Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

STI Kol Hood

Sekoo

Üye
Tepki
9
Bisiklet
Diğer
Ben 2004 model ultegra STI kol kullanıyorum. Üzerindeki kauçuklara hood deniyor sanırım.
Modeli eski oldugundan biraz yıpranmıs durumdalar, bütün STI kolların hoodları uyumlumudur, herhangibir hood alıp takabilir miyim yoksa her modelin hoodu farklı mı?

Scudo
Benim de 5800 105 model sol sti kolumun silikonu yani "hood cover"ı yok. Yurtiçi sitelerde stoklar tükenmiş durumda. Aliexpress'e de baktım ama ne kadar kaliteli olur çok güvenemedim. Nereden alabilirim bir çift hood cover?

Benim de 5800 105 model sol sti kolumun silikonu yani "hood cover"ı yok. Yurtiçi sitelerde stoklar tükenmiş durumda. Aliexpress'e de baktım ama ne kadar kaliteli olur çok güvenemedim. Nereden alabilirim bir çift hood cover?
Yardımcı olayım. Şunu arıyorsunuz değil mi?

Screenshot_20211218-201046_Google.jpg

• Muhteşem
Tepkiler: M.İhsan
Bu ST-5800'e de (sizin STI shifterlar) uyuyor:
(link)

Klasik yanıt olacak ama maalesef "piyasa böyle". Biraz aradım, burası ucuz bile kalıyor nispeten.
O konuda haklısınız. Benim bisikletinde sol vites kolu bozuk. Yenilemişken ikisini r7000 yapayım, ad levhasından kurtulayım dedim. Türkiye'de daha ucuza geliyor.

Ekleme...
Aradığınız kısım burada 8~10 € arası değişiyor. Burada yaşayan için önemli bir şey değil ama Türkiye şartlarında pahalı.😔

Son düzenleme:
O konuda haklısınız. Benim bisikletinde sol vites kolu bozuk. Yenilemişken ikisini r7000 yapayım, ad levhasından kurtulayım dedim. Türkiye'de daha ucuza geliyor.

Ekleme...
Aradığınız kısım burada 8~10 € arası değişiyor. Burada yaşayan için önemli bir şey değil ama Türkiye şartlarında pahalı.😔
Fiyatları görünce ben de çok üzülüyorum ama yapacak bir şey yok. Her güzelliğin bir bedeli var diyip kendimizi avutalım da güzellikleri de göremiyoruz ki :)

Herkese merhaba,

Uzun zamandır forumda aktif değildim. Yine bir ihtiyaç doğdu aklıma ilk buradan danışmak geldi :)

Eski tip Sora setli bisikletim var. St3400 fren/vites kollarımın silikon hoodları yapış yapış oldu ve yer yer yırtıldı değiştirmek istiyorum. Ancak eski model olduğu için aliexpress dışında hiçbir yerde bulamadım hoodları. Orada da çok pahalı, kargo ve vergiler dahil 486Türk Lirası'na denk geliyor.
Ürün de şu: (link)

Bu yüzden alternatif düşünmeye başladım. Gidon bandı alıp onu sarsam iş görür mü acaba ne dersiniz? Fikir alışverişi yapabilmek için açıyorum bu başlığı.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Kimsenin aklına bir öneri gelmedi herhalde, kendim çaldım oynadım heheheh 😅

benim sti kollarımdan birisinin kapağı yoktu siyah elektrik bandıyla hallettim fakat hoodlarda nasıl olur bilmem

Ben birşeyler düşünücem artık. Bakalım sonucu fotoğraflayıp buraya atarım olmadı

• Beğen
Tepkiler: AenR
Daha önce alakalı başlık açılmış mı diye bakmayıp (temel bir bisiklet bileşeni olup açılmaması imkansız) pata küte başlık açtığınız için cevap vermedim açıkçası.

STI Kol Hood

Daha önce alakalı başlık açılmış mı diye bakmayıp (temel bir bisiklet bileşeni olup açılmaması imkansız) pata küte başlık açtığınız için cevap vermedim açıkçası.

