Scudo Sports

Strava hakkında bilinenler, bilinmeyenler

@semçanta

Engin Bey, manuel aktivite girişi yaparken, "Hide from Segment and Challenge Leaderboards" seçeneğini işaretlemeyi ihmal etmeyin.

Bir defa manuel etkinlik ekledim, sistem otomatik hesaplayıp segmentlere kafadan süreler vermiş. Segmentlerden birisinde de KOM görünmüşüm.
Gerçek KOM'un sahibi arkadaş önce etkinliği şikayet etti, sonra bana mesajla ulaşıp o bisikletle o rampayı bü sürede bitirebildiğinize emin misiniz dedi :)
GPX editlemeyi öğrenip etkinliğin sürelerini manuel olarak düşürüp arkadaşımın mağduriyetini gidermiştim :)

Scudo
Sedona 340 bisikletim vardı. Ağabeyim nereden yaptı bilmiyorum bir şekilde Strava'ya Gear: Sedona 340 diye kaydetmişti. Profilimde o şekilde görünüyor.
Şimdi Carraro 052 de aldım vd iki bisikletim olmuş durumda.
Sorularım şu: 1) Strava'ya Gear bölümüne Carraro052'yi nasıl ekleyebilirim ?
2) Premium üye olmadan Sedona'yla ayrı Carraro'yla ayrı kayıt yapabilirmiyim ? Hangi bisikletle toplam ne kadar yol yapmışım öğrenebilir miyim ? Mümkünü var mı?

@Eroseros
  • Strava'ya web'den giriş yapın.
  • My Profile / Settings kısmına gelin
  • My Gear sekmesinden New Bike seçeneğini seçin
Premium üye olmasanızda her sürüş kaydından sonra size hangi bisikleti sürdüğünüzü soracak strava :harika:

@Eroseros
ilk olarak stravada sağ kısımda resminizin olduğu yerden Setting kısmına girin. Açılan sayfada aşağıdaki resimde görünen My Gear kısmına tıklayın Daha sonra 2. resimdeki gösterilen Add bike kısmına tıklayıp açılan sayfada bisikletinizin ismini yazarak alt kısımdan Save yapınız.

strava.pngstrava1.png

@BerkEvren önceki sürüşleri bu bisiklete aktarabilir miyiz?

@isosel
Aktiviteyi açıp (Kalem simgesinden) Edit Activity'yi seçeceksiniz. Orada bisiklet seçeneği duruyor, sonradan değiştirilebilir halde. (Hatta orada da yeni ekipman ekleme seçeneği mevcut)

@BerkEvren bu iyi oldu karışıyordu şimdi daha netleşti herşey teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Merhaba iyi akşamlar stravanın normal sürümünü kullanıyorum elimde geonaute nabız saati mevcut nabız bandı ile stravayı nasıl bağlarım nabız saatini

• Beğen
Tepkiler: gezerfen
Hızı be mesafeyi km cinsine nssıl çeviriyoruz ?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Bartu Bilgi
Settings, display, units of measure, metric seçilecek :harika:

• Beğen
Tepkiler: semçanta
Garmin nabız bandını Strava iPhone app ile eşleştirebilen var mı arkadaşlar?
searching... diyor ama ne gelen var ne giden :acpsnr:

Merhaba arkadaşlar stravada rota oluşturmayı biliyorum fakat takip ettiğin bir kişinin yaptığı bir sürüşün rotasını kullanmak adına rota olarakkaydedebiliyormuyuz ?

Merhaba stravada başkasının yaptığı bir sürüşün rotasını daha sonra kullanmak için rota şeklinde kaydedebiliyormuyuz ?

Arkadaşlar spor amaçlı kullanıyorum ve UnderArmorun Endomondosunu kullanıyorum. Bugün tavsiye üzerine bugün kısa bir sürüşte Stravayı denedim.

Free mode da istatistikleri çok az geldi bana Endomodo dan sonra. Kg, yol, yükseklik hesabı yapıp ortalama yakılan kalori, dehidrasyon vs hesapları çıkıyor free modunda. Nabız ölçer kullanmadığım için tabiki matematik hesabı ile ortaya çıkan sonuçlar. Beni şimdilik tatmin ediyordu.

Stravada sadece cihaz ile mi oluyor? Ben mi bulamadım?

@C.Koc merhaba hocam başkasının rotasını gpx formatında indirebilir ve sonrasında kullanabilirsiniz

@TalossHocam gpx formatı olarak bilgisayardanmı indirmem ve rota olarak tanımlamam gerek cep telefonu uygulamasından olmuyor sanırım yada ekstra bir uygulamamı lazım ?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@uslsy

Kendim sordum, kendim cevaplayayım... :)
My gear dan girip bisiklet ve bisikletin ağırlığını tanımlamak lazımmış..

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
Merak ettiğim bir şey var.
Benim her yaptığım binisi herkese haber versin istemiyorum. Bunu nasıl sağlarız?
"Bide from the segment leaders" yaptigin zaman iyi yaptigin dereceyi göstermiyor. Bunun dışında bir şey lazım

@alper 76 sizi takip etmelerine izin verdiğiniz kişiler faaliyetlerinizi görür görmelerini istemediğiniz sürüşleriniz varsa o faaliyetin edit kısmına giriniz sonra private sevmesini aktif edin bu sayede kimse o sürüşü göremez
Segment konusuna gelince geçtiğiniz segmenti kaç derece ile bitirdiğinizi ve sıralamada kaçıncı olduğunuzu segmentin içerisine girerek görebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Vedat_Çakar segment konusunda bir sıkıntı yok. Sadece GPS li bir saat kullanıyorum ve her yola çıkışımı takip eden kişilere duyurup "kudo verin" diye uyarı göndermesini istemiyorum.
Yoksa aslında sürekli strava kaydı açmıyorum

@alper 76 Stravada canlı takip özelliği bulunuyor bu özellik aktif olmuş olabilir mi?

Geri