Scudo Sports

Sr Suntour Epicon ve Rock Shox Tora arasındaki farklar nedir

Scudo
arkadaşlar bana kalırsa rock shox ın adam gibi maşaları reba dan başlıyor neden diye sorarsanız tora dart 3 dart 2 vs bu maşlar iyi çalışabilir ama çok ağırlar sağlamlık konusunda bir şey diyemem ama epicon rld maşa 400 tl civarında ve ağırlığı 1600 gr çalışmasıda mükemmel ben epicon diyorum

• Beğen
Tepkiler: Barış BİRLİK
Epicon kullanıyorum ve tavsiye ediyorum. Şimdilik 750 kmdir kullanıyorum. Her ortamda kullandım.

Tora yı söküp uzatamıyosunuz bildiğin kadarı ile ama ben 100 mmlik epicon aldım söküp 140 yaptım 120 de olabiliyor

@Infra

tebrikler umarım maşanızda garantilik bir durum olmaz :in:

epiconun tora ya göre cok daha dayanaksız olduğunu biliyorum tora biraz daha ağır ama kalitesi ağırlıkla ölcülmez derecede güzel

• Beğen
Tepkiler: Baran Saldanlı
Tora 302 ve Tora 318 modelleri arasında fark nedir acaba?
Birde epicon'un v-fren uyumlusu var mı? ben hiç göremedim de...

epicon v fren uyumlu modelini bir kaç saat önce erdoğanlar'dan sipariş ettim.

erdoğanlarda var yani.

@DustyBrain

Alınca fotoğraflarını çekip ağırlığını paylaşırsanız memnun oluruz. Epicon'un tam ağırlığı ne yazıkki hiçbir yerde yok. Birde, beyaz mı yoksa siyah mı? Beyazı çok tatlı. :D

Sitede resmi olan siyah maşa, aradım sordum aynı ürün dediler. Magnezyum ayaklar dahil her yeri siyah.
(link)

Aslında topladığım bisikletin kadrosu beyaz, ben de beyaz maşa istiyordum ama başka rengi ellerinde yokmuş. Bununla da güzel olacağından eminim ama.

Tam ağırlığını da gelince paylaşmaya çalışırım ancak 1600-1700 gr civarı aralığında olduğunu duyuyorum genelde.
Bir de nacizane fikrim, 250 liraya havalı, lock-out, rebound ayarlı bir maşa alabildikten sonra ağırlığının 250 gr daha fazla olması kimsenin canını sıkmamalı. Epicon alırken kriterlerden biri bence ağırlık olmamalı çünkü fiyatına göre havalı olmasından dolayı zaten ağırlığı çok düşük.

@Muzaffer Yılmaz

EPICON RLD 26' CTS

Alps, Rockies or Atlas Mountains - this fork handels all of them

• 150/140/120mm travel
• 100mm travel XC version available
• Air pressure adjust
• Remote lock out
• Rebound adjust
• 1700g
185mm
481
140 or 120 or 100

V break uyumlusu ise çok az bir gramaj farkı olur pivot vidaları olacak oda 50-100 gr daha fazla düşünebilirsin.

Arkadaşlar maşa geldi, ağırlık bilgisini hemen veremeyeceğim, ölçebilecek aletim yok ancak fotoğraflarını gönderebilirim birazdan.

@Niyazi ALTUN

Çok teşekkürler bilgi için. Peki nerden buldunuz? :)

Yaşasın! 250 liralık maşa 1700 gr. :D Süper bir ağırlık! Bu maşa bana bir yakınındam hediye gelecek. :D

@Muzaffer Yılmaz

SrSuntour un kendi resmi sitesinden bakabilirsin.Orada Epiconun V break hariç tüm modellerinin detayları var bakabilirsiniz.

Maşanın ağırlığını ölçtüm, biraz da şaşırdım doğrusu.

2250 gr gibi bir değer çıktı. Belki benim ölçtüğüm alet biraz fazla ölçmüştür bilmiyorum ama çıkan sonuç bu.

• Beğen
Tepkiler: Cahit Türk
@DustyBrain

Yuh! :D
Bence sizin alet bozuktur yada hassas değildir. Ne ile ölçtünüz peki?

@Muzaffer Yılmaz

Ölçülen değer gayet normal. Arkadaş, v-fren uyumlu olan eski model Epicon'lardan almış. Yeni tipler ile arasında ciddi ağırlık farkı var. Ama yine de güzel çalışıyor. Zaten satın alınmış, ağırlık konusunu kafaya takmadan keyfini çıkarmak lazım. :)
Güle güle kullanın.

Ölçmek istediğiniz objeyi alttaki ucuna asıp yukardan tuttuğunuz bir ölçme cihazı.

Çok hassas bir şey olduğunu sanmıyorum bu arada.

Geri