Scudo Sports

SRAM XO arka vites bacak sorunu

Tepki
4
Bisiklet
Carraro
arkadaşlar, arka vitesimin bacağında orantı sorunu yaşıyorum. teknikte sıkıntı yok (çok nadir tak yapmalar dışında, onuda kadro kulakcığımda ki hafif bi yamukluğa bağlıyorum) ama bacağın bu durumu içimi sürekli rahatsız ediyo. ruble ile bacak makaralarının açısı eşit değil, makaralar biraz içe doğru bakıyor ve bacak boyu biraz içten dışa çıkmış durumda. bariz bir durumu yok, resimlerde de çok fark edilemeyecek bir durumda olduğu için resim koymadım. yabancı forumlarda da araştırdım sorunum bu duruma benzer nitelikte. (link)
Bu benim için ileri ki zamanlarda sorun yaratır mı? yoksa sram'ın shimano'dan farklı olarak geliştirdiği bi geometri şeklimidir diye düşünmüyo değilim. Sizin yorumlarınız nedir bu konuda?

Scudo
Benim x9 aktarıcımda da aynı durum var. Bir arkadaşım sormuştu hacı bu neden böyle diye. Ben de anlayamadım ama, ''aynakol dişlerine bakıyor açısı, zincir makaralardan düm düz aynakola gidiyor'' şeklinde yuvarlama bir mantık üretmiştim ama, şimdi mantıklı geliyor ve sanırım amaç o.. :eek:

ayn durum bende de var ama sıkıntı yaratmıyor sram x9 kısa bacak kullanıyorum.
İlk zamanlarlar biraz zorladığımda tak diye sesler geliyordu kadro kulağının oradaki sertlik ayarından düzelttim.

Shımano'da dışa,Sram'da içe bakıyor gördüğüm kadarıyla.Bir kaç hafta önce benimde dikkatimi çekmişti.Hadi zincir doğru ayarda dursun diyealt makaralar az yamuk açıyla bakar ama dünkü turumuzda önümde Deore aktarıcılı arkadaşın alt makarası sağa benim X4'te sola bakıyordu(jant içine):D

Geri