha müsait bir ortam oluşması demek, dolayısıyla önce yağlardan kurtulup sonra kas kütlesi kazanmaya başlamak daha faydalı, hem temiz vücut üzerine gelişiminizi daha iyi gözlemler ve bölgesel olarak eksiklik görürseniz daha orantılı gelişmenizi sağlarsınız.
Yazdıklarım şahsi fikrimdir. Olurda benim bilgime güvenerek bir şey yapmaya kalkarsanız sorumluluk sizindir. Sonuçta her insanın genetiği ve vücudunun bu antrenmanlara vereceği tepki farklıdır ya da her insanın benim vaad ettiğim sonuçlara ulaşmasını sağlayacak antrenman farklıdır.
 
Scudo
Onu bende fark ettim havuza gittiğimde 12 kulaç atınca acayip yoruluyordum ama kulaçlarım gemi motoru gibi suyu itiyordu :)
Çünkü ben de hacime yönelik çalışmıştım
Dipçe: Hacime yönelik çalışmayın 2 ay sonra yarısı gidiyor özellikle yağsızsanız.
 
@FelixTheCat Hocam uzun mesafe bisikletçilerinin kas kütlelerinin olmaması ve kısa mesafe bisikletçilerin kaslı yapılı olmalarının nedeni nedir?
Robert Förstemann için ne düşünüyorsunuz? Squat yaparkenki videoları var.
 
  • Beğen
Tepkiler: berktx
Soru bana değil ama cevaplayayım. Kısa mesefe yani birden kuvvet harcanan örneğin halter gibi aktvitelerde beyaz renkli (çizgili) kaslar kullanılır. Vücutta hacim tutan hızlı kasılan çabuk tükenen kaslardır. Laktik asite karşı dayanıklı değillerdir. Bu kasların yoğunluğu ne kadar fazla olursa o kadar güç üretir, çizgili kasları geliştirmek için düşük tekrar yüksek ağırlık antrenmanı yapılır ki çizgili kaslara zarar verilsin diye bu yöndeki bir antrenman kısa süreli patlayıcı gücü kat be kat arttırır. Bisiklet üzerinde bu kasları sprintde kullanırsınız o yüzden sprint yarışanlar squat yaparlar. Düz yani, kırmızı kaslar ise laktik asitten etkilenmezler kuvvetleri azdır ama devamlı çalışabilirler örneğin iç organlarımız kalbimiz kırmızı kastır. Kolay kolay hacimleri artmaz çok zordur. Bu kasları düşük ağırlık, yüksek tekrar ile geliştirebilirsiniz ama en iyisi bisiklet sürmektir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dethagorf
Merhaba arkadaşlar

doğru form ve kişiye göre belirlenmiş doğru ağırlıklar ile zamanla arttırma yaparak çok iyi sonuçlar alabilirsiniz. Sadece bisiklet üzerinde değil, yaşamınızda bile kuvvetli bacakların yararını görürsünüz.

Kanalımda idman videoları ve koşu ile alakalı yarışlar, Vloglar mevcut. İzleyin, sormaktan çekinmeyin.

(link)
 
@Dethagorf kısa mesafe yapılan yarışmaların ister atlet ister bisikletçi olsun patlayıcı kuvvete ihtiyaç duyarlar. Uzun mesafe yani uzun süreli gerçekleştirilen sporlarda da dayanıklılığın ön planda olması gerekiyor kas kütlenizin fazla olması bir anlam ifade etmiyor enerji depolarının fazla olması ve dayanıklılığın iyi olması yeterli oluyor.
Robert forstemann ı bilmiyorum bu konu hakkında yorum yapamıycam.
Bu kısa ve uzun süreli sporların en güzel örneklerni atletlerde gözle görülür bir şekilde görebiliriz. 100 metre koşucuları ve maraton koşucuları örnek olarak gösterilebilir kas ve ptlatıcılık konusunda.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dethagorf
sadece squat yeterli değil. tamamen bacak odaklı ağırlık çalışması yapılmalı.
 
Uzun vadede squat belde ciddi sorunlara yol açıyor, çünkü bir süre sonra ağırlık yetmiyor devamlı ağırlık arttırma eğilimi oluyor bu da belde sakatlık riskini arttırıyor, vücut ağırlığıyla bisiklete binemediğimiz zamanlar bacakları formda tutmak için yüksek tekrar yapılabilir ama onun dışında salonda çalışıyorsanız squat yerine leg press aynı işi görecektir.
 
amaca göre idman yapılmalı
bu videodakiler kısa mesafe sprint yarışcıları,ondan ağırlığı bastıkça basıyorlar
uzun mesafe büyük turcular dağcılar az kilo çok tekrar (kilo almamaları açısından) adamlar 70 kilodan zayıf olmaları lazım
 
  • Beğen
Tepkiler: mcanerg
Squatın yanına bir de deadlift ekledin mi. Üzerine de bisiklet. Ohhhh..
 
Squat sadece bacakları geliştirmez aynı zamanda karın ve sırt kaslarınıda çalıştırır özelliklede back squat yapıyorsanız ama burada teknik çok önemlidir hafif ağırlık çok tekrar yapacaksan git bisiklet sür daha iyi. Orta ve yüksek ağırlıklarda çalışmanın bisiklete ve vücut postürüne faydası vardır. Eğer imkanınız varsa yapın ayrıca diğer komponent hareketleride yapın
 
  • Beğen
Tepkiler: kyucel ve lrfan
(link) Bu beyefendi boşuna yapıyor sanırım.
Bacaklarına bakarsak hiç boşuna yapıyor gibi görülmüyor. Squad yapmak kişiden kişiye göre değişir. Örnek vermek gerekirse benim squad yapmam imkansız hem diz hem sırt sakatlığım var o yüzden dik rampalar çıkmak ilaç gibi geliyor. Herkes kendi vücudunu dinleyerek hareket etmesi gerekiyor.
 
Şu Avustralya lı bıçkın adamı bir süredir takip ediyorum , günlük 10-20 km sürüşleri oluyor ve daha uzunlarda kan ter içinde kalıyorlar, antrenmanlarını squatla başlatıp squatla bitirdiğini söyler..

 
(link) Bu beyefendi boşuna yapıyor sanırım.
Arkadaş "squad yararsızdır", veya "tırmanışa kıyasla yararı azdır" demedi. "Squat yapacağıma tırmanış yaparım" dedi. Şahsi konuştu yani. Kapiş?
 
(link) Bu beyefendi boşuna yapıyor sanırım.
:) boşuna yapmıyor elbet ama onun bisiklet disiplini bambaşka. Bu adam muhtemelen kısa mesafede çok fazla güç üretimi gerektiren bir disiplinin içinde. Beyaz kas liflerine odaklanıyor
 
(link) Bu beyefendi boşuna yapıyor sanırım.
Burdakinin branşı farklı, bu kadar kas olmasına rağmen bir elite amatörden iyi olamaz ne uzun bir sürüşte ne de bir tırmanışta. Velodram da ise adamın canını çıkartır 🤣
 
Bacaklarına bakarsak hiç boşuna yapıyor gibi görülmüyor. Squad yapmak kişiden kişiye göre değişir. Örnek vermek gerekirse benim squad yapmam imkansız hem diz hem sırt sakatlığım var o yüzden dik rampalar çıkmak ilaç gibi geliyor. Herkes kendi vücudunu dinleyerek hareket etmesi gerekiyor.
Squat yerine leg extension yapabilirsiniz.
 
Geri