Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sram ön aktarıcı Shimano kollarla çalışır mı?

Erkut Yiğit

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Kasım 2004
Mesaj
937
Tepki
803
Şehir
Ankara
Sram X.9 Ön aktarıcı Shimano (XT gibi, 9'lu sistem) kollarla çalışır mı arkadaşlar?
 
Scudo
@HaliliOzturk

Dakikasında değilim abi 15. saniyede mi ne cevabı gördüm ben :eek:
 
@Erkut Yiğit

:cool:


Konuyu biraz detaylandıralım, belki durumdan bi haber olan arkadaşlarımız vardır.
Sram vitesler, arka viteslerinin çekme oranlarını 1:1 olarak ayarlamışlardır. Bu sayede daha seri vites geçişlerine olanak sağladıklarını iddia ediyorlar.

Shimano'da ise durum farklı. Oran yanlış hatırlamıyorsam 2:1. Bu nedenle Shimano vites kolları (dikkat bu sadece arka vites için geçerli) Sram arka vitesler ile kullanılamıyor. Aynı şekilde Sram vites kolları da Shimano arka attırıcılar ile kullanılamıyor.

Fakat bunun bir istisnası var. Öyle ki; Sram, Shimano arka attırıcılara özel vites kolları da üretiyor. Daha doğrusu eski seri Sram vitesler ve Shimano vitesler ile uyumlu kollar demek lazım. Bu kollar; Attack Twist (9-8'li), Attack Trigger (9-8'li), Centera Twist (9-8'li), TRX Trigger (8-7'li), MRX (7'li).
 
@HaliliOzturk

Aslına bakarsan genel olarak arka attırıcı ve vites kolları uyumsuzluğundan kullanılamıo sram ve shimano ama bende sram x 9 kullanıcısıyım ve bi arkadasım daha var yine x-9 kullanan sanırım bundan 2 yıl kadar önce sram x-9 trigger kolları xt arka attırıcı ile kullanıordu buna ben şahit oldum gerçekten çok şaşırdım sana bu konuda kesinlikle katılsamda vites çekme aralıkları 1:1 ve 2:1 olan iki ayrı parça nasıl uyum sağlayıp çalışır bunu da merak ediorum...
 
  • Beğen
Tepkiler: İdris ACA
2005 serisi olması gerek yanlış hatırlamıyorsam..
 
Geri