Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sr suntour xcm v3 bakım

Videonun yeterliliği ve anlatım kalitesi ? ( 1-5 arası )


  • Toplam katılım
    17
Scudo
@serdarkoc
aynısı bende var ama sen hıdrolıge cevırmıssın
:tskler:
 
Hortlatma gibi olacak ama sertlik ayarinin yapildigi kapak ayri olarak satilirmi. Bulabilecegim bir yer oneriniz var mi?
 
hocam emeğinize sağlık çok güzel bir video, benim bir sorum olacak bende xcm maşa kullanıyorum fakat bisikletin üzerindeyken maşanın iç borularının tamamı neredeyse içeriye gömülüyor ve dolayısıyla esneme payı kalmıyor. bunun için ne yapabilirim?
 
@kimyacı bence amortisorunuze hava basilmasi lazim ve bunu yaptirdiginiz yerde sag ayari denen olayi yaptirin yani agirliginizla birlikte cokme yaklasik %15-20 arasinda olmalidir.
 
  • Beğen
Tepkiler: kimyacı
alper bey kusura bakmayın bisiklet konusunda daha yeniyim suntour xcm gidon kitlemeli maşanın hava basma özelliği var mı?
 
@kimyacı
Merhaba.Yakından görme şansım olmadığı için ihtimallerden behsediyorum;
1-Süspansiyon serleştirme(sıkıştırma) ayarı kilonuza orantılı çok düşükte yani yumuşakta kalmış olabilir.
2-Süspansiyonunuzun içindeki yay çok eski ise esnedikten sonra geri tepme özelliğini yitirmiş ya da azalmış olabilir.
aklıma gelenler şimdilik bunlar.
@alperr125
Hocam SR Suntour XCM'ler yaylı(coil) maşalar ve hava basma özelliği yok.
 
@ozan erdem merhaba Özcan bey, kiloma oranla maşa sertliği tam uyuşmuyor sanırım çünkü bisiklet daha yeni sayılır.
Maşanın fotoğrafını çektim xcm değilmiş sanırım20161219_183019.jpg
 
Özcan değil hocam ozan :D
maşanız resimde suntour nrx olarak gözüküyor : (link)
resimde gördüğüm kadarıyla sağ bacağa bağlı gidondan kilit özelliği var,sol bacakta da sıkıştırma/sertlik(compression) ayarı var sanırım.Sıkıştırma ayarını artırarak yani daha sert hale getirerek sorununuzun çözülüp çözülmeyeceğini deneyin isterseniz.Bu arada bu amortisör 700c yani 28'' uyumlu olması lazım kullandığınız bisiklet nedir acaba sanırım şehir/tur bisikleti ?
 
@ozan erdem hocam yazım hatası için kusura bakmayın :) bisiklet kron xc1000, öyleyse maşa sertliği hava basıncıyla ayarlanıyor değil mi ? gerçi sol maşanın kapağını sökmeye çalıştım fakat çok sert uygun anahtar olmadığı için sökemedim bir bisikletçiye uğramam gerekiyor :)
 
@kimyacı Estafurullah,önemli değil ;)
Suntour'un sitesinde nrx 2017'ler air yani havalı gözüküyor,fakat sizin maşanızın model yılını bilmediğim için havalı olup olmadığından emin değilim.Üstten ve alttan net foto atabilirseniz en azından maşayı tanır ona göre çözüm bulabiliriz.
 
@ozan erdem hocam yoğunluktan anca fotoğrafları yükleyebildim, maşanın sol üst kısmındaki contayı sökmeye çalıştım hava girişi var mı diye ama sıkışmış açamadım,hala belirsizliğini koruyor :)


20161223_154209.jpg 20161223_154242.jpg 20161223_154301.jpg 20161223_154308.jpg 20161223_154316.jpg 20161223_154332.jpg
 
@kimyacı
Sol bacakta gördüğünüz o siyah plastik kapağı vida söker gibi sola yani saat yönünün tersine çevirdiğinizde hava basabileceğiniz kısıma ulaşabilirsiniz.Amortisör pompası ile önce basıncı kontrol edin,düşükse maşanızın probleminin sebebi(yük altında haddinden fazla çökmesi) büyük ihtimalle odur.
 
@ozan erdem söylediğiniz gibi yaptım maşa havalıymış sağ olun, yalnız maşanın kilogram basınç dengesini belirten bir bilgiye ulaşamadım, deneme yanılma yöntemiyle mi maşanın hava basıncını ayarlıyayım ?
 
@kimyacı
Siz de sağ olun,rica ederim.Sr suntour'larda genel olarak hava basınç tablosu yerine ''SAG'' var.Nedir bu ''SAG''. ''Negative spring stroke'' yani şu;bisiklet üzerine oturduğumuzda vücut ağırlığından kaynaklanan süspansiyonun çalışarak toplam çalışma mesafesinin %15'i ile %30'u arasında içe gömülmesidir.Eğer sizin süspansiyonun hava basmadan önceki hali gibi ise yani gerekenden az hava var ise bu çökme miktarı daha fazla olacak dolayısıyla çalışması bozulacaktır.Tam tersi durumda ise;bisiklet üzerine bindiğinizde bu çökme hiç gerçekleşmiyorsa ya da sadece 1mm-2mm gibi çok az miktarda gerçekleşiyorsa bu durumda da süspansiyonunuzda gerekenden fazla hava var demektir bu da süspansiyonunuzun çok sert olmasına ve dolayısıyla yine doğru çalışmamasına sebep olur.Bu ''SAG'' meselesini kendi youtube kanalımda zaten hazırlamayı düşünüyordum eğer hazırlarsam burada paylaşırım fakat şimdilik size şu linki ve videoyu sunayım;
(link)
(CTRL+F yaparak SAG aratın açılan pdf'de)
 
p09MAn.jpg
merhabalar bu modeli satın aldım ama (gidondan kitlemeli) modeli kitlediğim zaman gene esneme yapıyor ama biraz zor esniyor tabi tam kitlenmesi için ne yapmak gerekir acil yardımlarınızı bekliyorum keyifli pedallamalar :)
 
Geri