STI Kol Hood
Merhaba,

Pata küte değil. Konuyla ilgili arama yaptım ama bu başlığa rastlamamıştım. Belki ben doğru kelimeler seçmemişimdir arama yaparken, olabilir. Ama konu aynı değil. Farkındaysanız ürüne fiyatından ötürü ulaşamadığımız için alternatif ne olabilir, fikir alışverişi yapalım istemiştim. Yardımlaşma buraya kadar herhalde. Tersleyerek cevap vermektense düzgünce öneri vermeniz hem benim hemde bu durumla karşılaşak herhangi biri için faydalı olacaktır. Yoksa tersleyerek kimsenin kimseye faydası yok. Umarım katılıyorsunuzdur. İyi akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve AenR
@cckaraduman Arama kısmına "hood" yazdım sadece. Gösterdiğim başlık hemen göze çarpıyor. Yaptığınız yanlışı belirtmem "terslemek" değil. Yanlışa da yanlış diyebilelim yani di mi? Acaba alakalı başlık var mıdır demeden başlık açmak "pata küte başlık açmak" oluyor. Başlıkta konuşulan şey noktası noktasına aynı olmak zorunda değil. Zaten forumda konunun istikrarlı şekilde devam ettiği başka yerlere kaymadığı kaç başlık vardır acaba... Hood yerine sargı sarabilir miyim demeniz göze batacak bişey değildi.

• Beğen
Tepkiler: cckaraduman
@cckaraduman Arama kısmına "hood" yazdım sadece. Gösterdiğim başlık hemen göze çarpıyor. Yaptığınız yanlışı belirtmem "terslemek" değil. Yanlışa da yanlış diyebilelim yani di mi? Acaba alakalı başlık var mıdır demeden başlık açmak "pata küte başlık açmak" oluyor. Başlıkta konuşulan şey noktası noktasına aynı olmak zorunda değil. Zaten forumda konunun istikrarlı şekilde devam ettiği başka yerlere kaymadığı kaç başlık vardır acaba... Hood yerine sargı sarabilir miyim demeniz göze batacak bişey değildi.
Peki, en haklı sizsiniz. Teşekkürler.

Ben olsam gidon sargısını bir denerdim. Yapışkanlı bant olmasın diye hoodu sardıktan sonra aşağıya devam edilip elin çok dokunmadığı bir noktada bitirilebilir veya gidon ucuna kadar ince bir şekilde sarılabilir belki.

Elektrik kablolarını saran ve ısıyla büzüşen plastik hortumlar var. Onlardan kalın bir tane geçirilip ısıtılabilir. Ama yüzeyinin çok rahat olacağını sanmıyorum.

Ben olsam gidon sargısını bir denerdim. Yapışkanlı bant olmasın diye hoodu sardıktan sonra aşağıya devam edilip elin çok dokunmadığı bir noktada bitirilebilir veya gidon ucuna kadar ince bir şekilde sarılabilir belki.

Elektrik kablolarını saran ve ısıyla büzüşen plastik hortumlar var. Onlardan kalın bir tane geçirilip ısıtılabilir. Ama yüzeyinin çok rahat olacağını sanmıyorum.
Isıyla daralan makaron diyorsunuz sanırım. O iyi fikir aslında, birkaç kat uygulanabilir. Tabi o genişlikte varsa.

Merhaba arkadaşlar,

Yol bisikletimin braket kılıfı deforme oldu ve değiştirmem gerekiyor. İnternetten baktığımda ST-4700, ST5800 ve ST-6800'ün aynı kılıfı kullandığını görüyorum ancak Türkiye'de benim 105'e uygun olanını bulamıyorum.

Bu tür ürünleri satan, yönlendirebileceğiniz bisikletçiler çok yardımcı olacaktır. Özellikle genel bir internet sitesi olmayan yerlerde varsa her türlü isim ve adres tarifine açığım.

Son çare Amazon Almanya'dan alacağım ki Türkiye fiyatının yaklaşık 2 katına satılıyor (kargo ve gümrük hariç).

Not: Alternatif çözümlere de açığım.

(link)

Y00E98080_ST-6800_ST-5800_ST-4700_ST-4703_1_750_750.jpeg

Bu tam olarak benim yaşadığım sorun. Aynı kolların silikonları lazım ve bulamıyorum. 3 ay önce Erdoğanlar'da vardi ama mesajla bile sordum yokmuş. Eğer bulursanız bana da haber edin :)

Geri