Scudo Sports

SRAM Quarq Powermetreye pil dayanmıyor

Aytaç DİREK

Forum Demirbaşı
Tepki
1.818
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selamlar
SRAM Quarq powermetre kullanıyorum. AAA kalem pil ile öalışıyor. İlk 6 ay hiçbir sorun yoktu ancak son iki aydır Duracell marka kalem pil kullanmama rağmen iki hafta dayanmıyor. Garmin 1030 powermeter low battery uyarısı verip duruyor.
Aynı sorunla karşılaşan bir arkadaşımız varsa fikir almak istiyorum.

Dosyalar

• IMG_5530.jpeg
    IMG_5530.jpeg
    55,8 KB · Okunma: 9
Scudo
Bisikletiniz park halindeyken sarsılıyorsa powermetre uyanıp tekrar cihaz aramaya başlıyor. Park ettiğiniz yerde rüzgar, sarsıntı gibi durumlar çok oluyor mu?

Bisikletiniz park halindeyken sarsılıyorsa powermetre uyanıp tekrar cihaz aramaya başlıyor. Park ettiğiniz yerde rüzgar, sarsıntı gibi durumlar çok oluyor mu?
Sürüşten sonra evde odamda duruyor, sarsıntı vb. söz konusu değil. Sürüşlerimde de pek mola vermiyorum zaten.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
SRAM'ın sitesinde şöyle bir uyarı var:

Can Alkaline AAA batteries be used in the SRAM power meter?

No, the use of alkaline batteries in the Rival power meter is NOT approved. Alkaline AAA batteries have a significantly decreased battery life, trigger low battery messages almost immediately, and are susceptible to corrosion and leakage that can damage the power meter’s electronics.

The Rival power meter’s circuitry is tuned to lithium AAA cell’s characteristics to provide the most stable performance and longest battery life.

Kullandığınız Duracell AAA pil alkaline mı yoksa lityum mu? Üretici sadece lityum pil kullanılmasını öneriyor. Alkaline pillerin cihaza zarar vereceği ve "low battery" mesajına sebep olacağı belirtilmiş.

Garantisi varsa garantiye gönderin yoksa .
Youtube 'ta microelectronic Kemal Canbaz isimli bir elektronik uzmanı var. Ücretsiz tamir imkanı sunuyor hatta videoları izleyebilirsiniz. Kargo ve gerekirse parça ücreti size ait oluyor.

Ben bir kart gönderdim tamirini yapmıştı.

Örnek bir video

Kullandığınız Duracell AAA pil alkaline mı yoksa lityum mu? Üretici sadece lityum pil kullanılmasını öneriyor. Alkaline pillerin cihaza zarar vereceği ve "low battery" mesajına sebep olacağı belirtilmiş.

@Mehmet Altuğ çok teşekkür ederim. Duracell kaliteli pildir diye onu kullanıyordum oysa ki Alkalinmiş. Hemen değiştiriyorum

Dosyalar

• IMG_5532.png
    IMG_5532.png
    569,8 KB · Okunma: 10
Geri