Scudo Sports

STİ kol tamiri

Hüseyinsuna

Daimi Üye
Tepki
83
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar. Başıma bugün çok talihsiz bir olay geldi. Yeni aldığım 2.el bisikletimi otobüs ile memleketime getirirken
Bagajda sol sti kolum darbe almış.Herhangi bir yamukluk vs yok fakat kol vites düşürmüyordu.
Sonra merak edip içine baktım çalışma prensibini öğrendim vs yaylarla ilgili bir problem olduğunu gördüm. Şuan sti kolum vites düşürüyor fakat yükseltmiyor tam tersi bir durum oluştu. Yapacak ustada bulamadım. Ben bu sti kolu nasıl tamir ederim yada söküp toplayabilecek bir usta tanıdığınız var mıdır
Bu arada kol st5800 105 ikili komuta eden sol kol

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scudo
@Hüseyinsuna merhaba, profiliniz Eskişehir'de olduğunuzu belirtiyor, İstanbul olsa VELO bisiklet diye tavsiyede bulunabilirdim...

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
Doğrudur hocam Eskişehir'deyim. Fakat kargo ile her ile gönderebilirim.Velo bisiklet ile iletişime geçicem teşekkür ederim
anilgorkempolatv instagramdan ulaşırsan derdine derman olur. Kendisi çok yetenekli bir mekaniker olup Eskişehir de ikamet
etmektedir. Saygılar.

• Beğen
anilgorkempolatv instagramdan ulaşırsan derdine derman olur. Kendisi çok yetenekli bir mekaniker olup Eskişehir de ikamet
etmektedir. Saygılar.

Teşekkür ederim hocam görüştüm kendisi ile yapmayacağını söyledi malesef

Benim sti kolumda bir sorun oluşmuştu geriyordu fakat sabitlemiyordu yukarıda. Uzun bi uğraş sonucu bir plastiğin düştüğünü farkettik ve oraya bir parça uydurduk

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
Arkadaşlar Problem çözüldü bugün . Sti kolun içerisindeki yay ters dönmüş. Sinan ustam sağolsun elinden geleni yaptı.Yayi bir şekilde eski yerine oturtup kolum eskisi gibi sağlıklı çalışır bir hale geldi.
Eskişehir'de bunu yapacak adam yok derken bir arkadaşımın tavsiyesiyle gittim iyikide gitmişim.
İşçiliğiyle ilgisiyle olsun çok beyfendi bir insan kendisi . Benim gözümde bu sti kolu yapan adam herşeyi yapar. Bir probleminiz olduğunda gideceğiz ilk yer olmalı

Garanti bisiklet - Serkan Deliormanlı

@TeamO2.cc

"BİR SOLUKTA OKUYUNUZ"
Sayın @Hüseyinsuna , benim de yaptığım bir kazada Shimano 105 st5800 sol vites kolumda ki kolun gücünü mekanizmaya aktaran küçük tırnak kırıldı ve hiç bir şekilde büyük aynaya geçiremiyorum vites kolunu kullanarak.
Sizden ricam yapılabilirmi diye bir danışmanız. Bana bulunamaz gibi geliyor ve bir çift Shimano r7000 vites koluyla değiştirmeyi düşünüyorum. Ad plaketlerimde kırılmıştı zaten. 😄

Fotoğraf paylaşabilir misiniz ?

Ben mi sayın @can onur ?
Dipçe: Bana dediyseniz şu an mümkün değil. Bisiklet benden 3500 km uzakta, İzmir'de.

• Beğen
Tepkiler: Cnr2596
@Cemal Ç. Öncelikle geçmiş olsun Cemal hocam.Tabiki araştırır sorarım seve seve. Siz bana detaylı bir şekilde fotoğraf ve videosunu paylaşırsanız sti kolun. Daha net sonuçlar alabiliriz

• Beğen
Sayın @Hüseyinsuna şu an bisiklete ulaşmam imkansız.
Büyük aynaya geçmek için fren kolunu içeri ittiğinizde küçük bir tırnağı itiyor ve o tırnak mekanizmayı çalıştırıyor. O tırnak kırılmış ne yazık ki.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Galiba doğru başlık burası.
En son düştüğümde sağ vites kolundaki bu parça kırıldı ( ismini bilmiyorum). Vites büyük dişlilere geçiyor fakat küçültmek için elimle o kırılan parçanın ittirdiği parçayı ittirmek zorunda kalıyorum. Vites kolum Shimano claris r2000 modeli.
Burda kaynak yapan bir ustaya götürdüm kaynak yapılabilir dedi fakat söküp götürmem gerekiyormuş. Bu parçanın yedeği satılır mı? Kaynak yaptırmayı önerir misiniz? Ve bu parçanın kırıldığı yeri vites kolundan nasıl çıkarırım?
IMG_20230111_192050.jpgIMG_20230111_193650.jpgIMG_20230111_192135.jpg

Detaylı anlatılmış burada.

Dosyalar

• EV-ST-R2000-4162.pdf
    280,2 KB · Okunma: 40
Fotoda işaretlediğim gri kapaktan sürüş sırasında ses geliyor. Parmağımla bastırdığımda kesiliyor. Yani kapak oynuyor sanırım. Bu kapağı yerine yapıştırsam bir sorun olur mu?

Dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    894,5 KB · Okunma: 37
Geri